Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Şeridimde gidiyorum selektör yapıyor

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Amma da çok söylenecek şey varmış, her selektör yapanı linç mi edelim şimdi, selektör yaptı bana diye şikayet olur mu, trafikte daha neler neler var, bu durum devede kulak bile değil.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    erenedip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial znu 125
    Alıntı fenerbahceli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir de şöyle bir söz vardır: "Sağından bir araç seni geçiyorsa, yanlış şeritte gidiyorsun"
    orta şerittn 120yle gidiyorum, sağımdan 200 le araç geçiyorsa yanlış şeritte miyim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:50 ----------

Alıntı toreador adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet kullanıcısını hor görme, bu olayda ikinci planda; asıl vuku bulan aptallık, orta şeritte seyreden herhangi bir aracı selektör ya da farklı bir yordam ile yol vermeye ikna çabası. Sağ şerit, ağır vasıtalar ve yoldan ayrılma şerididir, orta şerit, seyir şerididir, sol şerit transit/sollama şerididir. "Sollama" kelamının da türemesine vesile olan şerit ismi. Araçlarda aslında varlığı gözetilen sadece sol aynadır, sağ ayna opsiyoneldir fakat zaman içerisinde standart halini almıştır. Sol aynanın zorunluluğu, yine sol şeridin kullanım maksadıyla paraleldir. Elbette bunları tamamı ulaşılabilir verilerdir, ancak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde vatandaşlık icra eden saygıdeğer halk için kural ya da yordam pek mühim değildir, asla zamanında yapmadığı işler dolayısıyla hep bir telaş içerisindedir, daima acelesi vardır ve bu yolda daima her kuralı çiğneme hakkını kendisine reva görmektedir.
    katılıyorum. ama işte sizin istanbul'ta ekstra zor işiniz. ankara o derece sıkıntılı değil. sağ şeritte selektör yapan olmadı en azından

Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    orta şerittn 120yle gidiyorum, sağımdan 200 le araç geçiyorsa yanlış şeritte miyim?
    Galiba evet

Motosikleti
    N/A
    Sol şeritte araba ile otobanda 130km hızla gidiyorum arkamdan 1200gs geldi sellektör yaptı zaten çok hızlı geldi biranda algılayamadım sağa attı kendini geçerkende el kol hareketi yaptı bende bişi demedim yoluma devam ettim 😅

GB79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Alıntı mavellen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sollanan araç sollamaya çıkmaz,orta şeridde giden birine sellektör yapılmaz.Hızlı isen sol tarafa geç sonra tekrar orta şeride geç.Nedendir böyle konu açan arkadaşları linç edersiniz onuda anlamak kolay değil.
    Bunun bazı nedenleri var:

- Haklı ama ölü olmak insanların canını sıktığı için
    - Türkiye'de trafik kurallarına göre davranıp, bir şey değiştiremeyeceğini bildiği veya bilmediği halde yeni bir şey keşfetmiş gibi buraya defalarca aynı şeyleri yazmak, haklı veya suçlu aramak, bu işin en azından kısa vadede çözümü olmadığı için (ki medeni bir ülkede bile olsak motosiklet sürücüsü olarak başkalarının yapacağı hatayı öngörmeliyiz çünkü insan hata yapar, bedelini iki tekerlek üzerindeki çeker)
    - Trafik kurallarını ülkedeki mevcut orman kurallarına göre esnetmeyip doğruculuk oynamak, göz göre göre kendini tehlikeye atmak çok mantıklı olmadığı için

Eğer gerçekten bu ortamda motosiklet kullanmak canımızı çok sıkıyorsa, kendimizi değiştiremiyor ve sürüşümüzü geliştiremiyorsak (geçici öfkeler veya moral bozuklukları olabilir ama bunu sürekli hale getirirsek zararı kendimizedir. Barkın öldükten 2 hafta sonra kadar motosiklete el süremedim örneğin) motosiklet kullanıp kullanmama kararımızı gözden geçirmemiz gereklidir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------

Alıntı erenedip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    orta şerittn 120yle gidiyorum, sağımdan 200 le araç geçiyorsa yanlış şeritte miyim?[COLOR="Silver"]
    Doğrusu veya yanlışı yok bu işin. En güvende olduğunuz şerit, en doğru şerittir, duruma ve koşullara göre her an değişebilir. Sabit bir doğru yok, araba 200'le sol şeritten de, orta şeritten de, sağ şeritten de, emniyet şeridinden de, hatta karşı şeritten de, her yerden gelebilir. Bunu gözlemleyip, en güvenli nerede olacağınıza siz karar vereceksiniz. Önce güvenliğiniz.

REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)