Acemiye tavsiyeler ve güvenli sürüş önerileriniz
Reklamlar
-
31 Ağustos 2017, 04:41
Herkese merhabalar 200NS (absli) motosikletim var. Bundan önce 3000 km de 200RS kullandım ve onunla kaza geçirdikten sonra NS almayı daha hayırlı görerek devam ediyorum. Ankarada trafikte sürekli tedirginlik hissediyorum. Bazen paranoyak gibi arka aynayı kontrol edip yola odaklanamıyorum vs. . Güvenli sürüş dökümanlarını sürekli araştırıyorum okuyorum ve trafikte de her köşeden tehlike çıkacak varsayarak dikkatli sürmeye çalışıyorum. Şu an bazı sebeplerden eğitim almam sözkonusu değil. Boş arazide antreman , kitap ya da buradan öğrenebileceğim tavsiyelerinizi bekliyorum. Haftasonu viraj yapmaya gittim kendimi geliştirmek için de bazı virajlarda uçuruma doğru fren yaparken buldum kendimi. AEA vs. güvenli sürüşle ilgili videoları izledim genelde. Tavsiyelerinizi bekliyorum tekrardan. Eğitim alma işine şuan maddiyat ve zaman yüzünden uygun değilim. Korkum ve gerginliğim özellikle şehiriçi trafiğinde oluyor.
Asıl korkum da bi süre sonra bu trafikteki gerginlik ve korkumun gitmesi ve kaza yapmam. Ne kadar rahatsız etsede korkmak genelde yaşatıyor.Genel olarak bunları herkesin yaşadığını varsayarak fikir almak istedim . Şimdiden teşekkürler ve kazasız sürüşler.
Reklamlar
-
31 Ağustos 2017, 09:49
Bence yanılıyorsun korkudan yola odaklanamiyorum diyorsun ve korku halinde kaza yapma olasılığın daha yüksek kafan rahat olmalı ki yolu okuyup anı kararlar ala bilmelisin
Sol seriti kapatıp gitmiyorsan arkandan gelen araç seni ilgilendirmez solundan geçer gider
Viraj meselesine gelirsek uçuruma doğru girmen viraja girerken gazi açmaya devam etmen . Viraja gelince gazi kapat hızını makul seviyeye indir ve kontratı ver virajın çıkışına bak gözün uçurumda veya bariyere olmasın
Nereye bakarsan oraya gider unutma
Birde diyelim ki oto yoldaşın sola doğru viraj var kendi seritinin en soluna yaklaşıp motoru yaptırırsan vücudun yan serite gecicek ve arkadan gelen aracın altında kala bilisin motoru yatirdiginda kendi şerit sınırları içinde oldugundan emin ol
Allah kaza bela vermesin
-
31 Ağustos 2017, 19:47
Teşekkürler hocam. Hepimize inşallah. Dediğiniz gibi bu histen rahatsızım belki kazadan dolayı korkum devam ediyor tam olarak ben de bilmiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)