dün akşam şehirlerarası yolda giderken neredeyse önümü görmeden 100 ile yolculuk yaptım, önüme köpek vs çıksa son 1 snye kadar farkedemezdim.
akşam görüşü en iyi hale getirmek için neler yapılabilir?
dün akşam şehirlerarası yolda giderken neredeyse önümü görmeden 100 ile yolculuk yaptım, önüme köpek vs çıksa son 1 snye kadar farkedemezdim.
akşam görüşü en iyi hale getirmek için neler yapılabilir?
İyi bir aydınlatma sistemin olmalı
çok karanlık ve trafiği az olan yollara çıkmamak en iyisi. Normal trafik varsa seninle yaklaşık aynı hızda giden birini takip mesafesini koruyarak takip etmek nispeten güvenlidir. Far ayarlarınızı da max uzağı gösterecek şekilde ayarlamak gerek tabi.
Ben sonar sistem ya da egitilmis yarasa tavsiye edecektim.
Sirf konu acmak icin mi aciliyor anlamiyorum ki. Sonra da niye dalga geciyorsunuz diyorlar.
Isigin zayifsa ustana gidersin, ampulu buyutursun, olmadi role takar daha da buyutursun, olmadi ek isik kaynagi kullanirsiniz!
Bunu da google dan arastirip en az 1000 konu icinde bulabilir, en az birkac bin magazada isik kaynagi ilani bulabilirsiniz.
Linkdeki ürünü ciddiye alan kimse olmaz umarım. Karşıdan gelen uzunlarını yakmış bir araç size kısa süreli körlük yaşatabilir ve rahatlıkla kaza yaptırır.
Yarasa eğitmek daha güvenli. Olsa olsa kanınızı emer.
Konu açan arkadaşın başka cevabı yok ama olsun, konuyu ileride okuyacak birilerine bir iki yorum kalsın.
Mevcut tesisatın sağlam ve sorunsuz çalıştığından emin olunur. (arıza varsa giderilerek sorun çözülür)
Mevcut tesisat da yetmiyorsa gözler kontrol ettirilik. (sorun varsa tıbbi yardım alınır)
Gözler de sağlamsa ve buna rağmen aydınlatma yetmiyorsa geliştirme yoluna gidilir.
Geliştirme de çok fazla alternatif yol vardır, ben üst seviye otomobillerde kullanılan D1S, D2S ya da D3S bi-xenon ampul, mercek ve balast bir sisteme geçilmesini öneririm. Balast olarak ta GEN5 öneririm.
İlave olarak sis farı şeklinde destekleyici mercekli led farlar öneririrm.
NOT:Yarasa fikri için arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, güldürürken öğrettiler. Sağolsunlar.
Temiz ve şeffaf bir vizör, iyi aydınlatma, riayet edilen trafik kuralı dahilindeki hız sınırı.
karşı şeritten gelen ayılar, uzunlarını kapatsalar, far ayarlarını düzgün yapsalar, bunu yaşamazsın emin ol. ama bizim ayılar bunu anlamıyor.
Farları ustaya göster. Gece gece görüşün iyi değilse 100 le gitme. İntihara meyil mi var acaba????
tövbe estağfurullah....
ahahahahahahaha ayetlervaray
FLASH
Gece yolculuk yapmak "zorunda" kalırsanız. (Öncelikle yapmayın otoban dışında)
Novigasyon ile gitmek yolun ilerisi hakkında bilgi verir ama asıl tehlike yolda ki taş hayvan ..vb şeylerdir. Durabilecek süratte gitmek en garantilisidir
Osram night racer 110.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)