Arkadaşlar Türkiye'den kask aldığım zaman Yurtdışına uçak yolculuğunda bunun taşıma kuralları nelerdir bavulda mı gidiyor yoksa elimize alıp binebiliyormuyuz?
Tecrübe edinen arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse sevinirim
Arkadaşlar Türkiye'den kask aldığım zaman Yurtdışına uçak yolculuğunda bunun taşıma kuralları nelerdir bavulda mı gidiyor yoksa elimize alıp binebiliyormuyuz?
Tecrübe edinen arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse sevinirim
Ben dün kask getirdim uçakla yanımda.Biletleri çıkartan kişiler artık ismi ne ise bilmiyorum demir var mı dediler içinde.Ardından da güvenlikten geçerse sıkıntı yok dediler.Bavulda gitmeyi sıkıntı etmezler ama.
Merhabalar,
İki sene önce İzmir'de bulunmayan kaskı İstanbul ziyaretim sırasında bulmuştum.
Dönüşte check in anında görevli kişi kutuda ne olduğunu sordu. Kutu içerisinde kask olduğunu ve darbe almasını istemediğim için uçağa almak istediğimi belirttim.
Görevli hanımefendi bir sorun olmayacağını ve uçağa alabileceğimi söylemişti. Baş üstü dolabına yerleştirip sorunsuz bir uçuş yapmıştım.
Nedense konu başlığını ilk okuduğumda uçağa kasklı binmek istediğinizi düşünmüştüm.
Helal olsun dedim, gerçek motorcu!
birşeyin içine koymak zorunda bile değilsin uçağa sokarken. kaskı kendi filesinde koluna as ve uçağa devam et.
Ben de almanyaya geldim 1 hafta önce burada motora binmek için kendi kaskımı getirmeyi düşünmüştüm fakat el koymasınlar diye bırakmak zorunda kaldım kıyamadım neyse ki kuzenin kaskı tam oluyor 1 hafta daha burdayım
Daha geçen hafta İstanbul'a motorumu teslim almak için uçakla geldim.
Kaskımı sırt çantasına , mont eldiven ve botumu küçük bir bavula koydum.
İki çantayı da kabinde yanıma aldım.
Güvenlik kontrollerinde herhangi bit sıkıntı olmadı.
Güvenlikten geçmemesi için herhangi bir neden yok.
Gönül rahatlığıyla yanında götürebilirsin .
ben uçakla motor almaya gittim hiç bagaj istemedim kask kılıfsız birde elimdeydi :D
Geç gördüm kusura bakma. Hocam uçak altında çalışan ramp işçilerinin sayısı az, işi çok. Adamlar 40-50 dk içinde bagajları boşaltıp, uçağın temizliğini yapıp yeni bagajları yükleme işini yapıyorlar. Uçak başı bilemedin 10 kişi olurlar. Genelde kültür seviyesi düşük, insan yükü işgücü ile çalıştırılan adamlardır. Ben çok görmüyorum.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)