Diplomat Can, Motorcu pırasa taşıyor.
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
crxforever adlı üyeden alıntı
diplomat, çakarlı falanca yerin genel müdürü vs türü araçlar çok daha hırt kullanabiliyorlar.tahminim siyah araba kaptırmış giderken arka koltuğundaki şahsiyet " yavaş evladım buranın virajları sert" demiştir, o da emredersiniz deyip basmiştır frene beygir gibi.
Konu altındaki en makul açıklama senden gelsede, benim başıma gelen durum farklı. Aşağıda açıklıyorum. İki üç kez aynı şeyi yazmayayım.
Toplu olarak bilale anlatır gibi cevap vereyim.
1- Öncelikle dikkatli okursanız yukarıda kimin haklı, kimin haksız oluşunun alakasız olduğunu belirtmişim.
2- Enteresan olarak tanımladığım ve sebebini bilmek istediğim kısım, Araç sürücüsünün zarar verme pahasına, kati süratle aracın sağından geçilmesini engellemeye çalışması idi.
Bugun bir görevliden öğrendiğim kadarıyla, ilgiili durumun sebebi arac içerisindekilerin ( evet araçta birileri varmış, artık nasıl saklandılarsa ben görmemiştim onları ) beni güvenlik tehdidi olarak algılayıp kaçış manevrası için hazırlık yapması imiş. İlgili araçta seyahat eden, özel yolcu (diplomat ve/veya koruması yada artık her kimse) aracın sağında yolculuk etmesi sebebi ile araç sürücüsü beni hiç bir koşulda sağından geçirmezmiş. Sağa geçip ani frenlemesinin sebebi buymuş. ( Hani vatandaş yaparda yahu diplomat nasıl yapar sorusunun cevabı içinde bulunan möhim insan daha değerliymiş. )
Diğer mesajlara gelince,
patpop adlı üyeden alıntı
Yanlış anlama kardeşim takip mesafesini ayarlamakta sıkıntı var gibi geldi. Diplomatın çok ani ve daha sert fren sıkması gerekse ne olacaktı. Arka cama sinek gibi yapışacaktın.(teşbihte hata olmaz).
Hangi takip mesafesinden bahsediyorsun dostum adamın yanından bulduğum boşluktan, sıyrılıp gitmeye çalışıyorum.
enxdesign adlı üyeden alıntı
Dikkat et pırasaları yerden toplamak zorunda kalmasınlar. hatalısın
Hatalı / hatasız, kusurlu/kusursuz olayı değildi mevzu. Baştan yanlış anlamışsın, yinede teşekkürler.
matrax33 adlı üyeden alıntı
sağdan sollama, takip mesafesi, sinyal, şerit ihlali, belirlenenin üzerindeki hızınızı katmıyorum bile hesaba. Motorda taşınanın patatez olmadığını vurguluyosan patatez gibi davranma.
Değişik ?
mombohunter adlı üyeden alıntı
Gereksiz risk aliyorsunuz bence, kendinizi de sorgulayin biraz. kurallara uygun gittiginizi dusunmuyorum
Motosiklet bireyseldir. Yorumunuz için teşekküler.
mhmtesk adlı üyeden alıntı
Tam Kendi kendime; biraz daha trafiğin ritmine uygun hızda gitse, biraz yavaşlaması lazım dedimki...
Sonrada abdestin önemini anladım.
Tavsiye ederim.
Hayırlısı ile.
Eski_kasa adlı üyeden alıntı
Bunlar bişi değil yahu ohooo :D harbi bu kadar basit şeyler yaşayan herkez video atıyormu buraya ( ciddi soruyorum ) ?
Ah bide bişeyler yazmadan evvel soruyu anlasak.
..YaNKee.. adlı üyeden alıntı
dikkatli izledim tekrar.. eğer onun bilerek fren yaptığını düşünüyorsan takip mesafesinide senin ayarlaman gerektiğini biliyosundur... sağdan geçmeye çalışmak ayrı bir kusur.. yani nerden tutsan kusur bence sende..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------
bende bunu demek istedim aynen bütün gün devamlı başımıza gelen olaylar..
Kusur, haklı/haksız aramıyoruz konuda. Baştan yanlışsın sen. Enteresanlığı arıyorduk bulduk.
zaferce adlı üyeden alıntı
İki noktaya dikkat çekebilirim. İlk olarak, "Geçmek istediğimiz araba son sollamasını yaptıktan sonra sağ müsait olduğunda bize yol verecek mi?" sorusunun cevabını kendimiz görmek için biraz zamana ihtiyacımız var. Yani araba sağdaki bir sürücüyü geçti, biz arkasına yaklaştık. Bu araba bize yol verecek mi, vermeyecek mi ? Bunu anlamak için kısa bir süre izlemek gerekebilir. uzun değil, kısa bir süre. Ayrıca bizim ona yaklaştığımızı, sağının müsait olduğunu görebilmesi için ona da zaman tanımalıyız. Sol şeridin soluna iyice dayanıp öndekiyle aramıza bir saniye koyarsak o pozisyonda geçecek kısa bir süre içinde ona bizi görmesi ve yol ermesi için şans vermiş oluruz hem de biz onun yol vermeye niyeti olup olmadığını anlarız. BU araba sürücüsü bizi görmüş ve yol vermek istemiş olabilir. Ama biz sağa girmek için çok aceleci olduğumuz için yavaşlamak zorunda kalmış olabiliriz. Öndekilerin niyetini anlayıp ona göre konumlanıp geçip gitmek için onlara algılamak için hem onlara hem kendimize biraz zaman tanımamız lazım. Bu konuda zaman tanımak bizi yavaşlatmaz, aksine daha hızlı ve güvenli yapacaktır.
İkinci nokta da virajlarda araba sürücülerinin içeri gitme eğilimi. Araba sürücülerinin neredeyse tamamı viraj başlar başlamaz içeri kapatır. Yani sağ virajda hemen sağa iyice yanaşır. Emniyet şeridi varsa emniyet şeridine kadar girer. Sol virajda da sol şeridin en soluna dayanır. Bu bilgi doğrultusunda bizim hızlı yaklaştığımız bir sağ virajda geçmek istediğimiz arabaya sol şeridin en solundan yaklaşmamız avantaj olur çünkü çok büyük ihtimalle araba sürücüsü virajı görür görmez içeri kapatır. Bundan faydalanıp en solun en solundan geçip gitmek için konumlanmak avantajlı olurdu. Eğer önümüzdeki sol viraj olsaydı aynı araba sürücüsü iyice sola yanaşırdı. Biz de sağ şeridin en sağından geçip gidebilirdik. Araba sürücülerinin bu erken kapatma eğiliminin farkında olmak sadece sollarken değil, sollanırken de bizi güvende tutar. Bölünmüş yolda sağ viraja sağ şeritten girdiğimizi ve bu virajda bizi bir arabanın solladığını düşünün. Bu araba bizi geçer geçmez önümüze kıracaktır çünkü hız onu tedirgin eder ve virajın dış konumunda kalmayı beceremez bir an önce içe kapatmak ister. Yani bizim önümüze kırar. Sağ virajda sizi sollayan araba emin olun önünüze kıracaktır, hazırlıklı olur ona göre konumlanırsanız sorun yaşamazsınız.
Abi güzel yazmışsında, sende diğerlerinin yönlendirdiği tarafa düşmüşsün. Bari yazdığın kaybolmasın diye copy/paste olarak aldım.
matrax33 adlı üyeden alıntı
Aferim, oraya buraya link vermeden bilgi verince çok tatlı oluyosun <3
Birileri ile tartışmak istiyorsan özel mesajları kullan yada yeni konu aç.
velizrsln adlı üyeden alıntı
ülkede böyle şeyler çok normal alışmışlar mallar baksana burda sana saydırıyo
Neresi normal yahu, tedit olarak algılayıp kaçış planı ile tehdidi ortadan kaldırma vs uygulamışlar, ömrümüde ilk kez denk geliyor. Amerigan filmi yaşamışız haberimiz yok.
Diğer sivil vatandaşın motorcuya eziyeti artık normal sayılıyor onu düzeltebilmemiz mümkün değil sanırım.
SONUÇ: Beyaz yeşil plakalar riskli içinde binbir türlü dümen dönebilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:31 ----------
Not: Kullandığım terimler eksik,yanlış hatalı olabilir, forumda önemli(möhöm) birilerini taşıyan arkadaşlar vardır ve terminolojiye uygun şekilde durumu özetler sanırım.
Not2: Kullanmış olduğum uslup, kırıcı olma amacı gütmemektedir, sadece konunun yön değiştirmesini engelleme amacı taşımaktadır.
Reklamlar
-
Motorcunun hatalı olduğunu düşünüyorum çünkü çok hızlı gidiyor ve sağdan arabayı geçmeye çalışıyor. Araba da hatalı; o da çok hızlı gidiyor.
-
Bu kadar motorcu düşmanı bir araya nasıl gelebildi helal olsun size... Burada dikkate alınacak tek bir detay var o da otomobilin aniden ve yüksek düzeyde bomboş yolda hız kesmesine neden var mı , bir de şerit değiştirirken sinyal var mı ? Yok!!! ise derdi y.vsakliktan başka birşey değil. İlla arkadaşınız ölünce mi...dank edecek kafalarınıza.. o an freni gerekli olduğu derecede sıkmakta yeterli olamayacak onlarca motorcu olabilir, işte o an yorumlarınız ne olurdu acaba.
-
size göre sağdan geçmenize izin vermemesi enteresanlık olabilir.. ama bana göre sizin sağdan geçmeye çalışmanız trafik kurallarına aykırı bir durum.. siz aramasanızda kurallara aykırı hareket eden kişi hatalıdır.. hatayı kabul etmek yerine 'neden' aramanızda bana ilginç geldi.. ben baştan yanlışsam eğer sen bu olayın tamamının nedenini aramaya takılmakla yanlışsın.. sağdan geçmene normla bir vatandaşta izin vermeyebilir.. izin isteyip bekleyeceksin bu kadar basit.. o anda sana yol vermeye çalışan biriside direksiyonu sağa kırabilir yaşlı veya bayanlar geç reaksiyon veriyor.. onu da burda mı araştıracaksın acaba neden böyle yaptı diye? bence kurallara uyarsanız araştırma yapmanıza gerek kalmaz..
ama pardon ben baştan yanlıştım, sen sadece bu adam neden sağından geçirmedi sorusuna cvp arıyordun pardon boşa yadım hepsini
-
Ayrıca motosiklet veya araba hangisi geçiş için gelirse gelsin, otomobil in bomboş yolda sağ şeritte seyir halinde olmaması da ayrı bir kural hatası.
-
2 tarafta haksız dağılabiliriz
şaka bir yana öndeki araç solladıktan sonra şeridinden çıkıp sağa yanaşıyor ama sağa geçmeyip iki şeridin ortasında iken vazgeçip ortada sürüyor
bu kısım eşeklik etmek-adam gibi sürmemek. ardından motorcu arkadaş "bu gerizekalıyla mı uğraşacam" deyip basmış sağdan geçmeye çalışmış. şahsen öndeki gereksize selektör yapsa öndekinin insan gibi tepki vereceği de şüpheli.
herkes sağından geçilmez vs bir sürü şey demiş. anladığım kadarıyla çoğu kişi öndekinin 2 şeridi de işgal ederek "hıyarlık" yapmasını hakkı olarak görüyor. fren kısmını tam anlamasamda, bence, iki şeridi ortalamak veya şeridin dışına taşmak ağır eşekliktir.
not 0:araç sağa hamlesini viraj dönmek için yapmıyor tamamen kasti, virajla alakası yok
not 1: videoda gerçek hayattaki görüş açısını tam algılyamıyorum. genel duruma bakınca birkaç konum ve hız farkı olaraktan aynı olayı düz yolda ben de yapabilirdim. şahsen bu şekilde sorunlu sürücüler önde iken sürekli tehdit içinde hissediyorum, ya yavaşlamayı ya da genelde basıp geçmeyi
tercih ediyorum
not 2:neden yaptığımı bilmiyorum fakat yakında viraj varken virajın içinden taraftan geçişi viraj sonrasına erteliyorum bu olayı riskli hissedip yapmıyorum, (kendimi zorlarsam yapabilirim ama yapmamayı tercih ediyorum)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:25 ----------
not 3:kanalda videoları olan arkadaşın reflexleri "yavaş" (veya algı-dikkat yetersiz-yavaş). bu şekilde bu süratlerde devam ederse kurallara uymak-uymamaktan bağımsız kaza yapması garanti.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)