Validen Tamircilere Çağrı : Plakasız Motosikletleri Tamir Etmeyin..
Reklamlar
-
Vali Karaloğlu'ndan "Plakasız Motosiklet Tamir Etmeyin" Uyarısı
Antalya Valisi Karaloğlu: "Türkiye'de en fazla motosiklet ve elektrikli bisikletin olduğu şehir, Antalya. Her gün çok sayıda çalıntı, plakasız, tescilsiz, şasi numarası değiştirilmiş motosikletle karşılaşıyoruz. Tamircilerimiz kesinlikle plakası olmayan motosiklete bakmasınlar, plakasızsa kesinlikle tamir etmesinler"
ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye'de en fazla motosiklet ve elektrikli bisikletin Antalya'da olduğunu belirterek, "Her gün çok sayıda çalıntı, plakasız, tescilsiz, şasi numarası değiştirilmiş motosikletle karşılaşıyoruz. Tamircilerimiz kesinlikle plakası olmayan motosiklete bakmasınlar, plakasızsa kesinlikle tamir etmesinler." dedi.
Karaloğlu, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Eski Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Bazı dükkanları gezen, esnafın sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu, 50 yıldır dükkanına ilk defa valinin geldiğini ifade eden Kadir Tokgöz'e "Her şeyin bir ilki vardır." diye espri yaptı.
Ziyaretin sonunda gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, Antalya'nın ilk kurulan sanayi sitesinde bölgenin sorunlarını yerinde görüp, esnafla dertleşmek istediklerini söyledi. Eski Sanayi Sitesi'nin kentin ortasında kaldığını belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:
"Belki uzun vade projelerle buraya daha başka şeyler de düşünülebilir. Esnafla doğrudan konuşarak, belediyelerimiz ve esnaf odalarıyla da tartışarak, ne edilebilir, ne yapılabilir? Onun da zamanının gediğini düşünüyorum. Bu kadar şehrin içerisinde kalmış bir alandan belki burayı taşımak lazım. Son dönemde hükümetimizin en son çıkarmış olduğu Üretim Paketi Yasası'nda, şehrin merkezlerinde kalan sanayi sitelerini şehir dışına taşıma ve bu alanları farklı değerlendirmeyle ilgili projeleri var. Belki Antalya'da da bu uygulanabilir mi? Bunu tartışmak lazım."
Öte yandan, motosikletlerle ilgili, İçişleri Bakanlığının sıkı denetimi ve takibi olduğunu anımsatan Karaloğlu, "Türkiye'de en fazla motosiklet ve elektrikli bisikletin olduğu şehir, Antalya. Son dönemde takip ediyorsanız motosikletlere yönelik denetimlerimiz, uygulamalarımız oluyor. Her gün çok sayıda çalıntı, plakasız, tescilsiz, şasi numarası değiştirilmiş motosikletle karşılaşıyoruz. Bir defa tamircilerimiz kesinlikle plakası olmayan motosiklete bakmasınlar, plakasızsa kesinlikle tamir etmesinler. Çalıntı olduğu şüpheleri varsa mutlaka emniyete haberdar etsinler." diye konuştu.
Karaloğlu, kentte çalıntı motosikletlerle birçok suçun işlendiğini ifade ederek, motosikletlerle ilgili denetimleri artırdıklarını da dile getirdi.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere de Vali Karaloğlu'nun esnafı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine teşekkür etti.
Vali Karaloğlu ile esnaf gezileri planladıklarını belirten Dere, "14 aydır Antalya'da görev yapan sayın Valimiz, her zaman esnafın yanında, içinde. Dördüncü esnaf ziyaretimizi eski sanayide yapıyoruz. 50 yıllık esnafımız, ilk defa dükkanını valinin ziyaret ettiğini söyledi. Böyle bir valimiz olduğu için gurur duyuyorum." ifadesini kullandı.
Yerel Basın..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
-
Helal olsun,güzel bir gelişme,plakasiz motosikletlere benzin vermeyen ve bu uygulamaya özen gösteren firmalarida ayrica tebrik ederim.
-
Antalya'da alkolü iptal eden vali bu valimiydi?
-
işe bunlar yönetiyor ülkeyi
-
Motosiklet Eğitmeni
Hastanelere,doktorlara çağrı yapmamış mı?
Kimliksiz gelen hastalara bakmayın diye.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Bence güzel bir uyarı. adamlar 3.000 liraya motosiklet alıyor plakasız hırsızlık yapıyor. 10.000 motosiklet alan adam korkusunda çıkartır plakayı
-
-
Esnafa tamir etmeyin diyeceğine emniyet müdürünü çağırıp ne bu durum kardeşim dese ya maksat dostlar alış verişte görsün.
-
Motosiklet Eğitmeni
Kanunlardan haberi olmayan adam vali olmuş.
Motosikletlerinize plaka takmak zorunda değilsiniz.
Plaka trafiğe çıkmak için gerekli. Trafiğe çıkmayan adam niye plaka çıkarsın?
Eğer birileri trafikte plakasız dolaşıyorsa onu engellemek ya da yasalara uymak zorunda bırakmak için kolluk kuvvetleri var.
Bu tamircinin görevi değil.
Memleket iyice zıvanadan çıktı.
Gezi olaylarından sonra en yetkili kişi esnafa olaylara karışma talimatı verdi.
Gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
COQ adlı üyeden alıntı
Kanunlardan haberi olmayan adam vali olmuş.
Motosikletlerinize plaka takmak zorunda değilsiniz.
Plaka trafiğe çıkmak için gerekli. Trafiğe çıkmayan adam niye plaka çıkarsın?
Eğer birileri trafikte plakasız dolaşıyorsa onu engellemek ya da yasalara uymak zorunda bırakmak için kolluk kuvvetleri var.
Bu tamircinin görevi değil.
Memleket iyice zıvanadan çıktı.
Gezi olaylarından sonra en yetkili kişi esnafa olaylara karışma talimatı verdi.
Gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Ne o ? Hayırdır?
Şimdi de devlete, valiye kaktırmak için plakasız gezene arka çıkmaya mı çalışıyorsunuz ?
Devlet, hükümet, tayp, vali kelimesi geçen bir şey okuduğunuz da sizin kimyanız mı bozuluyor, varsa, beyniniz alev mi alıyor?
Bazen gülünç oluyorsunuz.
Adam sadece bir rica da bulunmuş. Yok, kanunu bilmiyormuş. Yok, kolluk kuvvetleri varmış.
Adam mesleğinin okulunu okumuş. Oraya gelmiş. Sokaktan kolundan tutup mu getirdiler. Kanunu bilmiyormuş.
Siz uzaktan akıl, beyin okuma okulu mu bitirdiniz?
Nereden biliyorsun kanunu bilmediğini.
Biz bir şey yapamıyoruz. Siz becerirsiniz mi demiş?
La Havle..
-
emremm adlı üyeden alıntı
Ne o ? Hayırdır?
Şimdi de devlete, valiye kaktırmak için plakasız gezene arka çıkmaya mı çalışıyorsunuz ?
Devlet, hükümet, tayp, vali kelimesi geçen bir şey okuduğunuz da sizin kimyanız mı bozuluyor, varsa, beyniniz alev mi alıyor?
Adam sadece bir rica da bulunmuş. Yok, kanunu bilmiyormuş. Yok, kolluk kuvvetleri varmış.
Adam mesleğinin okulunu okumuş. Oraya gelmiş. Sokaktan kolundan tutup mu getirdiler. Kanunu bilmiyormuş.
La Havle..
İyi anlamamışsınız sanırım. "Plaka, trafiğe çıkmak için gerekli" demiş zaten.
-
Ne o ? Hayırdır?
La Havle..
sakin ol şampuan
-
Yok anladım.
Plakasız trafiğe çıkmayan kaç motosiklet var? Trafiğe çıkan kaç tane?
Trafiğe çıkmayan derdini anlatır. Tamirci de anlar.
Benim sinir olduğum yaptıkları. Her zaman böyle. İtici oluyorlar.
İyiye de kötüye de. Fark etmiyor.
-
Motosiklet Eğitmeni
Yok anladım.
Plakasız trafiğe çıkmayan kaç motosiklet var? Trafiğe çıkan kaç tane?
Benim sinir olduğum yaptıkları. Her zaman böyle. İtici oluyorlar.
İyiye de kötüye de. Fark etmiyor.
Sayın avukat kardeşim.
Turkiye'de trafiğe kayıtlı olmayan motosiklet sayısı 2 milyondan fazla.
Kayıtlı olan ise 3 milyona yakın.
Nasıl bir dünyan var bilmiyorum ama Türkiye gerçekleri diye bişey var.
Peki kaç kişi de motosiklet ehliyeti var onu biliyormusun?
Trafik org adresine gir ögren.
100 bin civarında.
Sayın valiye de şöyle o da öğrensin.
Tanımıyorsan altta sağdaki.
-
Yine yanlış akıl okuma yapmışsın.
Ben avukatı filan değilim. Tanımam etmem.
Avukatları da zerre miktarı sevmem.
Alınan da alınsın.
-
Niye plaka takılmadığı devletin başka bir kurumunu ilgilendirir o kurum dertlensin (tamirci sanki devletin bir kurumu gibi anlaşılmasın)tamirci yaptığı işin fişini faturasını kesin yeter. Vali illa bir şey hatırlatacaksa bunu hatırlatsın . Olayı bu acıdan değerlendirirsek kimsenin tansiyonu yükselmez.
-
COQ adlı üyeden alıntı
Sayın avukat kardeşim.
100 bin civarında.
http://icdn.posta.com.tr/mnresize/84...15/8316892.jpg
Gerçekten rakamlar bumudur?
Alone şok.
-
Kayıtlı yaklaşık doğru da, kayıtsızı bulamadım.
Nereden bulduysa..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:33 ----------
Ehliyet sayısını da sallamış.
2010 senesinde bile;
"Sürücülerden 60 bin 193’ünün A1, 784 bin 442’sinin de A2 sınıfı ehliyeti olduğu"
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------
@Uğur yazmış; 2014 de 2 milyona yaklaşmış.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...kat-artti.html
-
COQ adlı üyeden alıntı
Sayın avukat kardeşim.
100 bin civarında.
O değilde... Ben şu fotoğraftan gözümü alamıyorum bir türlü. Sayın ilgili valimiz gerçektende Sağdaki'mi?
* (Lütfen "hayır, tabiki değil" de... lütfen. Fotoğrafa bakınca ateş bastı. De ki, rahatlıyim.)
-
COQ adlı üyeden alıntı
Sayın avukat kardeşim.
100 bin civarında.
Fransa da yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla ve gerçekten olaya fransız kalmışsınız. Bari şu istatistikleri paylaşmadan önce biraz araştırma yapsaydınız da "Sayın valiye de söyle o da öğrensin" gibisinden serzenişte bulunmadan önce yapsaydınız en azından kendinizi küçük duruma düşürmeseydiniz. Ayrıca belki bu konuda haksız olabilirim ama paylaştığınız fotoğrafın art niyetli olduğunuzu düşünüyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)