Yamaha NMAX almaya karar vermiştim ama heryerde şikayet edilen aşırı yüksek yedek parça ve servis ücretleri düşündürüyor. NMAX'ın aynası bile 80TL gözüküyor internette. Bakım ücretleri nasıldır peki ?
Yamaha NMAX almaya karar vermiştim ama heryerde şikayet edilen aşırı yüksek yedek parça ve servis ücretleri düşündürüyor. NMAX'ın aynası bile 80TL gözüküyor internette. Bakım ücretleri nasıldır peki ?
Yamaha, Honda vs hepsinde aynı durum var, aradığın ucuzluk ise Mondial veya Bajaj dışında Japon motora binmeyeceksin
Açılın yettim.
Rodaj bakımı 82 TL.
6 Bin bakımı 150 TL.
Memnun muyum? Hayır.
Bir daha servise gider miyim? Hayır.
Motoru kameradan görüyorum, 16-17 yaşlarında bir çocuk bakım yaptı. Yaptığı şey sadece şu, yağını değişti ve lastik basıncına baktı. Şanzuman yağı vs değişti mi gerçekten göremedim o arada. Kısacası aklım kaldı.
Neyse motorun yağını yandan değiştirdi. Zahmet edip alttaki süzgecin durumuna bile bakmadı arkadaş. Oysa faturada karter tapa puluna kadar para yazmışlar. Uyardım, hayırdır suzgecin durumuna dahi bakmadınız neden diye. Neymiş süzgeç 10 bin bakımında kontrol ediliyormuş. Isin tuhafı yamahanin kullanım kılavuzu ilk 6 bin kontrol, 12 bin değişim diyor. Ama paşalar olaya öyle uzak ki bakım aralığını bile bilmiyorlar.
Servisten çıkınca motorda titreşim başladı. Koydukları yağ ne
yağı allah bilir. Neyse ben 3 bin km sonra Motul yağı doldurur, süzgeci vs temizler kontrol eder geçerim.
Özetle artık kılavuza bakıp, gerekli malzemeleri alıp kendim yapacağım bakımı. Hem bunlara para yedirmem, hemde kendi işimi daha iyi görürüm.
Ybr125 ile 3 bakıma gittim baktım fiyatlar logaritmik artıyor (sene 2013 en son 145 tl)
Sonra Bajaj servisine gitmeye başladım bakıma.
Sonra da Bajaj aldım diyeyim sen anla.
Paradan çok prensip veya takıntı meselesi diyelim mesela inazuma için 5000 km bakımı 500 tl diyorlar hiç bir motora bu bakım paralarını vermmem mümkün değil.
2 sene once yamaha delight imi yamaha yetkili servisinde 4000 bakimini yaptirmistim.Ertesi sabah yola cikmistim 10 km sonra e5 uzerinde motor stop etti.Megerse adamlar yag degisiminde yagi bosaltiyorlar yeni yag koymuyorlar.Yine Allahtan benim gibi anlayisli birine denk geldiler başkasi olsa kök soktururdu
2017 Honda CBR 250 Bakım Ücretleri
Küsuratları tam hatırlamıyorum.
1000 Bakımı 105 TL
3000 Bakımı 45 TL
6000 Bakımı 124 TL
9000 Bakımı 105 TL
Faturaları mevcut!
Honda kadar ucuz ve kaliteli servis ağı hiç bir markada yok.
Mt-07 1000 rodaj bakımına 300 lira verdim. Kesinlikle gereksiz pahalı.
r25 1000km rodaj bakımı 180 tl.yamalube 4r en pahalı yağı koydurdum bunun dışında yağ filtresi pul vs zaten standart işlem.eğer normal yamalube yağı koydursaydım sanırım 155 160 tl gibi bir rakam tutuyordu.aslında yapılan işlem de hiç bir iş yok normal bakımda.tüm servisler işçilikten çok fazla alıyor.100 tl mallar tutuyorsa 100 tl de işçilik yazıyorlar indirim vs 180 190 tl olur abi diyorlar.türkiyede honda dan daha ucuz bir servis ağı yok bajaj dahil.10bin km bakımında motor yıkama dahil 210tl tutmuştu pulsarın.yıkamadan paramı aldılar kardeş dersen aldılar alırlar alıcaklar derim.parça fiyatları arttı bunu herkes biliyor dikkat etmediğiniz olay servis işçilik parasındaki artış.hatta ne motorsikleti bisikletim var disk frenli bisiklet bakımına adamlar 100 tl diyor 100 TL.tamamen mekanik sadece ve sadece işçilik gerektiren bir işlem.o yüzden alışın derim araba fiyatlarına hiç girmicem 4 katı motorun çünkü.ülke zengin olduğundan pek sıkıntı yaratmıyor
Ben sırf garanti bozulmasın diye servise verdiğim ücretlerin, motorun arızalanması halinde garantiden tamir ettireceğim parçaların ücretini geçtiğini anladığım anda bıraktım yetkili servise gitmeyi.
Zaten büyük makine yok. Periyodik bakımda değişen tek şey yağ. Alıyorum takım anahtarlarını evde değişiyorum. 1200ml yağ alıyor. Castrol 10w-50 23 lira. 200ml de diğer bakımdan kalan yağdan hesaplasak 26-27 lira toplam bakım maliyeti. Evet arkadaşlar bitti komple bakım 27 lira. Üstüne üstlük elde anahtar tüm motoru didik didik elden geçirebilirsiniz. "Servis bir yeri atladı mı acaba?" derdi de yok.
Ağır bakım diye sayabileceğim 6000 bakımında yağ, buji ve yağ filtresi değişti ve hepsi toplam 75 lira tuttu. Serviste yaptırsam belki bir o kadar da işçilik gerekecekti. Halbuki yarım saatte hallettim kendi başıma.
Şu şartlarda servise anca motor ve enjeksiyon arızalarında giderim. Elimde PDA olsa EFI'ye takıp onu da kendim halledeceğim ama elektronik kısımlara boyumuz yetmiyor.
Bahsettiğinize göre herkez bireysel yapıyor fakat bunların elimden geleceğini sanmam. Bajaj gibi markaların da AEA tabiriyle ''eli yüzü düzgün scooter''i bulunmuyor. Sırf servis vs.'den ötürü PCX almayı düşündüm ama zaten NMAX şehir içi bineceğim için bakıma ancak 6-7 ayda bir gider diye düşünüyorum.
Bakım ücreti XMAX-R25 gibi mi olur ? Şayet öyle olursa karşılayamam. Delight bakımına 70TL ödemiştik bu arada ama NMAX daha pahalı tutar diye sormak istedim.
"servis bakımlı" tribiniz yoksa rutin bakımlarınızı kendiniz yapın.
Hava filtresi, balata değişimi, yağ-yağ filtresi değişimi bunlar gerçekten çok basit şeyler. yutuptan bakarak bile yapabilirsiniz.
Rutin bakımların fiyatı bence çok önemli değil. En pahalı markanın rutin bakımları bile ödenemeyecek rakamlara çıkmıyor. Fakat tamirat söz konusu olduğunda işler değişiyor. Diğer markalarda başıma gelmedi. Ama Yamaha'da önemli bir yedek parça gerekince "yeni motor alayım bari" diyorsunuz.
Yamaha xj6nin 12.500 bakımında yağ ve yağ filtresi degistirildi ve 340 tl alındı kardeşimden. Gereksiz pahalı
Arkadaşlar bunları ailem karşılayabilir sanırım, motor alınmadan önce bahsedeceğim onlara teşekkür ederim. Ortalama bir bilgiye ihtiyacım vardı, sorduğum bayi ilk bakıma 85TL diğerlerine 200TL civarı söyledi.
Kendim yaparsam hangi aralıklarla servise götürmem gerekecek ?
Arkadaslar herkez yamahanin bakim km relerini farkli yazmislar tam olarak gercegi nedir?Ben tracer700 icin 1000.5000.10000 bakimina gittim,son 10000 bakimina farkli bir yetkili servise gittim fakat o servis 5000 bakiminin olmadigini ve benden 5000 bakiminda 10 bin bakimi parasini aldiklarini søylediler.Bu isin gercegini bilen arkadas varsa yazsin lutfen.Bakim kitapcigina gøre servis 1000-10000.20000 diye gidiyor fakat yetkili servisler farkli søyluyorlar..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)