Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Sigorta ?

REKLAM ALANI
    CriminalS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 Mh Drift
    Motora sigorta yaptırdım ruhsatı almak için emniyete gitmeme gerek var mı yoksa ptt yoluyla evime gelirmi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    MT25
    Neden se geç geliyor hangi şube ise gidip kendin alman daha sağlıklı
    her iş daha da profesyonelleşmesi gerekirken
    bu işte emniyet geriye götürdü iş kalitesini
    noter de 6 tl alıyorlar
    ama polısın ıs yuku fazla bahanesıyle
    hemen göndermiyorlar
    eskıden 1 haftaya kalmadan gelıyordu
    ben gidip kendim reslim aldım
    40 gunun sonunda
    tavsiyem sen de git al bekleme

Motosikleti
    ER6N
    Emniyete git al boşuna bekleme 1 ay ben bekledim gelmedi

Hamza Toruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DORUKOĞLU
    Adresine geliyor ama Zamanın varsa kendin 15-20 dakık gibi kısa bir sürede işini halledebilirsin ...

Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    Bugün 35. Gün gittim elden aldım. Gönderememişler memur beyler...
    HONDA

#BZ3082

BLUERAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İnazuma, Hajoue125 bide cross aldıkmı tamamdır
    Öncelikle hayırlı olsun.

Uygulama şu şekilde; Motorun sıfır ise gerekli tüm evraklarını toparla, int üzerinden kısa bir araştırma ile öğrenebileceğin üzere bir dosya hazırla. Emniyetten randevunu al ve git hemencik işlemlerini tamamla ruhsatını teslim al.

İkinci el ise eski tuhsatın ile beraber sigorta poliçenin aslını fotokopisini, noter satış evrakını (geçici trafik belgesi) ve fotokopisini vede kimliğini yanına al ( aslında sadece kimlik ve geçici trafik belgesi yeterlidir) hiç randevu almadan içeriyi bir kolaçan et. Baktın ki yoğunluk yok kibarca memura durumu söyle imkanları var ise yardımcı olurlar ve iki dakikada alırsın. PTT ile gelmesini falan bekleme.

Emniyetten 30 gün içinde alınmayan ruhsatlar adreslerine postalanıyor. Geçici trafik belgesi ile de ruhsatını alman için 30 gün süren var. Yani devirden sonraki 30 gün içinde sigorta yaptırman lazım, yaptırmadan zaten ruhsatı alamazsın. Süreyi aşma, sıkıntı olmasın.

Ben gittim baktım, içeride kimsecikler yok, evrakımı gösterdim, vardiyalı çalışıyorum randevu almadım illaki almam lazımmıdır dedim. Ver abi evrakını işin görülsün dedi. Sağolsun iki dakikada çıkarttı ruhsatımı verdi.

Trafik çevirince ruhsatını sorar, geçici belgeni gösterirsin o zamanda süresine bakar. Yok PTT den gelmemiş yok şudur, budur dinlemez, görevini yapar. Gerisi geçmiş olsun artık.... ceza ve trafikten men alırsın.

atladığım bir husus var ise değerli dostlarımdan düzeltmesini rica ediyorum.

Motosikleti
    RS200
    Polise sordum süresi geçmiş belgeyle dolaşmanın 95 lira cezası mümkünmüş. Trafik polisine sordum.
    HONDA

#BZ3082

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    ruhsatı almak için randevu almaya çalışmayın zaten çok ileri tarihe veriyor. O ehliyet için şart ama ruhsatı gidip alabilirsiniz 5 dk lık iş.
    BLUERAY bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Stock Sever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polise sordum süresi geçmiş belgeyle dolaşmanın 95 lira cezası mümkünmüş. Trafik polisine sordum.
    Birde gösterseydiniz ya, memur bey bakınız bunu tarihi geçmiş yahu diye....:D

Şaka bir yana da sizin belgenin üzerinden 35 gün geçmiş, yasal süre aşılmış. Ne olacak şimdi? Nasıl izzah edilecek asfaltın kenarında bu durum.
    Trajikomik bir durum olacağı muhakkaktır. Polisimiz buna anlayış gösterebilir, bu işleri bizden çok çok daha iyi biliyorlar. Zatem 'mümkün' demiş, 'şart' dememiş ;)

Yahu durup dururken Leven Kırca skeçleri düştü aklıma :D

Kardeşim ben unutup gitmedim 5km mesafeye, kargo bedeli 7.5TL ödedim sonra ruhsat için.

Motosikleti
    RS200
    Alıntı BLUERAY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birde gösterseydiniz ya, memur bey bakınız bunu tarihi geçmiş yahu diye....:D

Şaka bir yana da sizin belgenin üzerinden 35 gün geçmiş, yasal süre aşılmış. Ne olacak şimdi? Nasıl izzah edilecek asfaltın kenarında bu durum.
    Trajikomik bir durum olacağı muhakkaktır. Polisimiz buna anlayış gösterebilir, bu işleri bizden çok çok daha iyi biliyorlar. Zatem 'mümkün' demiş, 'şart' dememiş ;)

Yahu durup dururken Leven Kırca skeçleri düştü aklıma :D
    Valla abi motor garajda yatıyo ruhsat pederin üstüne adam eve gelir diyo emniyete gitmiyo. Dedim polis abi böyle böyle. Ne ediyim ben? İşten izin al gel diyo. Gebzeden izin alıp mecidiyeköye gelmek için işe gitmemem lazım. Neyse en son babama yalvar yakar bugün aldırdım. Polislerin yanında durup ben göstercem ruhsatı artık.
    HONDA

#BZ3082

Motosikleti
    Hayırlı uğurlu olsun, şu baba üzerine kayıtlı ruhsatlar gerçekten sıkıntı oluyor.

Oğlumdan biliyorum
    VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR, KADERİNE TERK EDİLEMEZ

Motosikleti
    RS200
    Alıntı BLUERAY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı uğurlu olsun, şu baba üzerine kayıtlı ruhsatlar gerçekten sıkıntı oluyor.

Oğlumdan biliyorum
    Ben staja gittiğimden alamadım üstüme. Hata yapmışız ama.
    HONDA

#BZ3082

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)