Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Protestonun mantıklısı

REKLAM ALANI
    reclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    AT1000Dct+Xmax250
    ben ümidimi kestim insanımızdan.en basitinden örnek vereyim trafikte ben gideyimde bi türlü, arkamdakiler gitmese ipimde sanki modunda.parası olan adam ben şunu almıyımda talep düşsün fiyatı düşsün diye düşünmez hiç kimse.gold wing 200 300bin bin olsa acuna cem yılmaza koymaz.
    bursalıali bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    "600'lük motora binmezse ölecek" hastalığı diye bir şey mi var?

binmeyin.
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Alıntı fazil adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En azindan birbirimizi kaziklamis oluruz, para disari gitmez, devlet de vergi mergi alamaz. %20 yerine -%20 olur. Yazlik saraya altın klozet yerine, bildigimiz seramik olanindan takarlar.
    Her turlu iyi yani.
    Hocam totosunu altın klozete koymaya niyetlendiyse parasını alacak yer bulur o merak etme

Hiç değilse gümrük zammı olanlar alınmayabilir. Ben Benelli'ye yönelmeyi düşünüyorum misal. Tabi düşük klasmanda Avrupa motoru bulmak kolay değil orası da bambaşka bir dava.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:45 ----------

Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim mesajım silinmiş buradan. bir söz var; "ağlamayan bebeğe süt vermezler"

ne yapacağız? adalet yürüyüşü v2.1 düzenliyorum var mı katılan? şaka yapıyorum böyle saçma eylemler işe yaramaz.

meksika'da akar yakıt zammına yapılan protesto
    "Aman Ali Rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın" modundaki 80 milyon insanla bu işler zor. Olsa tadından yenmez ama olmaz işte.

Motosikleti
    Duke 200
    Eşimize dostumuza üstünde marka yazıyor diye aynı çaput parçasına 20 yerine 150₺ vermemesi gerektiğini anlatamıyoruz. Bütün problem bu

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Avrupanın geçmişteki uyanışının bir benzerini yaşamadan kurtuluş yok. Bu uyanışı motosiklet kullanan elitler, sanatçılar, beyaz türkler ortaya çıkarmayacak. Saydıklarım zaten neyin ne olduğunun farkında. Karadenizli fındık yetiştiricileri, hayvancılıkla uğraşanlar, ev hanımları, küçük esnaf uyanacak. Yoksa herhangi bir protesto girişimini provoke etmek özellikle ohal söz konusu olduğunda çok basit.
    Şahsen "motosiklet kullanan elitler, sanatçılar, beyaz türkler"in de "Karadenizli fındık yetiştiricileri, hayvancılıkla uğraşanlar, ev hanımları, küçük esnaf" kadar payı olduğunu düşünüyorum yaşananlarda. Kaç senedir hakimlerdi orduya, yargıya, akademiye ve big business'e. Daha iyi yönetselerdi, daha çoğulcu ve kapsayıcı olsalardı, dışlamasalardı. O tutumları şu anki yönetimin can suyu oldu. Evet şimdi bin beter, ama zamanında dikkat edilseydi, bugünün popülist firsatçılarına gün doğmazdı.

Ne zaman uyanacağız bilemiyorum... Şimdilik çok umut verici bir ışık gözükmüyor malesef. Herkes hâlâ kendine bakıp özeleştiri yapmak yerine ona buna hesap kesmeye devam ediyor. Doğru yanlış umrumuzda değil, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modundayız. Kurtuluş Savaşında destan yazan fedakar bir millet olmaktan çıkıp karaktersiz firsatçılara dönüşmüşüz, ve öyle de yönetiliyoruz. İyice bölük pörçük olduk. Mide bulandırıcı bir bağnazlık akıyor içimizden kendi insanımıza karşı... Vicdansızız, acımasızız... ve öyle de yönetiliyoruz.
    fatih.met bunu beğendi.

redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Protesto hakkımızı 4 yıl önce kaybettiğimizi düşünüyorum. En ufak bir çıkış durumunda fetocu, ergenekoncu, jitemci , bölücü , terorist , vatan haini ilan edilebilirsiniz. İşin kötü tarafı bunun için sadece parmakla gösterilmeniz yeterli. Geri kalanında halk kendi kendini yok ediyor.

Tavsiyem bırakın protestoyu, zamanınızı ekstra gelir elde etmeye ayırın. Ülkedeki eğitim seviyesi o kadar düşük ki biraz bilgi ve düşünce gerektiren işlerde(benim sektörümde yazılım oluyor bu) deli gibi açık var.

Yoksa protesto yapacağınız kişiler "15 gün benzin almayalım ülkece bak nasıl indirim yaparlar" mantığında kişiler olacaktır.

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şahsen "motosiklet kullanan elitler, sanatçılar, beyaz türkler"in de "Karadenizli fındık yetiştiricileri, hayvancılıkla uğraşanlar, ev hanımları, küçük esnaf" kadar payı olduğunu düşünüyorum yaşananlarda. Kaç senedir hakimlerdi orduya, yargıya, akademiye ve big business'e. Daha iyi yönetselerdi, daha çoğulcu ve kapsayıcı olsalardı, dışlamasalardı. O tutumları şu anki yönetimin can suyu oldu. Evet şimdi bin beter, ama zamanında dikkat edilseydi, bugünün popülist firsatçılarına gün doğmazdı.

Ne zaman uyanacağız bilemiyorum... Şimdilik çok umut verici bir ışık gözükmüyor malesef. Herkes hâlâ kendine bakıp özeleştiri yapmak yerine ona buna hesap kesmeye devam ediyor. Doğru yanlış umrumuzda değil, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modundayız. Kurtuluş Savaşında destan yazan fedakar bir millet olmaktan çıkıp karaktersiz firsatçılara dönüşmüşüz, ve öyle de yönetiliyoruz. İyice bölük pörçük olduk. Mide bulandırıcı bir bağnazlık akıyor içimizden kendi insanımıza karşı... Vicdansızız, acımasızız... ve öyle de yönetiliyoruz.
    Peki bu yaşananların alternatifsizlikten kaynaklandığını düşünmüyor musun?

Halk süzgecinden geçirip, getiriyor iktidarı. Değil mi? Demek ki alternatif bulamıyor.
    Bana islamcılar filan demeyin. Kemikleşmiş %15 bile değildir onlar.
    Sizce şu andaki iktidara oy verenler çok mu memnun hayatından?
    Bence değil.

İlk paragrafınıza katılmamak mümkün değil. Ezdiler. Sonuç budur.
    bursalıali bunu beğendi.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster

evet öyle, katılıyorum. insanlarda bir birine karşı saygı, sevgi, hoşgörü, merhamet yok. herkes bir birini ezip geçme peşinde. ahlaki değerlerimiz çok alt seviyelerde artık.

...beylikdüzü birincigöz hastanesinde ensesi kalın birinin yeğeni bir tane işçiye durduk yere lanlı lunlu emirvaki konuşması sonucu feci dayak yedi ve kanlar içinde bırakıldı.

dayak atan eleman tabi çıkarıldı işten. o dayağı atan delikanlıdan allah razı olsun, içimizde karaktersiz insanlar tek tük de olsa hadlerini anlamaları sevindirici.

zorlu hayat koşulları insanı iyi yapar sanıyordum ama bu düşüncem gittikçe değişiyor. iyi insan özünde iyiyse şartlar ne olursa olsun iyi oluyormuş, kötü insan ise hep kötü.

bayram öncesi bende patron elemanı için bir etkinlik yapacaktım ama ses etmeyince gerek kalmadı doğrusu bende işimden olmak istemem fakat bizde insanız.
    hasmet bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı emremm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki bu yaşananların alternatifsizlikten kaynaklandığını düşünmüyor musun?

Halk süzgecinden geçirip, getiriyor iktidarı. Değil mi? Demek ki alternatif bulamıyor.
    Bana islamcılar filan demeyin. Kemikleşmiş %15 bile değildir onlar.
    Sizce şu andaki iktidara oy verenler çok mu memnun hayatından?
    Bence değil.

İlk paragrafınıza katılmamak mümkün değil. Ezdiler. Sonuç budur.
    Mutlaka. Ama alternatifsizlik niye var? Yazicioglu nerde? Helikopterin cihazlarini soken askerin videolarini tum ulke izledi. Olayda tek tutuklu yok su an. Kapatildi, ortuldu uzeri. Bi de kor goze parmak gibi Hayrettin Karaman "Ümmete zararı önlemek için bir kişi feda edilebilir" dedi o sirada. Yuh. Peki icinde bulundugumuz durumda bir alternatif cikmasi mumkun mu? Aksener bile niye boyuna debelenmek zorunda kaliyor? Ulkeyi yonetenler kazanmayacaklari bir secime girer mi? Secimde usulsuzluk olsa bahsedecek medya var mi? Secimi denetleyecek bagimsiz bir kurum var mi? Onlerinde ne engel var? Peki biz ne zaman ulkenin anahtarini teslim ettik? Cok mu guvenilirlerdi? Simdiye kadar hangi iktidarin yaptiklari ve caldiklari bu derece carsaf carsaf yerlere serildi? Egemen Bagis'in, Zafer Caglayan'in, Suleyman Aslan'in, sifirlayanlarin ve onlari koruyanlarin masum olduguna inanan var mi? Calinan hepimizin parasiydi, ulkenin namusu, itibariydi. Bu derece aciktan sahtekarliga nasil oldu da goz yumduk ve affettik? "Ama alternatif yoktu" mazeretimiz olabilir mi? "Benden buraya kadar arkadas. Artik bundan sonra hic sevmedigim X'e oy veririm ama bunlara vermem" diyebilmemiz icin daha ne yapmalari lazim? Motosiklete %20 daha zam mi? Peki bu kadar pisligi sindirebilecek kadar genis millet, degil %20, %200 zamma mustehak degil midir?
    Pcxbear bunu beğendi.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Vatandaşı olmasak güzel ülke aslında..

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Millet seçenek bulacaktır. Bulana kadar da bunlar yaşanacak.

Yakıp, yıkmak da çözüm değil. Sonuçlarını gördük. İktidara yaradı.
    Tekrarlanırsa %65 bulurlar.
    İş muhalefete düşüyor. Akıllı olsunlar, saçmalamasınlar, alternatif olsunlar.

Ama ne yapıyorlar? Sanki uzaydan otuz milyon gelecek de bunlara oy verecek.
    Ya bu millet senden ne bekliyor ise onu yap, dile getir.

Daha dün, bir açıklama; Silahlı İHA kullanılmamalıymış. Siviller öldürülüyormuş.

Ne malum? Kanıtın var mı? Yoksa niye dillendiriyosun da halktan tepki alıyorsun?

Olur!! Sana AK47 le gelene, biz de AK47 kullanalım.

Bu mudur? Bu kafayla sittin sene beklerler.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Konu siyasete dönmüş.
    Asıl soruya cevap.
    Biz o protestoyu beceremeyiz.
    Bu forumda yıllardır üye olup her makineye 1 sezon binen çok kullanıcı var. İlanlarını görüyoruz..
    Her sezon motor değiştirip sonra 2. El motor alınmaz diyenlere ne demeli peki?? Onlarda burda mevcut..
    2015 1000rr alıp 5 bin kmde 16 almak için satarsan nasıl olucak bu iş pardon.?
    Herkes 5 bin binip keyfi satarsa 2.el pyasası mı kalır??

Bu durumdan rahatsız olup, 2. el piyasasına çöp deyip de sesi çıkmayan çok üyemiz var nerde onlar???

Pislik, saygısız, sonradan görme ve aç gözlü bir toplumuz.. (laf ortaya)

Anca yurtdışında adam zx10 la 100 bin devirmiş, işte r25 200 bin devirmiş biz deviremiyoruz falan filan yok şöyle böyle derler, ama her sezon keyfi motor değiştirirler. Sonra konu açarız böyle protesto diye. Seneyede ybr alırız 10 bin TÜRK LİRASINA.

Konuyla alakası ne kadar var bilmiyorum ama 200 bin km olan dizel arabaya herkes b*k atar kimse almaz tavsiye etmez ama herkes 190 binde ilana koyar.
    Toplum olarak az değiliz...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bence sorun millette. İktidar uzaydan gelmiyor, aramızdan çıkıyor. Şuurlu olarak tercih ediyor, yaptıklarına bir nevi ortak oluyoruz.

Almanyada parlamento üyesi, görevli olarak aldığı uçak biletlerinden gelen ücretsiz eşantiyon biletle eşini uçurdu diye olay oldu herif istifa etti. Elin "gavur"una bakın, bi de bizim "dindar ve inançlı" devlet büyüklerimize...

Yüzbinlerce Euroluk saati rüşvet alanı mı arasın, ayakkabı kutularına milyonlar sıkıştıranı mı... kıllarına dokunulmadı... Faiziyle geri aldılar paraları. Üstüne utanmadan yurt dışında cami açtı, "ben her cuma bir ayet sallıyom" diyen $&#@. Biz millet olarak bunları bile bile destekledik. "seçenek yoktu" diye kıvırmaya gerek yok. Adam açık açık dedi, "biz bu milletin ...ını ...ceğiz" diye. Dediğini yapınca niye kızıyoruz ki? Demeden yapsa neyse...
    oxus bunu beğendi.

izmir3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tdm900
    motosiklet hobi olmaktan cikti. Artik mutlak ihtiyaç haline geldi. izmir e inanilmaz bir göç basladi. Bununla birlikte dehset sekilde trafik sorunu var. Onun için motosikltten vazgecemem.

toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Markaların lanse ettikleri fiyat listelerinde, %18 KDV, %37 ÖTV, %20 Ek gümrük vergisi olduğunu bilerek yargılarsak, haklı bir infaz sağlamak mümkün olur. Kullanıyor olduğum Yamaha MT-07'den yola çıkacak olursak, 37.800 etiketi olan motosikletin 18.400 TL'sini, yaptığı Osmangazi köprüsünden 57 TL ücretle geçmeye müsaade eden T.C. hükumeti alıyor. Yani ben bir motosikleti alırken, vatanperver bir fert olarak bir tane de devletime motosiklet alıyorum. Doyurmak hayli güç olsa da, suçu yalnızca ticari işletmelerde bulmamak lazım.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    Akıllı köylü, büyük efendinin karşısında yerlere kadar eğilir; ama sessizce osurur.
    etiyopya atasözü
    tahakküm ve direniş sanatları isimli kitaptan aklımda kalmış.

memleket OHAL ile yönetiliyor,
    işçilerin grev hakları çeşitli bahaneler ile ellerinden alınıyor,
    ekonomik faşizmi gölgelemek için siyasi mastürbatif söylemler gündemde tutuluyor,
    bu ahval ve şerait içerisinde motosikletin fiyatı son kertededir.

ne yapılabilir ?
    buyrun yazıyorum;

televizyon seyretmeyi bırakın,
    yaşamsal önem arz etmeyen harcamalar yapmayın,

liste daha da uzatılabilir.
    devlet tamamen dolaylı vergiler ile bütçe oluşturuyor,
    harcamalarınızı kısmanız demek bu tekere çomak sokmanız demektir.

süreyya da sinema seyretmiş,
    loca tutmuş,
    o loca da ... (burası pek gerekli değil)

şimdilerde sinema salonu diye avm lerin içerisinde reklam arası film seyrettiriliyor.
    çok nadir sinemaya giderim,
    o da rexx ya da benzeri avm dışı sinemalara.
    bu direnişim zaman içerisinde hayat biçimine döndü.

sinema salonları boş değil ama safımız belli olsun.

not: bunlar iyi günler. size iyi günler.
    Pcxbear, fazil ve toreador bunu beğendiler.

Pcxbear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Olm hepinizin yorumu çok değerli tek tek okuyorum hayran kalıyorum buradaki adamları seviyorum. Keşke ülkenin yüzde 80 'i sizin gibi adamlarla dolu olsa. Halime iyi kötü şükrediyorum ama yaşam standartı diye bir şey vardı ya hasretim ulan ...

bence en etkili hareketlerden biri çinliye hintliye olan gereksiz ön yargıyı kırıp fiyatı uygun ama kaliteli çinli hintli motorlara yönelmek. japon sevdası bizi bu hale getirdi.
    bursalıali bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Avrupa motosiklet alin, yat alin, gemi alin, daha az vergi verin

Motosikleti
    MT25
    bunu yapacak dırayetlı bır toplum degılız bız
    1 ay yakıt almasa mıllet
    bınmese araca
    vergı duser
    ama bızım mıllet aldırmaz bıner
    bunu yapamayız
    ama piyasa kendını sekıllendırecek
    cf moto gıbı akıllı uslu guclu bır grup gelır herkes motoru satar oraya yanasır daha ıyısını alabılmesıne ragmen
    yada yenı motor almaz eskılerle devam eder
    o zamanda 2. el uçar
    ıkı ucu .... lı degnek
    nerden tutsan elın pislenır
    bu konuda forumlarda uzaaaaaaaaaaaaaaaaaaar gider
    çözüm yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:35 ----------

haklısın
    ımzamı atıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:37 ----------

enıyısı bısıklet alalım surelım
    hukumet zayıflamamızı kıloları vermemızı ıstiyor olabılır

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)