Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

YAMAHA SERVİS-YEDEK PARÇA ÜCRETLERİ

REKLAM ALANI

Alıntı Danmark16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar herkez yamahanin bakim km relerini farkli yazmislar tam olarak gercegi nedir?Ben tracer700 icin 1000.5000.10000 bakimina gittim,son 10000 bakimina farkli bir yetkili servise gittim fakat o servis 5000 bakiminin olmadigini ve benden 5000 bakiminda 10 bin bakimi parasini aldiklarini søylediler.Bu isin gercegini bilen arkadas varsa yazsin lutfen.Bakim kitapcigina gøre servis 1000-10000.20000 diye gidiyor fakat yetkili servisler farkli søyluyorlar..
    Hocam bir malı üreten mühendisler, bakım aralığını en iyi bilenlerdir. Ben Nmax 125 kullanıyorum ve bakım aralığı kitapçıkta 1-6-12-18 bin diye belirtiliyor. Yani her 6 km de bir bakım var diyor bunu yapan adam.

Ama bizim tilki esnaflarımız bir söylenti çıkarıp, hayır Nmax bakımı 1-4-8-12 bin diye gidiyor diyor. Tabi millet okuma engelli olduğu için hiç kitapçığa bile bakmadan servisin yolunu tutuyor.

Ben artık gitmeyeceğim servise. Motora özen desen yok, işini düzgün yapmak desen yok. Zaten hepi topu 10 liralık scooter. Bozulursada yaparız cebimizden nedir sanki?
    Danmark16 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    NMAX 155
    Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bir malı üreten mühendisler, bakım aralığını en iyi bilenlerdir. Ben Nmax 125 kullanıyorum ve bakım aralığı kitapçıkta 1-6-12-18 bin diye belirtiliyor. Yani her 6 km de bir bakım var diyor bunu yapan adam.

Ama bizim tilki esnaflarımız bir söylenti çıkarıp, hayır Nmax bakımı 1-4-8-12 bin diye gidiyor diyor. Tabi millet okuma engelli olduğu için hiç kitapçığa bile bakmadan servisin yolunu tutuyor.

Ben artık gitmeyeceğim servise. Motora özen desen yok, işini düzgün yapmak desen yok. Zaten hepi topu 10 liralık scooter. Bozulursada yaparız cebimizden nedir sanki?
    Bakımlarda ne kadar ödemiştiniz acaba ?

gorefest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT09 Tracer
    Alıntı Danmark16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar herkez yamahanin bakim km relerini farkli yazmislar tam olarak gercegi nedir?Ben tracer700 icin 1000.5000.10000 bakimina gittim,son 10000 bakimina farkli bir yetkili servise gittim fakat o servis 5000 bakiminin olmadigini ve benden 5000 bakiminda 10 bin bakimi parasini aldiklarini søylediler.Bu isin gercegini bilen arkadas varsa yazsin lutfen.Bakim kitapcigina gøre servis 1000-10000.20000 diye gidiyor fakat yetkili servisler farkli søyluyorlar..
    zamanında bana da söylediler hadi len deyip yamahaya yazdım , onlar da güzelce cevapladılar.

Danmark16 bunu beğendi.

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Garantisi biten her motorumun bakımını kendim yaparım. Ki eli tornavida tutan her motorcu arkadaşımında yapması gerekir. Hem en temizi, hem en ucuzu. Bu arada servislerde çalısan yüzünde tüy bitmemiş çocukları usta sıfatıyla iş yaptıran firma sahiplerinede burdan iki çift sövmek isterdim ama..

Şu bakım aralıklarınıda ben kullanıcının kendisinin belirlemesinden yanayım. (Garanti haric sürecte ) En iyi kendisi bilir motorun ne şartlarda kullanıldığını.

Kitapta 5.000 yazar , ama sen kamıkazecilik oynarsın motorun canını çıkartırsın, bir başkası sadece uzun yolda aheste aheste sallanır motoru pamuk gibidir..

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    zaten tr de en pahalı marka yamaha diğer japonlar mondial le aynı.
    zekeriyaimam bunu beğendi.

Motosikleti
    NMAX 155
    Ben araştırdığımda bilgi bulamamıştım hortlatıyorum ama belki arkadaşların işine yarar 1000KM bakımı 100TL tuttu ve yağ tapasını güzel sıkmamışlar yıkadıktan sonra silerken elime geldi allahtan yağ eksilmemiş yani ilgi güzel değil.

Motosikleti
    Lambretta V200 Special
    2500 km/3000 km de bir bakım olmaz bence o kadar ağır şartlarda binmiyoruz ki Türkiye'de motora.. Diyelim normal ve her bakım 100 lira olsa bile pahalıdır çünkü bu araba bakımına göre 500 tl eder..

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Alıntı birbilent adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2500 km/3000 km de bir bakım olmaz bence o kadar ağır şartlarda binmiyoruz ki Türkiye'de motora.. Diyelim normal ve her bakım 100 lira olsa bile pahalıdır çünkü bu araba bakımına göre 500 tl eder..
    2-3 bin kmler türkiye şartlarına göre uzun bir süre. Avrupada 80 90 model kız gibi motorlar var. Bakımlarını doğru aralıkta ve doğru şekilde yapıldığından araçlar temiz ve orjinal kalıyor. Biz 5 senede hurdaya çıkarıyoruz.
    birbilent bunu beğendi.

mondial ve bajaj için japon demiş bunlar japon mu ki

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    ybr 125 esd için kaza yaptıktan sonra uzun bir fiyat listesi almıştım belki birine lazım olur. ybr 125 esd 2014 model içindir.

far komple 353tl
    kafa karenajı 235tl
    sağ arka yan kapak(motorun renginde olan karenaj) 186tl
    gidon 65tl
    egzoz 1270tl
    egzoz muhafaza uzun 160 küsur tl
    egzoz muhafaza küçük 80 küsur tl
    ön çamurluk 125tl
    far braketi (demir) 52tl
    kafa karenajını tutan demir parça 82 veya 86 diye hatırlıyorum.
    km saatinin dış plastik kabı 88tl
    km saatini tutan demir parça 50tl
    ön sinyalin teki 75tl arka sinyalin teki 85tl civarı birşeydi.
    aynanın tekide 130tl filandı sanırım.

Motosikleti
    Cb 250 R
    suzuki gsx 250 r çok hoşuma gidiyor fakat bulundugum yerde suzuki servisi yok.Motoru 0 alıp kendim mi yapsam bakımlarını.Garanti dışı kalcak öyle olunca ama.Yağ yağ filtresi devam et.Büyük bakım olursa başka yerde yaptırırım diye düşünüyorum.

Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Ben Yzf R125 aldım, aldığım çocuk daha 50 km önce yağı değişti dedi bende değiştirmedim ama antalyadan gelir gelmez iş yerime yakın bir yamaha servise gittim dedim ki bi bakın bi sıkıntısı varmı. adamlar sadece göstergede yağ uyarısı var yağını değiştirelim dedi, bende yeni değiştiğini belirttim ama bi fiyat alayım dedim. Sadece yağ değişimine 100 lira istedi. Yağın maliyeti 30 liradır maksimum onlara 70 lira işcilik yazdı yani. Ben üşenmezsem yağ ve yağ filtresini 50 liraya bitiririm. Birde hiç bir işlevi olmayan bi yan grenaj var bizim motorlarda düşme esnasında kırılmazsa şaşkınlığımdan dilimi yutarım öyle bi parça, bu parçada 536 liraymış.
    Ben arabamın bakımınıda sanayide yaptırıyorum bunuda öyle yapıcam. Servis = kazık. bende bunun özeti bu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:31 ----------

Alıntı 2wsx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    suzuki gsx 250 r çok hoşuma gidiyor fakat bulundugum yerde suzuki servisi yok.Motoru 0 alıp kendim mi yapsam bakımlarını.Garanti dışı kalcak öyle olunca ama.Yağ yağ filtresi devam et.Büyük bakım olursa başka yerde yaptırırım diye düşünüyorum.
    Temiz 2. el al ve sanayide bakımını yaptır geç.
    Dünya mavidir, tıpkı Portakallar gibi.

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    oho yamaha herkesi öpüyor. ben 17 bin bakımına gittim bi kaç hafta önce 190 tl ödedim, yağ (40tl, 30du 40 olmuş), hava filtresi (35tl, bu 20ydi ne ara 35 oldu) , ön fren balatası (45tl) + varyatör temizliği dahil işsicilik 75 tl. toplamda 190tl oldu ki bence bu bile pahalı.

buarada motorun başında bekliyorum ve ne yapıyorlar izliyorum.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yag tapasini gevsetip tekrar sikmaya 1 saat iscilik ucreti yazan servisler beni tukettigi gun yag ve filtre vb degisiminde hic bir zaman ucret alinmayan mekan actim.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)