Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha indirim mi yaptı?

REKLAM ALANI
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Facebook'da dolaşırken şöyle bir yoruma denk geldim.

Aslında diğer firmalar için de geçerli.

"Yamaha'yı savunacak değilim ama Yamaha bizi bu duruma düşürdü demek bence haksızlık olur. Türkiye'de Honda kadar organize ve başarılı olamadıkları bir gerçek. Ancak özellikle MT-07 ve hatta MT-09 piyasa ederlerinin çok altında satışa sunuldu ve ucuzmuş deyip alıp kenara koyan çok kişi oldu. Bu kadar uzun süre benzerlerine göre daha fazla motor verip daha az para alan başka bir marka var mı? 2014 sonunda 12bin TL verip Inazuma alacakken 19bin250 TL ile MT-07 aldım. Yamaha bu motoru ÖTV ve KDV'yi düşersek 12bin84 TL'ye satıyordu. %35 ÖTV, %18 ÖTV'li tutarın KDV'si idi. Avrupa'da vergi dahil 13bin TL civarında satılıyordu. Bu arada motorlu taşıtlar vergisi de bu sene 640 TL, trafiğe çıkma masrafını düşünün.
    Dolayısıyla artık Yamaha daha fazla bu modelleri sübvanse etmiyor. %20 ek vergi geldi, dünyanın en pahalı benzinini alıp berbat yollarda berbat trafikte gezmemizi kolaylaştırmak için. Sene başında zorunlu trafik sigortası için 1050 TL ödedim, Nisan'da tavan sistemi getirdiler, aleni küfrettim.
    Şimdi 37bin800 TL olan motor aslında 19bin774 TL. Bundan masraflar çıkacak, Yamaha Türkiye kazanacak, satan bayi kazanacak ve gerisi vergi, 18bin25 TL devlet kazanacak.
    Dolaylı vergilerle artık trafiğe çıkış masrafı, MTV, benzin derken bu iş artık çığrından çıkıyor. Bu sezon başında satayım mı diye düşünüyordum, artık 100bin km yapmadan zor görünüyor..
    Çözüm mü? Neremiz doğru ki?
    Bu arada 2014 Aralık sonu dolar kuru 2,22 TL imiş. Şimdi ise 3,4 TL diyelim. Motorun satış fiyatı vergisiz bugün 19bin 774 TL dolar karşılığı 5816 USD imiş. 2014 Aralık ayında ise 19250 TL olan fiyat karşılığı ise 8671 USD imiş. Aslında Yamaha dolar bazında ciddi indirim yapmamış mı?"

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    EUOGLU, Morphin ve Jemand bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    KDV dahil satın aldığınız 3 yıl önceki fiyatla şimdiki vergisiz fiyatı karşılaştırmışsınız, o kadar hesap yapınca beyin yanar, sakin.
    erenedip ve -Black- bunu beğendiler.

erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial znu 125
    yamaha fanından bir yorum olmuş bence. ustaların çoğu yamaha parça kalitesi vs iyi değil diyor. ben anlamam bana göre gereksiz ekstra geçiriyor.

gezgin41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Marka fanatikliği yapmıyayım şimdi ama motor kaliteli parçalar sağlam eve bi honda kadar ülkede aktif değiller ama 3 yıl önceki vergisiz fiyatada uygun du demek pek uygun olmamış günümüz şartlarında dolar yüksekliği ve vergi oranları ortada ithal motor almak kazıklanmaktan başka bir şey değil. Markalara laf etmiyorum distribütörler batmamak için en uygun fiyatı verecektir ama yinede fiyat çok fazla olacak.

Motosikleti
    Bu arada 2014 Aralık sonu dolar kuru 2,22 TL imiş. Şimdi ise 3,4 TL diyelim. Motorun satış fiyatı vergisiz bugün 19bin 774 TL dolar karşılığı 5816 USD imiş. 2014 Aralık ayında ise 19250 TL olan fiyat karşılığı ise 8671 USD imiş. Aslında Yamaha dolar bazında ciddi indirim yapmamış mı?"
    Üşenmedim araştırdım.
    19 Aralık 2014 Dolar: 2.3263 19250TL kdv dahil aldığın motor = 8274USD.
    09 Eylül 2017 Dolar: 3.4266 37800TL kdv dahil = 11031USD
    Bu üç yıl içinde bu klasman motosikletin ötv si %35'ten %37 ye çıktı. Yani %2 lik bir ÖTV artışı var. İlaveten %20 gümrük vergisi geldi mi geldi.
    8274 x 1.22 ~ 10095USD . peki şu an kaç 11031USD yani yamaha indirim mi yapmış bindirim mi?
    Yani özetle ciddi bir iddia ortaya atmadan önce iyice araştırmak lazımmış di mi?
    Bu arada önemli not: gümrük vergisi motorun satış fiyatına gelmedi ithalat sırasında motosikletin alış fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Yani Yamaha burda kendi karı üzerine de %20 koymuştur.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İğrenç espri zamanı ; Hayır Yamaha kaldırım yaptı.
    Carbondioxid ve BLUERAY bunu beğendiler.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Hesaplamada hata vardır.
    Dolar bazında motorun fiyatı azalamaz o derece. Hatta Yen Dolar karşısında güçlendiği için motorların Dolar fiyatı bile yükseldi zaten.
    -Black- bunu beğendi.

Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yamaha fanından bir yorum olmuş bence. ustaların çoğu yamaha parça kalitesi vs iyi değil diyor. ben anlamam bana göre gereksiz ekstra geçiriyor.
    Hocam bunu hangi usta söylüyor? Ciddi soruyorum size bunu hangi usta söyledi isim ve adres verir misiniz? Parça kalitesi hangi markaya/modele göre kötü dediler? Illa ki her markanın olumsuz tarafları vardır. Ama böyle bok atmak ne kadar gerçekçi?

Arkadaş dünya motosiklet pazarında söz sahibi olan bir firmaya kötü diyen sanayi esnafımiz bugüne kadar ne yapmış? Bazen bu lafları KTM ve Bajaj içinde duyuyorum. Yapın o zaman daha kalitelisini de yerli malına binelim.

Honda, KTM ve Yamaha sahibi oldum, binlerce km yaptım. En kalitelisi KTM idi. Sonra yamaha, sonra Honda geliyor kalitede BENCE. Ama hepsinin birbirine göre üstün olduğu bir dünya konu vardı.

Söyleyin o ustalara önce 40.000 ekmek fabrikası yesinler, sonra global markalara laf etsinler. Öyle akşama kadar ağızda sigara ve küfür, 15 yaşındaki çırağa bağırıp, müşteriyi kazıklamaya çalışmakla bir motor yapılmaz. Hele bok hiç atılmaz.
    fazil, fz6_fazer, kanucan ve 5 diğerleri bunu beğendiler..

Pcxbear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bunu hangi usta söylüyor? Ciddi soruyorum size bunu hangi usta söyledi isim ve adres verir misiniz? Parça kalitesi hangi markaya/modele göre kötü dediler? Illa ki her markanın olumsuz tarafları vardır. Ama böyle bok atmak ne kadar gerçekçi?

Arkadaş dünya motosiklet pazarında söz sahibi olan bir firmaya kötü diyen sanayi esnafımiz bugüne kadar ne yapmış? Bazen bu lafları KTM ve Bajaj içinde duyuyorum. Yapın o zaman daha kalitelisini de yerli malına binelim.

Honda, KTM ve Yamaha sahibi oldum, binlerce km yaptım. En kalitelisi KTM idi. Sonra yamaha, sonra Honda geliyor kalitede BENCE. Ama hepsinin birbirine göre üstün olduğu bir dünya konu vardı.

Söyleyin o ustalara önce 40.000 ekmek fabrikası yesinler, sonra global markalara laf etsinler. Öyle akşama kadar ağızda sigara ve küfür, 15 yaşındaki çırağa bağırıp, müşteriyi kazıklamaya çalışmakla bir motor yapılmaz. Hele bok hiç atılmaz.
    İçimin yağlarını erittin. Bıktık şu salak saçma ağızda sigara ve salyalarıyla "onun parçaları kötü yeaaa" diye ahkam kesen beyinsiz cehalet tayfasından. Adam iki yağ değiştiriyor diye kendini usta sanıyor gelmiş o yağını değiştirdiği motoru ilmik ilmik üreten peynir ekmek gibi pazarlayan dehalara dâhilere bok atıyor. Ya bi bırakın gidin artık ya

Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    KDV dahil satın aldığınız 3 yıl önceki fiyatla şimdiki vergisiz fiyatı karşılaştırmışsınız, o kadar hesap yapınca beyin yanar, sakin.
    Haklısınız, dikkat etmememişim. (Hesap bana ait değil bu arada.)

Yine de dolar üzerinden kıyaslama yapıldığında;

2014 Aralıktan bugüne sadece dolar farkını bile koysanız; 8671 Usd x 3,40 = 29,481 TL.

Ki;bu üç senede sadece dolar farkı koyulmuş. (Ek vergi öncesi 30500-31500)

2014 'ten bu yana artan maliyetleri düşününce, şimdiye kadar iyi gelmiş bu fiyatlar. (Sigorta, ücretler, kiralar vs.)

Marka hastalığım yok. Özellikle bir markayı savunmuyorum. Diğer markalar için de aynı durumun geçerli olduğunu belirtmiştim.

(Mt-07 özelinde fiyatları bildiğim için bu örneği paylaştım sadece)
    Sentis ad medullis!
    Dengeliyorum.com
    youtube.com/we2strom

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    efsane gif

Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    Yamaha son zamanlarda tozuttu. Ybr 9500 olmuş.yuh diyorum. Alip binecek olan varsa bu fiyata bişey diyemem. Yamaha bu fiyat politikasıyla tr de kendini bitirdi.

Motosikleti
    Alıntı -Black- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklısınız, dikkat etmememişim. (Hesap bana ait değil bu arada.)

Yine de dolar üzerinden kıyaslama yapıldığında;

2014 Aralıktan bugüne sadece dolar farkını bile koysanız; 8671 Usd x 3,40 = 29,481 TL.

Ki;bu üç senede sadece dolar farkı koyulmuş. (Ek vergi öncesi 30500-31500)

2014 'ten bu yana artan maliyetleri düşününce, şimdiye kadar iyi gelmiş bu fiyatlar. (Sigorta, ücretler, kiralar vs.)

Marka hastalığım yok. Özellikle bir markayı savunmuyorum. Diğer markalar için de aynı durumun geçerli olduğunu belirtmiştim.

(Mt-07 özelinde fiyatları bildiğim için bu örneği paylaştım sadece)
    bu mesajımı okumadın herhalde . Senin hesabı yapan yanlış yapmış

Üşenmedim araştırdım.
    Bu üç yıl içinde bu klasman motosikletin ötv si %35'ten %37 ye çıktı. Yani %2 lik bir ÖTV artışı var. İlaveten %20 gümrük vergisi geldi mi geldi.
    8274 x 1.22 ~ 10095USD . peki şu an kaç 11031USD yani yamaha indirim mi yapmış bindirim mi?
    Yani özetle ciddi bir iddia ortaya atmadan önce iyice araştırmak lazımmış di mi?
    Bu arada önemli not: gümrük vergisi motorun satış fiyatına gelmedi ithalat sırasında motosikletin alış fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Yani Yamaha burda kendi karı üzerine de %20 koymuştur.

GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Üşenmedim araştırdım.
    Eskiden kâr etmeden satıyordu Yamaha, şimdi 1000 USD kâr koymuş çok mu?

Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    bu mesajımı okumadın herhalde . Senin hesabı yapan yanlış yapmış

Üşenmedim araştırdım.
    Ben bir görüşü paylaştım sadece. Rakamların veya hesabın doğruluğu üzerine bir araştırma yapmadım. Burada birlikte değerlendiriyoruz.

İlave toplam %22 ek vergi üzerinden üzerinden alınan bir de Kdv var. Hesaplamadım ama bu, satıştaki toplam zam tutarını yukarı taşıyor.

Benim hesabım verilen değerler ile, son vergi artışı zammı öncesi fiyata ilişkindi.
    "2014 Aralıktan bugüne sadece dolar farkını bile koysanız; 8671 Usd x 3,40 = 29,481 TL."
    Düzenli olarak kur farkını yansıttıklarını görmeme rağmen, (son 3 ayda her ay sanıyorum veya en az 2 ayında) Yamaha'nın fiyat belirlerken son bir yılın en düşük kurunu baz almayacağını tahmin ederim.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Hesap yanlış ama yaklaşık olarak doğru. Zaten sorun bu artışta değil. Yamaha'nın modeller arasındaki fiyat farkları ve fiyatları tutarlı değil. Bir sürü dalavere döndürüyorlar. Örneğin XSR700 ilk çıktığında MT-07'ye göre acayip pahalıydı. Kimse almaz diyordum, nitekim daha yolda 3 tane gördüm, onlar da aynı motorlardır zaten. Şu anda ne oldu da bu motorun fiyatı MT-07 ile eşitlendi ? İkinci örnek Nmax 125. Nmax 125 14 bin TL 'lik motor değil, keza Delight isimli teknolojik eşeğe (hatta keçiye) kim 12 bin verir ? Veren adam saftır buradan açıkça yazıyorum. Bunların dışında, nasıl olur da Xmax 300, Xmax 400'den pahalı olur ? Pahalıysa neden mesela Fransa'da öyle değil. Bizimkiler çok mu akıllılar ? Birileri serbest piyasa diyecektir, evet serbest piyasa ama biz de salak değiliz, sorgulamasını biliriz. Yamaha benim gözümde kesinlikle tüketici tarafında olmayan kötü niyetli bir firmadır. Markacı değilim ama Honda'yı bin kere Yamaha'ya yeğlerim. En azından tutarlı bir fiyat politikaları var. Akıl mantık Honda'ya biraz eriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:44 ----------

R25, MT-25 ve MT07'nin kaliteleri de olması gerektiği kadardır. İyi değildir ama kötü de değildir. Millet forumda plastik malzeme uzmanı kesilmiş. Ona bakarsanız Zontes'in plastik aksamlarının kırılmazlık iddiası var ancak bakınca diğerlerine göre bir fark göremiyorsunuz. Yani plastik aksamların kalitesini uzaktan bakarak anlayamazsınız. Üzerindeki boya vs sizi aldatır. Dokunarak anlayacağınız tek şey kalındığı, esnekliği ve yerine iyi oturup oturmadığıdır. Bu sonuncusu da işçiliğe bakar bir yere kadar.

Öyle ustaların falan laflarına kanmayın. Övenlere de çok bakmayın çünkü hepsi markasına göre yorum yapıyor. Keşke motorları bir araya toplayıp markaları gizleyip o şekilde yorum istesek insanlardan. Sonra izler izler güleriz. Herhangi bir motora kötü diyenlerin üzerinde Japon markayı görünce nasıl döndüklerini seyrederiz. Sağdan soldan, ustadan duyduklarıyla motor kötüleyenleri aynı motoru markasız şekliyle överlerken görürüz.
    artemis99 bunu beğendi.

..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    Yıllardır bizi düşünen yamaha yeminini bozdu demekki...

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd

İnanmış gibi yapın,birdaha gelmez
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler