Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Ne istediğimi bilmiyorum tavsiye tecrübe yardım ilk konu

REKLAM ALANI

Çok güzel olur abi ama uzun yol için ilk önce bi 100km uzun yol ve şehir ici tecrübe edin sonra yola cik hani üstüme düşmez belki ama eğitim ile tecrübe çok fark ediyor trafik de bazı şeylerin mutlaka alışkanlık olmak zorunda cc olayına hiç girmiyorum bende büyük le başladım sayılır siz sadece o bg gücünü kontrol edin gaz ucuyla gidin her zaman

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    N/A
    Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim aradığım cevabı buldum sanırım kawasaki versys x300 modelinden haberim yoktu kısa bir inceleme yaptım ilk gördüğümde tam benlik dedim daha detaylı inceleyeceğim
    Saygılarımla 👋
    zabuzaretta ve ..YaNKee.. bunu beğendiler.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Ehliyet ve egitimi alirken pek cok sey oturacaktir. Sunu bunu marka olarak tavsiye yerine soyle bir fikir sanirim is gorur:
    Basit motorlu, bir koyde bile ariza yapsa acip en azindan en yakin servise dek yaptirilabilecek makinalara yonelin.dikkat exin uzun yola ve doguya seyahate giden motorcular hep tek yahut cift silindir basit makinalar kullaniyor. Tarziniza en yakin secim bmw f650, f800s/st, tenere 660 ve belki triump tiger800

..YaNKee.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    Alıntı capt.ooz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşin ciddiyetini konunun alay konusu olmasından anlıyorum zaten farkındaydım tehlikenin ama dediğim gibi hızı sevmem 2 tekerde hızdan korkarım sağ şeritten fıtı fıtı gitsem tatmin olurum ama yılda sadece 4 ay karada oluyorum geri kalan zamanlarda hep gemideyim umarım yorum yapan herkes motor konusunda tecrübelidirler.
    çok aklı başında biri gibi yazıyorsun onun için fazla laf vurmadan cevap vericem şaka bir yana yüksek cc motor alıp fıtı fıtı gitmezsin.iki teker bu şeytan işi içine girer çevirir gazı yani yüksek cc almak için bahane üretme ss motor alma görünüşü çok cezbeder ama öyle uzun yolda falan isyan ettirir.. düşük cc, kullanımı kolay ve uzun yolculuklar için arka çantası yakışan bir motor almalısın.. düşük cc derken 600 lük değil ama o dediğin eğitimleri alırsan 4 ay boşlukta 250cc işini görecektir diye düşünüyorum.. bu bile fazla ama senin düşündüklerine göre ne kadar indirsek pazarlığı o kadar iyi bence

Forumdan Uzaklaştırıldı
    bmw g 310 gs tam senlik alet. 3-5 aya çıkacak diye biliyorum. Uzun yola gelir, dağa taşa gelir, benzin koy- yağ değiştir- zincir yağla 50-80.000km'e kadar sorunsuz götürüyor gs serisi. 300cc olduğuna bakma yine 130-140'ı görür.

Motosikleti
    honda wing go, kenbo 125cc cup
    En güzel yorumları yapmışlar ama bence 30binden fazla kayıtlı motorsikletli olan bi ilçede yaşayan(ister inan ister inanma) biri olarak al 100 150 cc bi motor(cbf 150 olur YBR 125 olur) o 4 ay kullan. Seneye de 500 600 cc motor alırsın. O 4 ayda motordan inme gel yanıma 90 km mesafedeyiz. Konuşalım ne canların ufak cc de gittiğini gör duy. En tecrübeli abilerin ufak hatada ne kadar yattıklarını öğren. Para sıkıntı değil diyorsun nasılsa, 150lik alıp sarsan 1 sene sonra en fazla 1000 TL zarar edersin. 300 cc alıp heyecanla gazı köklerden o motoru tepene geçirirsin. Senin gibi bende düşünüyordum ama şimdi 600 cc geçmem. Ne kadar basmam desen gaz teli takılır vs bi yere girersin. 4 ayda 20 30 bin km yap sonra al büyük bişi. Elin ayağın gözün beynin vücudun motora alışsın. Benden bi abi tavsiyesi. Gelip görüşmek istersen özelden yaz kardeşim.

TUTITO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Enduro
    Alıntı patpop adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...
    Ne kadar basmam desen gaz teli takılır vs bi yere girersin.
    ...
    Offf iste bu benim gercek kabusum.
    20 yil kadar once 250'lik bir MZ'im vardi, Antalya'da Nebiogullarindan almistim ve aynisi dagdan inerken geldi basima. Gaz teli nasil olduysa takili kaldi, anlik gelisti hersey, debriyaji bir turlu kavratamadim ve bosa alamadim, amanin frenler derken yatirdim ama genede yaklasik 5 metreden dustum motorla. Bacagim kirildi, her tarafim kaniyordu ama en azindan duserken motorun altinda kalmadim. Motor dustugunde yanimda calilarin arasinda hala son gaz calisiyordu. Saglam motormus yani. Ah MZ ah!!!
    Hala hatirladigimda soguk soguk terlerim ve bu psikolojik travma yuzunden uzun sure motor kullanamadim.

Dostum, kaclik alirsan al, kaliteli motor al.

Motosikleti
    Kawasaki Z250SL
    Bu yolun başında olan bir genç olarak cesaretinizi kutlarım,şahsen 125cbr bana fazla mı gelir ilk motor olarak diye düşünürken açtığınız başlığı görüp yorumları inceleme fırsatını buldum,kararımın doğruluğu konusunda şüphem kalmadı,duyduğum kadarıyla yamaha ve hondanın eğitimine katılmak kolay fakat tarih bulmak zormuş,4aylık süre içerisinde karadaysanız,eğitim almış üyelere bi danışın derim,yada direk eğitim almak istediğiniz firmayı arayın yani üst düzey eğitim ha diyince alınmıyor diye biliyorum

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Tecrubeden sonra NC 750X ile turlara cikabilirsin...Guvenilir, guclu, ekonomik, etli butlu bir motordur..

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Ben GSXR 250 vb. dar gidon açısına sahip, ayrıca oturma pozisyonu rahat olmayan, deneyimsiz bir insan için maksimum rahatsız öğrenmek için uygun olmayan bir motosiklet önermem, yeteneklisin öğrenirsin illaki felan ama çok gereksiz.

Oturduğunda önünü göreceğin, konsantre olabileceğin, lan bu ayağımı da nereye koyacaktım demeyeceğin dik bir motor olsun, ki herşey daha konforlu ve basit ilerlesin.

Sevmesemde duke 200, 250, 390, inazuma 250 vb. tarzda motorlar nispeten dik motorlar.

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Para sorununuz yoksa X300 versys olabilir.Eğitim almak çok önemli tabi, birde full ekipman..

Motosikleti
    N/A
    Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim izmirde art gs eğitimlerine katılıcam arayıp konuştuğumda 0 dan eğitim alıpta tracer 900 ile başlayan arkadaşlar var demişti artık müşteri çekme zihniyetindelermi bilemem ama versys x300 tam benlik aslında 2-3 ay daha araştırma yapıp kışa doğru tam olumlu kararı vericem ve eğitimler neticesinde kafamda iyice net bi fikir oluşur

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)