iyi günler arkadaşlar aşağıdaki link te ilginç bulabileceğiniz dizel ve biodizel olarak yapılan motorsikletleri bulabilirsiniz...
http://journeytoforever.org/biodiesel_bikes.html
merhaba arkadaşlar.dizel motorsiklet sevdasından vazgeçmiş değilim.Uzun zaman yukarıda yazdığım ilanda bahsettiğim dizel motoru aradım ancak bulamadım.sanırım o ilandaki dizel motorsiklet royal enfield tı.ama dizelini bulamadım.kendim yaptırmaya karar verdim.özellikle MZ 250 ya da 301 çatısı üzerine Yanmar L100-Kama 186F,lombardini,ruggerini ya da Fuji robin dizel motorlarından birini takmayı tasarlıyorum(mesala http://images.google.com.tr/imgres?i...%3Dtr%26sa%3DN) ancak uygun şanzımanı bulamıyorum.Ya da bir Ural bulabilirsem fazla zorlanmadan dizelleştirebileğimi umuyorum.Bu konuda sizin tavsiye ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.Saygılar sunarım
merak ettiğim acaba ülkemizde dizel motorsiklete binen varmıdır?varsa performans nasıldır?
HONDA yapar abi kaliteli motorya
gerçekleri tarih yazar tarihide GALATASARAY
ya benzinli arabaya lpg takılıoda ufak tank scootera taksak dahada az yaksa mümkün olmazmı acaba zuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Bu arkadaş sanırım yakıtı ucuza getirmenin peşinde ama bence daha ucuza getirmek istiyorsa gazlı motosiklet arasın
Arkadaş,
Öncelikle Dizel Motor motosiklete uygulanabilir ki uzun zamandır var zaten. Başta ingiliz silahlı kuvvetleri olmak üzere sivillere hitap edecek dizel motosikletler kullanılıyor. Senin yapmak istediğin motora en uygun diesel Yanmar marka olanlardır. 18 BHP den 44 BHP ye kadar dünyanın en sessiz ve titreşimsiz motorlarını üretmekteler. Ancak belirttiğin gibi doğrudan motosikletler için üretilmiş şanzumanlar piyasada yok. Bu yüzden seçeceğin dieselin tork-devir diyagramını iyi inceleyerek buna uygun bir orjinal motosiklet şanzumanı uydurmak gerekecektir. Benim tavsiyem düşük devirli Chopper tipi motosiklet şanzumanlarını uydurabileceğin yönündedir. Bu arada Yanmar motorların çok pahalı olduğunu belirtmeliyim; Lombardini gibi tek silindirli ve büyük Volantlı, yüksek vibrasyonlu motorları asla seçmemen gerekir.
Habelerini bekleriz
Poturdak
dizel motor bağlamaya uygun şanzımanı nereden temin edebilirim fikri olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim
arkadaşım fazla şansını zorlama bu tip dizele uydurma fantazilerinin faciayla sonuçlandığı çoğuzun malumudur ... sonra allah muhafaza kolun bacağını bi yerlerden toplamasın sağlık ekipleri ... vazgeç bu sevdadan ya da doğru düzgün mühendis kontrolünde üretlmiş bi dizeli azmet al ... tavsiye......
Hindistanda Einfield'i dizel motorla orijinal olarak satıyorlar.Kullandıkları motor 6 HP lombardini.
adam ne yazmış bizimkiler okumadan nasıl cevaplamış.. yazmış olayım da ne yazarsam yazayım önemli değil.. değil mi?
Birader söyle bakalım arkadaşın hangi yazdığını okumadan cevaplamışım... Uydurma yapacağım demiş... Bu uydurma işini bir araştırsın bakalım gitsin işi bilen ustalarla konuşsun ne diyecekler arkadaşa ...." De hade git canına mı susadın".... madem çok kararlı uydurma işlerle uğraşmasın bulsun bi fabrika çıkışlı gerçekleştirsin şu hedefini bi ....
asfalt meleği genelleme yapmış haklıdasen niye üstüne alınıyosun kive ilanı veren şahıs son mesajında bi link vermiş.dediğin gibi zararlı bi sistem olsa okadar motora uygulanmaz heralde
::xrock::"No Matter What You Ride, it's All The Same Wind."::xrock::
Arkadaşım genelleme olduğu için üzerime alınıyorum zaten ne saçma söylemişsin.Ayrıca bir örneği var diye işin tehlikesi olmuyor galiba onu da senden öğrendim.Babam İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağır Bakım Ünitesinden emeklidir. Dizel motor uydurmalarıyla ilgili tecrübelerini en yakın zamanda tekrar onun ağzından buraya yazacağım.
Saygılar....
hindistanda dizel royal enfield lerden bolca varmış
buda videosu www.youtube.com/watch?v=4bXcgWQc6FY
hondanın arabada bile dizeli yok .. yada nerdeyse yok...
dizel yaklaşmış benzin fiyatına millet neyin derdinde , 600cc ve üzeri düşünsün bence
aşşağısıda çok yakmıyor artık
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)