Marş basarken takılma zorlanma oluyor
Reklamlar
-
Arkadaşlar motorda marşa basarken 0.75 tur marşı normal döndürüyor fakat 0.25 lik turda sanki yamukluk varmış gibi bir yerde zorlanıyor.Başta aküden sansam da akü değil.Marş motorunu söküp çalıştırdığımda akü ile gayet güçlü şekilde çeviriyor.Bir ustaya sorduğumda "komple marş ruble ve aktarıcı dişlilerini al sorun çözülür marş kastırıyor"dedi.Daha aldığım parçaları takmadım çünkü usta motoru açıp bakmadı.Direk sesten marş kasıntılı çalışıyor dedi.Sizden de fikirlerinizi bekliyorum.Sorunla ilgili video :
Reklamlar
-
Akü de zayıf sanki zor çeviriyor,ama marş dişlinde kırık ihtimali yüksek.rubleyi en son kontrol et.belki dişliyle kurtarır,malum ruble modele göre göreceli olarak pahalı
-
Bence akü..
Marş motoru boşta döner. Fakat motor yükü devreye girdiğinde akü bitik ise vid. görünendeki gibi olur.
Marş basarken akü gerilimini ölçme imkanın var mı?
Ya da motor filan yapıldı ise piston/segman, sil. gömleğine sıkı.
-
emremm adlı üyeden alıntı
Bence akü..
Marş motoru boşta döner. Fakat motor yükü devreye girdiğinde akü bitik ise vid. görünendeki gibi olur.
Marş basarken akü gerilimini ölçme imkanın var mı?
Ya da motor filan yapıldı ise piston/segman, sil. gömleğine sıkı.
leaf3453 adlı üyeden alıntı
Akü de zayıf sanki zor çeviriyor,ama marş dişlinde kırık ihtimali yüksek.rubleyi en son kontrol et.belki dişliyle kurtarır,malum ruble modele göre göreceli olarak pahalı
Sorun aküden değil.Neden der iseniz araba ile takviye yaptığımda da aynı sonuç oluyor.Marş dişli takımını komple aldım zaten cg diye çok pahalı değil.Ama sorunun kesin dişlilerden olduğunu nasıl anlayabilirim?
-
mars motorudur buyuk ihtimal ustalar disli deslerde.ben soktugumde ici paslanmis.miknatislardan biri yerinden cikmisti.sok mars motoruna bak icini ac kesin birseyler yolunda gitmiyor.bozuksa zaten yenisi 50 lira .
-
motosero adlı üyeden alıntı
mars motorudur buyuk ihtimal ustalar disli deslerde.ben soktugumde ici paslanmis.miknatislardan biri yerinden cikmisti.sok mars motoruna bak icini ac kesin birseyler yolunda gitmiyor.bozuksa zaten yenisi 50 lira .
Marş motorunu söküp akü ile direk çalıştırdığımda düzgün çalışıyodu.Ama bi dişlileri değiştirmeden ona da bakarım
-
Bugün kapağı söküp manyetoyu marş basan tarafa çevirdim.fakat bir yerde aşırı zorlanıyo ve egzoz deliğinden sanki hava çıkıyo o zorlanan noktada.Bu neden olabilir.marş motoruna bağlanan dişlileri söküp marşa bastığımda stabil bir şekilde çalışıyor.Her hangi bir yerde zorlanma olmuyor marş basarken.
-
Ayak marsina basin kontak kapali bakin herhangi bir zorlama varmi diye eger yoksa mars motoru ve dişlerin sorunludur eger ayak marsindada kesik kesik zorlama varsa motorun icinde problem vardir
-
ahmet.58 adlı üyeden alıntı
Ayak marsina basin kontak kapali bakin herhangi bir zorlama varmi diye eger yoksa mars motoru ve dişlerin sorunludur eger ayak marsindada kesik kesik zorlama varsa motorun icinde problem vardir
Ayak marşında da zorlanma oluyor
-
Ozaman işler değişir motorun acilmasi lazım başka yolu yok icerde eğilen bükülen kırılan şeyler var gibi ama büyük ihtimalle sanki pistondan
-
Ozaman işler değişir motorun acilmasi lazım başka yolu yok icerde eğilen bükülen kırılan şeyler var gibi ama büyük ihtimalle sanki pistondan
Pistondaki sorun ne gibi bi sorun olur.Sadece piston başı ve segmanlar mı değişmesi gerekir yoksa komple krank falan mı ?
-
Bu sorun, normal çalışırken mi oluştu?
Yoksa, siz motorda bir işlem yaptıktan sonramı oldu?
-
Soyledigim gibi acilmadan anlasilmaz belki başka biyerdende olabilir sanzumandan sa zaten debriyaja basip marsa basinca o zorlama olmaz eger debriyaja basili halde ikende ayniysa krank piston egzantrik te sorun olur
-
Soyledigim gibi acilmadan anlasilmaz belki başka biyerdende olabilir sanzumandan sa zaten debriyaja basip marsa basinca o zorlama olmaz eger debriyaja basili halde ikende ayniysa krank piston egzantrik te sorun olur
Şimdi pistona kadar söktüm ve silindirde pistonun ölü noktası yanık yağ katmanı olmuştu temizledim ve taktım.Motorda manyeto yu çevirirken sorun veya zorlanma olmuyor subap ve kulbütor(yanlış yazmış olabilirim) takılı değilken.Ama bunları takınca manyeto da sağa ve sola döndürürken bir yerde yine çok aşırı yük biniyor ve zor dönüyor.Dediğim şeyler takılı değilken silindir ve piston çok rahat hareket ediyor.Bir de marş rublesi hariç hepsini yeniledim nolur nolmaz diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------
Bu sorun, normal çalışırken mi oluştu?
Yoksa, siz motorda bir işlem yaptıktan sonramı oldu?
Hep vardı ama diğer şeylerle uğraşıyodum.Zamanık yoktu bakmaya
-
Yani illaki bi zorlama olacak çünkü o dediginiz zorlama subaplar tam kapali iken sıkıştırma yaptığı yerde zorlama olur o normal debriyaj basılı marşa bastinizmi
-
Yani illaki bi zorlama olacak çünkü o dediginiz zorlama subaplar tam kapali iken sıkıştırma yaptığı yerde zorlama olur o normal debriyaj basılı marşa bastinizmi
Bastım ama yine aynı oluyordu.Marş motoruna hala bakmadım yarın da ona bakıcam.Başka neyde sorun olabilir
-
Bana ruble gibi geldi.Marştan aldığı gücü motora aktaran bir set, sıkıntı büyük ihtimal onda..
-
"subap ve kulbütor(yanlış yazmış olabilirim) takılı değilken." sorun yok demişsin. Bu sırada ruble devre de değil miydi?
Ruble devrede değilse, neden marş motorunu ve tabii ki rubleyi devreye alarak supap ve külbütorleri (herhalde supap iteceklerinden bahsediyorsun) çıkararak denemiyorsun.
Böylelikle rubleden olup olmadığını anlarsın.
-
"subap ve kulbütor(yanlış yazmış olabilirim) takılı değilken." sorun yok demişsin. Bu sırada ruble devre de değil miydi?
Ruble devrede değilse, neden marş motorunu ve tabii ki rubleyi devreye alarak supap ve külbütorleri (herhalde supap iteceklerinden bahsediyorsun) çıkararak denemiyorsun.
Böylelikle rubleden olup olmadığını anlarsın.
Yarın denicem bunu.Ruble devrede miydi değil miydi hatırlamıyorum.Diyelim ki rubleden değil.Başka neyden olabilir sorun.Egzoz ve emme subapı işlevini kaybettiyse olur mu? Veya bu sorunu oluşturacak ne olabilir?
-
Video da silindirde görünen delik buji deliği değil mi?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)