Yolda kaldım, sorun nereden kaynaklanıyor acaba
Reklamlar
-
İyi akşamlar MT ahalısı, bugün yeni aldığım cbf 150 ile yolda kaldım maalesef. Ne güzel keyifli keyifli giderken motor tekleyip stop etti, biraz bekledikten sonra çalıştırdım 5-6 km sonra yine tekleyip stop etti sonra çalıştırmayı denedim çalışmadı, 2 saat boyunca yolun kenarında durup telefonla yardım çağırmaya çalıştım. Bi ara denedim çalıştı motor ama yine tekliyor stop ediyordu, en sonunda bi arkadaşın kamyonetinin arkasına atıp eve getirdik. Sorun sizce ne olabilir? hafif hafif tekleyip stop ediyor.
Reklamlar
-
benzin yedeğe düşmüş olabilir mi?
-
hokahey adlı üyeden alıntı
benzin yedeğe düşmüş olabilir mi?
denedim ancak fayda etmedi, yine ayn sonuç. 4 litre benzin var içinde şuan.
-
Motor sıfır ise , benzin almayı ununtmuş olabilirsin :D genelde içine 1lt koyarlar
-
Sanırım cbf 150 lerde acil durum düğmesi vardı , ona mı basıyosun acaba ?
-
Jikle varsa çekili kalmış olabilir
-
Hava filtresinin oraya bez koymus olmiyasin sakin selenin altini bir kontrol et istersen.
-
benzini hep aynı yerden mi alıyosunuz yoksa neresi denk gelirse ordanmı alıyosunuz?
-
Benzin gostergesi ceyregin altindaysa yapabilir.gecen benim de basima geldi benzinciye zor atfim kendimi benzin koyunca duzeldi.servise sordum yakit kalitesi dusuk oldugundan ulkemizde ceyregin altina gelmeden yakit ekleyin dediler. Dipte benzinden suzulen tortu oluyor yakitts az olunca stop ediyor.dizelde de durum bu 2 yakit turundede sorun olusuyor.arabaniz varsa test etmeyin yapar mi diye. Ben test ettim sknti oluyor 2 sinxede de.
-
Mersin İl Temsilcisi
Ustad, benzin depo kapaginda ince bir delik vardir. O tikanmissa depoya hava girmez ve karburatore akim saglanmaz. Bu cok sik olan badit bir seydir. Depo kapagini acik birakip, az bekleyip calistirin. Calisirsa bahsettigim deligi topluine ile temizleyin.
Sorun bu degilse, hava ve karburator ayari, karburatorden tahliye edilen pis benzin vidasi var. Orayi acin ve ceyrek cay bardagi kadar akitin. Olmadi yakiti tahliye edip, yeni 1 litre ekleyip yone karburator tahliyesi ve deneyin. Bir de bujiyi temizleyin ya da degistirin. Olmadi tamirci yolu gorunuyor
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
Ustad, benzin depo kapaginda ince bir delik vardir. O tikanmissa depoya hava girmez ve karburatore akim saglanmaz. Bu cok sik olan badit bir seydir. Depo kapagini acik birakip, az bekleyip calistirin. Calisirsa bahsettigim deligi topluine ile temizleyin.
Sorun bu degilse, hava ve karburator ayari, karburatorden tahliye edilen pis benzin vidasi var. Orayi acin ve ceyrek cay bardagi kadar akitin. Olmadi yakiti tahliye edip, yeni 1 litre ekleyip yone karburator tahliyesi ve deneyin. Bir de bujiyi temizleyin ya da degistirin. Olmadi tamirci yolu gorunuyor
O delik tam olarak nerede
-
Mersin İl Temsilcisi
-
Şimdi gittim baktım garajda yedeğe aldım, motoru çalıştırdım çalışıyor gayet iyi ancak jikle çekince stop ediyor.
-
SlimShady1 adlı üyeden alıntı
Şimdi gittim baktım garajda yedeğe aldım, motoru çalıştırdım çalışıyor gayet iyi ancak jikle çekince stop ediyor.
devri 3500 civarına getir jikleyi aç sonra gazı bırak bakalım stop edecek mi.
Bu arada o küçük delik bir de karbüratör tahliye vidası ne yanda ben de merak ettim?
-
MSMorkan adlı üyeden alıntı
devri 3500 civarına getir jikleyi aç sonra gazı bırak bakalım stop edecek mi.
Bu arada o küçük delik bir de karbüratör tahliye vidası ne yanda ben de merak ettim?
Şimdi tekrar gittim motorun yanına jikle açtım çalıştırdım, 1.800/2500 devir arası oynuyordu sabit durmuyordu. Jiklesiz 1000 devirde çalışıyor.
-
Şimdi tekrar gittim motorun yanına jikle açtım çalıştırdım, 1.800/2500 devir arası oynuyordu sabit durmuyordu. Jiklesiz 1000 devirde çalışıyor.
oynama aralığı fazla gibi. Fakat soğuk motorun 1000 devirde çalışması normal 3-4 dakika sonra 1300-1400 civarına yükselir (hava sıcaklığı vb. etmenlere göre değişir)
Motoru yeni aldım yazmışsın. Sıfırdı değil mi? Eğer sıfır aldıysan servise götürmeni tavsiye ederim garanti dahilinde onarım olacaktır, teknik bir hata varsa. Eğer sıfır değilse karbüratör pis benzinden vs tıkanmış olabilir. Hortumlarda sızdırma/tıkanma olabilir
-
oynama aralığı fazla gibi. Fakat soğuk motorun 1000 devirde çalışması normal 3-4 dakika sonra 1300-1400 civarına yükselir (hava sıcaklığı vb. etmenlere göre değişir)
Motoru yeni aldım yazmışsın. Sıfırdı değil mi? Eğer sıfır aldıysan servise götürmeni tavsiye ederim garanti dahilinde onarım olacaktır, teknik bir hata varsa. Eğer sıfır değilse karbüratör pis benzinden vs tıkanmış olabilir. Hortumlarda sızdırma/tıkanma olabilir
motor 0 km servis edirnede 60 km mesafede. Servisle konuşacağım bugün arayıp.
-
motor 0 km servis edirnede 60 km mesafede. Servisle konuşacağım bugün arayıp.
Sıfırsa diğer arkadaşların belirttiği yerlerin tıkalı olma ihtimali de çok çok düşüktür.
Ola ki servise gidersen -mutlaka git bence- "-bilir" eki kullandıkları bir cümleye güvenme. Sorunu çözdür. Çoğu servis baştan savmaya odaklıdır, o mesafede servisin baştan savması haliyle seni uğraştıracak ve sinirlendirecektir. Yaşadığın olay tehlikeli olsa da olmasa da çok tehlikeliymiş gibi anlat ki başlarına iş almamak için çözsünler.
Sorun çözüldüğünde sebebi ve çözümünü pm atarsan sevinirim.
Allah yardımcınız olsun
-
Sıfırsa diğer arkadaşların belirttiği yerlerin tıkalı olma ihtimali de çok çok düşüktür.
Ola ki servise gidersen -mutlaka git bence- "-bilir" eki kullandıkları bir cümleye güvenme. Sorunu çözdür. Çoğu servis baştan savmaya odaklıdır, o mesafede servisin baştan savması haliyle seni uğraştıracak ve sinirlendirecektir. Yaşadığın olay tehlikeli olsa da olmasa da çok tehlikeliymiş gibi anlat ki başlarına iş almamak için çözsünler.
Sorun çözüldüğünde sebebi ve çözümünü pm atarsan sevinirim.
Allah yardımcınız olsun
Evet, bugün honda beni aradı servis aracı yollacayacaklarmış bugün usta gelip bakıcak motora. İşlem bittikten sonra buraya da yazacağım sonucu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------
Kahrolası jikle takılı kalmış sorun çözüldü. Cevap yazıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)