Kaza yaptım, Karşı taraf bastı gitti ?
Reklamlar
-
Herkese merhabalar . Dün bi ufak kaza geçirdim şoktayken adam motorda veya sende bişey var mı dedi yok bişey abi bi dakika bekle kendimi geliyim derken arabaya bindi gitti . Plakasını biliyorum polis geldiğinde tutanak bile tutmadı savcılığa gitti yapıcagım işlemler nedir ? Motorumda 400 liralık masraf var ?
Reklamlar
-
400 lira yine iyi uğraştıkca çok daha fazla masraf çıkıyor.. Adalet sistemimiz zımba gibi çalışıyor.
-
Sana birşey olmadıkça polis seninle ilgilenmiyormuş. Kardeşim bişeyim yok nabıyım ağlıyım mı? Atınca motoru altımdan birşey olmadı çok şükür .
-
tazminat davasıyla uğraşabilicek durumun varsa hertürlü kazanırsın.
-
Civardan kamera kayıtlarından plakayı bulabilirsen git karakola şikayetçi ol ben aynısını yaşadım adam hiç durmadı bile transit vurdu kaçtı 1 yıl sonra çözüldü olay karşı tarafın sigortasından karşılandı.
-
once kaza mahalinin bagli oldugu ilce polis mudurlugune gidiniz, durumu izzah ediniz ve gorus aliniz. Yaralanmali kaza olmadikca polis tutanak hazirlamak zorunda degildir ancak burada kaza yerinden kacma konusu var. Polisin gorusunu alin, onlar derse ki sikayetci olunuz, o zaman ifade vermeyip dogrudan savciliga gidiniz. Zaman kazandiracaktir. Motorun fotograflarini mumkun ise yetkili servisin cikaracagi proforma faturayi, kaza mahalinin krokisi, olus seklinin krokisel anlatimini ve yine mumkun ise google den bolge haritasini delil olarak sununuz, bir de bolgede kesif yapip guvenlik kamerasi olan yerler ile gorusunuz, ricada bulununuz. Goruntuyu vermek istemez ise bu durumu da savciliga ifade ediniz, ibb yada mobese kameralarinin var olup olmadigina bakiniz. Mumkun halde elde edeceginiz video goruntuleri isi cozecektir. Dava konusu ki, savcilik yeterli delil yok diye takipsizlik vermez ise yaklasik 2 yil surer. Hasarin tespiti icin bilirkisi ucreti, dava ucretleri falan sizden istenir haberiniz ola ama dava sonucunda tum o ucretler davalidan tahsil edilir...
Gecmis olsun dileklerimle iyi aksamlar dilerim. Esen kaliniz
-
Polise gitmeliydin vurdu kaçtı diye şimdi polis diyecek kaza anında niye aramadın, böyle durumlarda trafiği çağırın ve tutanak tutturun
-
Merhaba
Kaza nasıl oldu ?
Davacı ol.
-
Şahidin olmasi veya kamera kaydi olmasi sart. yoksa yapacağin şikayet askida kalir. ispatla yükümlüsün.
-
Net bir şekilde kaza anını gösteren bir delile ihtiyacın var.
Kendi kask kameran, çevredki kameralar, mobese vs gibi.
Hiçbiri yoksa çok şükür canım sağ deyip yaptıracaksın.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
Kanunu yazan ben olsam böyle basit bir davayı bir hafta içerisinde sonuca bağlayamayan hakime davanın bütün masrafını giydiririm, 2 yıl sürdüren veya sürdürmeye niyeti olan hakim zaten o işten ekmek yiyemez. Nasıl bir ülke burası ya ? Birisi çıksın da bana bu davaların bu kadar uzamasının mantıklı bir sebebini anlatsın. Hakim yok falan demeyin, bu iş bana göre bir saatte bitmeli. Türkiye'de adalet sisteminden daha verimsiz çalışan bir yapı daha olduğunu sanmıyorum. Bu performanslarıyla sistem içerisindekiler asgari ücretten fazlasını hak etmiyorlar.
-
İşte tam bu yüzden kask kamerası sipariş verdim. İspatlayabiliyorsan dava açabilirsin yoksa senin anlattığınla hakim bişey yapmaz. Yetkililer mühim bir dava olmadıkca gelip kamera varmı mobese varmı falan bakmaz bile
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)