Etrafınıza bir bakın ve sahip olduklarınıza şükredin )
Baskan valla sanirim sen anlamissin helal.
Yuz kere okudum bu dediklerini cikaramamistim ama sen yazdktan sora bir daha okudum ve anladim. Nasul desem mesnevi tercumani gibisin. Kahinsin adeta, anca olan oldujtan yazini yazdiktan sonra anlayabiliyoruz. Bak ciddi ciddi muhtemelen bu adam senin anlattigindan bahsediyor
Tercüman aranıyor
Nick kafa yapısı uyumu :D
Valla ben de oyle umuyorum. Çoook emek verdim cooook
Bu arada, mesneviyi cozmek gercekten zor zanaat. Sevgiyi, paradigmatik hale getirip, daha sonra oligarsiye gecmis ve seven kesim avam kalmisken, sevilen kisi hep ulasilmaz satolarda aristokratmis gibi benimsemis ya da benimsetmeye calismis. Bence bu mutevazilik degil, ozguvensizlik. Mevlana-Sems olayini Sokrates-Platon iliskisine benzetiyorum. Nasil ki Sokrat yazmamis ve Platon O'nun ogretilerini kaleme almissa, Mevlana'da ayni yontemi kullanmis gibi. Ama sozun sahibi veciz kullanirken, kaleme alan kisi anladigini yazmis olsa gerek. Golge serindir ama gunesi saklar! ( iyi buldum bu sozu, yazayim kenara. ilerde bilgiclik taslarken lazim olabilir )
Daha cok sey var bu konuda soylemek istedigim ama soylemis olmak icin soyledim demek soylenebileceklerin bir kismidir. Gorusmek uzere ustadim..
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:44 ----------
Hmm lisan modeeatoru..
Bu bir teklifse, her zaman bu kadar sansli olmayabbilirim yahu. ilham geldi de esref saatimle bulustu ))
Ama ulkemizde kitap okuma aliskanliginin azligi bu konularda ciddi sekilde one cikiyor. Adam kamyoncu yazip kaymoncuyum der mi? Seker yazip sirin okuyor, okudugunu anlamiyor. Gerci "herkesin hayatina kimse karisamaz" ve son olarak, " @ucanmotor'a sahip çikalim"
"lombaklar beni dinleyin. Zevk soframa doğru gelin, bana doğru uzayın. Şimdi uzaydaki manitaların dertleri de buradaki karılarla aynı. Diğer galaksilerdeki karılarda kocalarının uzay gemilerini kapıp öylece dolaşıyorlar. Buradan bakınca onları kuyruklu yıldız sanıyorsun kelle. Halbuki onların içinde aranan manitalar var. Hatta bir akşam ay senin dünya benim gezen karılardan birine rastları anında özel bir formul yaratıp yedim cıbırı. Meğerse karının kocası galaksi anarşi ve mücadele timinde görevliymiş. Adamcağız komünistlerle uğraşmaktan cok yoruluyor. Manitada napsın mecburen.. Kardeşim diğer galaksideki karılarla buradaki karıların derdi hep aynı. Yani velhasıl karı her yerde karı."
Ağır roman filminden alıntıdır. Gaftici fethi.
Günlük dozumu almaya geldim
Sen seçilmiş kişisin.
Bildiğin yolda ilerle.
Tanrı seni korusun.
dal sarkar kartal kalkar kartal kalkar dal sarkar
İşte bunlar hep Türkçe..
Ne anlatmak istediğini kendisi anlayabildi mi acaba? Anlayabildiyse eğer sorun daha da büyük
Mesnevi konusu mu?
Aslinda belki abarti kacacak ama bu ulkede pek cok eserin degeri bilinmiyor lakin "SAFAHAT, MAKALAT - her ikisi de - ve MESNEVI "
Mevlana der dururuz ama onun veczi sandigimiz
- 'Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok nice elbiseler gördüm içinde insan yok'
-'Gel ne olursan ol yine gel'
-'Bir lafa bakarım söz mü diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye'
-'7 öğüdü olarak bilinen; cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol, .şefkat ve merhamette güneş gibi ol, başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol, hiddet ve asabiyette ölü gibi ol, tevazu ve alçak gönüllülükle toprak gibi ol, hoşgörüde deniz gibi ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol...'
sozlerinin bile onun olmadigindan bihaberiz. Selcuklu'nun ekmegini yeyip en cok Selcuklu'yu yeren ve en azili dusmani olan Mogollari oven bir ajan oldugu da tartisilir. Neyse, uygun bir baslikta daha detayli yazarim belki.
Madde mi ağır mana mı.??
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)