Plakalariniza sahip çıkın
Reklamlar
-
Arkadaşlar subat ayinda basıma gelen bir olayi anlatayım.
Motosikletimin plakası düşmüş. Ogün gectigim guzergaha bakıştırdım ama bulamadım. Neyse dedim gideyim yenisini çıkarayım. Ancak trafige gittigimde düşen kaybolan yada çalina adi artik herneyse ayni plakayi veremiyorlarmış. Sebebi de ohal oldugundan guvenlik gerekçesiyle. Dedim o zaman ücrestiz olarak ruhsatimi ve plakami yenileyin. Memur arkadaşlar mumkun degil. Bu tür durumlarda plakayı kaybenden sorumludur. Yapabilecegimiz birsey yok. 205 lira ruhsat bedeli 20 lira dosya masrafı ve 25 lira da plaka icin odemek zorunda kaldim. Kaybedilen zaman ise paha biçilemez.
Yani biri gelip plakanızı sökse cezasını siz çekiyorsunuz.
Siz siz olun plakanıza sahip çıkın. Lanet hükümet benim paramı gaspetti sizinde başıniza gelmesin. Simdi birde plakayı vidalamama işi çıktı arkasindan silikon vs uygulayın saglama alın.
Reklamlar
-
Ruhsat bedeli artık 88 tl.
-
aynen oyle dostum benim bakkala markete kullandigim cg150 nin plakasi app idi. ilk sahibi yegenim drek onu bastirip takmis. O kanun da yoktu gecen sene, kabak bana cg icin iyi kalite iki lastik parasina patladi.
baska bir konuda isyanim dahi var, madem kanunu cikardin bi musade et bi sure ver de duzeltelim. yooooook olmaz, sen bizim gelir kapimizsin dediler.
-
İyice suyunu çıkardılar. Benimde app plaka vardı. 412 lira para cezasi var yeni yonetmelige gore.Dün 15 lira 50 kuruşa yeniledim.vida ile sabitleme istemedikleri için bugün çift taraflı bant bakinirken durur halde iken motorla birlikte sola düştüm. .sol kolunda sıyrılma ve kanama..şiddetli bel ağrısı ve off konumundayim suan..
Sonuç 10 tane iğne sabah akşam.Amk plakası yüzünden. .
-
maktama adlı üyeden alıntı
Ruhsat bedeli artık 88 tl.
Evet temmuz ayinda tek ruhsata geçtiler. Olay şu at ayida oldu. Rakamin önemi yok. Burada anlatilmak istenen konu hükumet resmen vatandaşı soyuyor.
-
buyuk gecmis olsun, 15 tl ye nasil yeniledin. Kayip plaka muamelesi yapmadilar mi
-
Web sitesinden randevu aldım. Zaten mecburimiş güya. Randevu seçeneklerinden plaka yenilemeyi seçtim. İstenen evraklarla birlikte plakayıda götürdüm.
Memura app plaka olduğu için yenilemek istiyorum dedim.bana bir havale formunu kaseledikten sonra Şoförler cemiyetine gönderdi. Orada 1 saat içinde plaka basıldı. 15.50 kurusu cemiyet aldı. Basım ücreti olarak..
-
Arkadaşlar motosiklet plakası tek olduğu için yenilemeniz gerek.20 yıl öncede böyleydi.Bilmeden etmeden boşa konuşmayın.Ama dört tekerlekli araçlarda 2 tane plakaya ihtiyaç olduğu için birini kaybederseniz aynısını verirler ancak ikisinide kaybederseniz yeni ruhsat ve plaka çıkarmanız gerek.
-
hassss....tiiiiir. motorda plaka bi taneymis yahu... bilmeden etmeden konustum. Nasilda cahilim, keske ölsem....😂
-
hadi siz kaybettiniz suçlusunuz diyelim.. benimkini kapının önünde koparmışlar kamera kaydını verdim hırsızı yakalamaları bir yana 7 ay önce verdiğim 250 tl plaka ruhsat masrafını yeniden ödedim.. seninki çalınmış sen 5 lira kağıt parası ver demeli, neden yeniden ruhsat vergisi ödüyorum.. bimer'e yazdım fiyatları bu diye cevaplamış bilmiyormuşum gibi.. bu işlemden hemen sonra ruhsatta bir sayfa kalktı 122 lira ucuzladı işlem ama yine adaletsizce..
https://www.youtube.com/watch?v=OiQGAWuvckI&t=3s
-
hocam geçmiş olsun.
plakayı ilk sahibi ya da her kimse vatandaşın yakasına yapışan ötv gibi yapıştırmış.
bant işi değil.
muhtemelen sıcak silikon ya da benzeri bir şey.
durduk yere devlete para kaptırmayın.
durmadık yere nasıl olsa kaptıracaksınız.
-
Ben bu işten bir sey anlamadım.Plakayı düşürürsen yeni plaka ruhsat kitliyorlar. Plaka düşmesin diye vida ile sabitlesen muayeneden geçirmiyorlar.
-
Plakalik yuzeyine,otocam işi yapan yerlerde,siyah slikon var,camlarin yapiştirma işinde kullaniliyor,uygulayin,sonra plakayi takin,1-2 saate kalmaz kemik gibi olur.
Seneler once aracimin,arka tampon kulaklarina uyguladim,hala taş gibi,varin hesabi siz yapin.
-
sezer aykaç adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar subat ayinda basıma gelen bir olayi anlatayım.
Motosikletimin plakası düşmüş. Ogün gectigim guzergaha bakıştırdım ama bulamadım. Neyse dedim gideyim yenisini çıkarayım. Ancak trafige gittigimde düşen kaybolan yada çalina adi artik herneyse ayni plakayi veremiyorlarmış. Sebebi de ohal oldugundan guvenlik gerekçesiyle. Dedim o zaman ücrestiz olarak ruhsatimi ve plakami yenileyin. Memur arkadaşlar mumkun degil. Bu tür durumlarda plakayı kaybenden sorumludur. Yapabilecegimiz birsey yok. 205 lira ruhsat bedeli 20 lira dosya masrafı ve 25 lira da plaka icin odemek zorunda kaldim. Kaybedilen zaman ise paha biçilemez.
Yani biri gelip plakanızı sökse cezasını siz çekiyorsunuz.
Siz siz olun plakanıza sahip çıkın. Lanet hükümet benim paramı gaspetti sizinde başıniza gelmesin. Simdi birde plakayı vidalamama işi çıktı arkasindan silikon vs uygulayın saglama alın.
Ruhsat bedeli 88 tl dostum nasıl 205 tl kestiler senden? Ayrıca çok saçma bimer'e falan yazsaydın bilgi alabilirdin konu hakkında.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)