Herkese merhaba plakadan dolayı geçemedim harflerin üzerine gelmiş vidalar görevli hızlı hızlı bişeyler anlattı pek anlamadım Yen'i plakayı nerden nasıl alıyoruz ve ne kadar ücreti vardır ?
Herkese merhaba plakadan dolayı geçemedim harflerin üzerine gelmiş vidalar görevli hızlı hızlı bişeyler anlattı pek anlamadım Yen'i plakayı nerden nasıl alıyoruz ve ne kadar ücreti vardır ?
Geçmiş olsun.
Emniyete başvuruyorsun. Randevu gerekebilir. Bulunduğun ilçedeki emniyeti arayıp tescil bürosuna sor. 15.5 lira sanırım yeni plaka çıkartıyosun. Daha sonra PLAKALIĞI motora vidalayıp üzerine bol miktar silikon sıkıp veya çift taraflı bant ile plakayı yapıştırıyorsun.
Ben de bir şey sorayım. LED far var mıydı sorun yapıyolar mı?
Benim plaka da vidalı ve muayeneden kusursuz geçtim. Size gıcıklık mı yapmışlar yoksa plaka çok mu hasarlıydı acaba?
LED farlar sıkıntı oluyor sanırım ben almıştım muayeneden geçmez dediler takmadan ledleri sattım.
trafiğe gidip, "yıpranma sebebiyle değişim" talep edeceksin, ordan bi belge verip şöförler odasına direkt plaka basımına yolluyorlar; artık 20 lira mıdır nedir, şehrine göre yeni plakanı bastırıyorsun.
ha plakayı da yanında götür, trafik şube alacak senden.
Vidalar, harf ve rakamlarin ustune, yanina denk gelmiyorsa geciriyorlarmiş. Gerci bizim vidalarda hepten ustunde degildi ama azcik geliyordu tabi, gecmedi. Esim ilgilendi plaka muhabbetiyle ne kadar verdi, nerden aldi bilmiyorum. Muayeneden verilen kagidi goturdugu ayni gun hallettirmisti.
Bunun nedeni nedir bilen var mi?
Otomatik okuma sistemleri (Hgs vs) okuyamiyor diye mi acaba?
Ağustosta arabayı muayeneye götürdüm. Gelen araçların yarısından fazlası muayneden kaldı. Nedeni de plakalar delik. Harf okunup okunmaması konu değil. Tr bölümündeki vidalar, sökülmüş vida delikleri, silikonla kapatılmış vida delikleri vs hiçbiri fark etmiyo, bırakıyolar. Bizzat gördüm o yüzden bu kadar emin konuşuyorum. Mayısta akrabam muayne yaptırdı, plaka delik deşik. Geçti. Bu yasa yeni gelmiş. Kısacası plakan tertemiz olacak.
HONDA
#BZ3082
Bende led far yoktu
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------
Olması gerekenden fazla incelediler bence de bi gıcıklık söz konusu olabilir😀
Mayıs ayında plakalarla ilgili yeni yönetmelik yayınladılar.Artık ağır kusur olarak değerlendiriliyor.Google da ararsanız ilgili haberlere ulaşabilirsiniz.
Aynen hocam atıyorum 01 plakan 0 in ortasına vida atıyorlar radar veya kameralar 81 diye okuyor sana gelecek ceza başka birine gidiyor
Bence mantıklı ve yarayışlı bir uygulama arabalarda aynı uygulamaya tabi ayrıca yazılar net okunur olmalı boyası kavlqmis silinmiş plakalarda dwgiscek
HaYaT BaZeN BeKLeNMeDiKTiR
A.E.A. Unutulmayacaksin
Artik plakalar agir kusurlu sayiliyor ozellikle arabalarda plaka cercevesi yoksa direkt birakiyorlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)