20% zammın gerçek nedenini merak edenler buyursun
Reklamlar
-
Merhaba.
Daha önce de konu açmıştım belki hatırlayan vardır. Doğan holding, trend moto diye bir şirket kurarak Vespa, Piaggio, Aprillia, Moto Guzzi, Derbi ve Gilera marka motosikletlerin distribütörlüğünü aldı. Ben açıkçası sevinmiştim, sonuçta büyük bir medyanın sahibi olan şirketin, bizim sektörümüzde olması olumlu olabilirdi. Motosikletle ilgili teşvikler, güzel haberler görebiliriz diye düşünmüştüm.
Ama bugün geldiğimiz aşamada gördük ki kazın ayağı hiçte öyle değilmiş. Ne tesadüftür ki Doğan Holding, Avrupa malı motosikletlerin distribütörlüğünü alınca bir yasa çıktı. Bildiğimiz gibi, ab üyesi ülkeler ve birkaç farklı ülkenin motorlarına ek vergi uygulanmazken, Japon ve Hint markaları gibi ülkemizde çok rağbet gören firmalar 20% vergi zammı yedi.
Bazılarınız Suzuki'de Doğan Holding'e ait diyebilir. Lütfen girip bakın şu an suzuki.com.tr'ye ulaşım bile yok. Yani o markayı göz göre göre bitirdiler.
Eğer yanlışım varsa düzeltin, siz olsanız ne düşünürsünüz? Benim aklıma direk belediye ve başkanlık seçimleri geldi. Demek ki Doğan Holding'e ne ihaleler, ne işler feda ediliyor. Iste medya böyle bir şey. Gücün olunca ihalede alırsın, yasada çıkartırsın.
Şimdi söyleyin Yamaha mı, Honda mı yoksa Kawa mı suçlu?
Reklamlar
-
Zamlar artık senaryo üretmelere sebep oldu,
Bakınız zam sadece motorlara değil yedek parçalara da geldi, piyasanın %90ı asya ülkerinin motorlarını kullanıyor, servise gittiğinde yada yedek parça alınrken de o %20 kaçacak buradan da vergi toplanacak. Toplansın ki padişahımız daha rahat yaşasın, hatta saraydaki oda sayısı 2023 olsun yetmez ama evet
-
"aldanış, insanın en büyük ihtiyacı"
-
Kendi tvlerinde gördü herkes, Mitinglerinden 1 koli suyu sırtlayan ve bunu kâr sayan adamların yüzlerindeki gülümsemeyi unutmak ne mümkün....padişahları sen çok yaşa. ;)
-
Benzer versiyonunu sevil parfümeri sayesinde yurtdışından kozmetik ürün getirtme yasağı ile ve vestelin "ricasıyla" ithal cep telefonu laptop ve TV'lere ek vergi konulması olaylarıyla gördük zaten.
-
-
Offf... Oldu bütün bunlar ve halada oluyor.
Hatırladıkca "beynim acıyor".
-
Beyler bu zam, sadece asya ülkelerinden ithalata mı geldi. Ben hepsine geldi sanıyordum.
Eğer öyleyse vay canını. Bi kaç kişi para kazacanacak diye, milyonların haline bak.
-
Arap sevici reiss daha neler gostercek bize 😍
-
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
Dün motorcu tayfası olarak konuşurken bu zamlardan açıldı konu.. artık neye binicez neleri alabiliriz konusunu değerlendiriyoruz falan arkadaşlardan birisi dediki sıfır al dedik sana bak motorunu bugün satsan şu kadar kar edicen.. yani 5 ay önce alırken olsun 3-5 lira zarar ederiz ama sıfır olsun diyorduk 5 ayda herşey ne hale geldiyse şimdi 3-5 lira kar ettik ayak üstü.. valla benim bir suçum yok herşey istemsizce gelişti..
sohbette şunuda dedim 'keşke ben zarar etseydim de bu zamlar gelmeseydi'... işin doğrusuda bu.. geyik olsun diye konuştuk kar ettik falan diye ama keşke ben zarar etseydim de herkes alıp binebilse....
-
bunun altında böyle bir senaryo olduğu zaten aşikar. bizim yamaha ya kızma sebebimiz çok çıkarcı, kurnaz ve kazıkçı olmasıyla alakalı. biz zaten onlar yaptı demiyoruz. Ben 0 yamaha almam. ben onların kurnazlığını gördüm almam. ister altında çok alakasız birşey yatsın.
-
motora keyif için biniyorsan kar ettiğin yok zaten.
evladiyelik motor aldıysan da kar yok.
doğan holding ile zamları karşılaştırmak da saçma olmuş. doğan holding an itibariyle, ip üzerinde dans eden, defalarca hükümetle karşı karşıya gelmiş ve kaybetmiş bir kurum. bu yüzden doğan holding istedi diye bizim hükümet artık kaldırım taşı bile sökmez yerinden neredeyse.
zamların sebebi bajaj ın yapmış olduğu lobiciliktir benim görüşüm. en mantıklısı bu.
-
Jeeztro adlı üyeden alıntı
motora keyif için biniyorsan kar ettiğin yok zaten.
evladiyelik motor aldıysan da kar yok.
doğan holding ile zamları karşılaştırmak da saçma olmuş. doğan holding an itibariyle, ip üzerinde dans eden, defalarca hükümetle karşı karşıya gelmiş ve kaybetmiş bir kurum. bu yüzden doğan holding istedi diye bizim hükümet artık kaldırım taşı bile sökmez yerinden neredeyse.
zamların sebebi bajaj ın yapmış olduğu lobiciliktir benim görüşüm. en mantıklısı bu.
bajaj derken? düşünceni daha açık ifade eder misin? bu zam bajaja da geliyor
-
Ben açıkçası şu anki hükümetin Doğan Holding için böyle bişey yapacağını pek zannetmem, hatta tam tersi aklıma gelir.
Ama bilemeyiz tabi, işin içine siyaset ve para girince kimin kiminle yatıp kalktığı pek belli olmaz.
-
Senaryo mantıklı. Ama yatırım icin yanlış markalar secilmis. Vespa haric hicbirinde kımıldama yok çünkü. Diğerlerine %50 zam da gelse, Honda yine satar , Hintli yine satar. Aprilia nın 1000 lik motorları 90 bin lira civarında, Motoguzzi yi tanıyan bile yok. Derbi ve Gilera ise Ülkemizi yıllar önce terk etti zaten.
-
Metehan07-70 adlı üyeden alıntı
Ben açıkçası şu anki hükümetin Doğan Holding için böyle bişey yapacağını pek zannetmem, hatta tam tersi aklıma gelir.
Ama bilemeyiz tabi, işin içine siyaset ve para girince kimin kiminle yatıp kalktığı pek belli olmaz.
15 temmuzdan önce yapmazlardi evet haklisiniz. Ama o günden sonra yakınlaşmayı fark etmelisiniz. Birbirlerini telefonla arayıp tebriklesen insanlar sonuçta
-
doğan holdingle hükumet arasında ciddi yakınlaşma var.
-
Aslında bu işin sebebini Bajaj biliyordur.
Epeydir uğramıyor ama Ekrem Bey bir açıklama yapar mı acaba?
Bence hükümet Doğan'a günahını vermez.
-
Mexico adlı üyeden alıntı
Merhaba.
Daha önce de konu açmıştım belki hatırlayan vardır. Doğan holding, trend moto diye bir şirket kurarak Vespa, Piaggio, Aprillia, Moto Guzzi, Derbi ve Gilera marka motosikletlerin distribütörlüğünü aldı. Ben açıkçası sevinmiştim, sonuçta büyük bir medyanın sahibi olan şirketin, bizim sektörümüzde olması olumlu olabilirdi. Motosikletle ilgili teşvikler, güzel haberler görebiliriz diye düşünmüştüm.
Ama bugün geldiğimiz aşamada gördük ki kazın ayağı hiçte öyle değilmiş. Ne tesadüftür ki Doğan Holding, Avrupa malı motosikletlerin distribütörlüğünü alınca bir yasa çıktı. Bildiğimiz gibi, ab üyesi ülkeler ve birkaç farklı ülkenin motorlarına ek vergi uygulanmazken, Japon ve Hint markaları gibi ülkemizde çok rağbet gören firmalar 20% vergi zammı yedi.
Bazılarınız Suzuki'de Doğan Holding'e ait diyebilir. Lütfen girip bakın şu an suzuki.com.tr'ye ulaşım bile yok. Yani o markayı göz göre göre bitirdiler.
Eğer yanlışım varsa düzeltin, siz olsanız ne düşünürsünüz? Benim aklıma direk belediye ve başkanlık seçimleri geldi. Demek ki Doğan Holding'e ne ihaleler, ne işler feda ediliyor. Iste medya böyle bir şey. Gücün olunca ihalede alırsın, yasada çıkartırsın.
Şimdi söyleyin Yamaha mı, Honda mı yoksa Kawa mı suçlu?
suzuki bitmez ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler