Motor suyu kaç km de değiştiriyorsunuz genelde motor suyu yeri nerede motor almayı düşünüyorum
Motor suyu kaç km de değiştiriyorsunuz genelde motor suyu yeri nerede motor almayı düşünüyorum
bkz radyatör suyu
https://www.youtube.com/watch?v=Y1dRYCVnVJo
6 ayda bir kontrol 2 yılda bir değişim. %50 Antifiriz + %50saf su iyidir
Periyodik olarak servise gidiyorsanız böyle şeyler dert değil.
Gerek yok bence, çünkü sıvı durduk yere ciddi derecede azalacağını düşünmüyorum. Ancak bir sızıntı olması halinde eksilir ki yola çıkınca hararet göstergesiden anlaşılır.
Hararet göstergesi olmayan o tonla motorlar hava soğutmalı olduğundan dolayı olabilir mi? Hararet göstergesi olmayan su soğutmalı motosiklet ne gördüm ne de duydum, olmaması da çok saçma mantıksız
O yüzden hararet göstergesini sık sık kontrol etmekte fayda var
bi de yağ soğutmalı varmış hiç duymadım yeni modellerde varmı yoksa mazidemi kaldı
Yağ yada su ikiside aynı kapıya çıkar. Hararet yaptırır ve yatak sarar. Sarmasa bile hararet yapmış motorun üst kapak sökülüp kontrol edilmeli. Kamyonda kompresör arızasından hararet yapmıştı ve yüzükler yerinden oynamıştı. Kontrol ettirmesem devamında kitleyecekti.
Eşşek değiller ya grenajlı motorada kontrol edecek bişey koymuşlardır. Her vasıtada su kontrolü kolay olur. Hararet göstergesine güven olmaz. Kontrol her daim iyidir. Ehliyet alırken bile öğretiyorlar günlük haftalık aylık kontroller diye. Pek uyan yok ama uymak lazım.
Kendimden örnek vereyim. Kamyonla gece yoldan gelince stop etmeden inerim. (Turbolu araç rölantide bi süre çalışmadan stop edilmez. ) etrafında bi tur atıp lambaları kontrol ederim. Sabahsa lastikleri kontrol edip binerim. Birkaç günde yağı ve suyu kontrol ederim. Motordada kontrolleri yaparım binmeden önce.
Eyvah para etmez. Testiyi kırmadan dövmek lazım kızı.
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
yağ soğutma mazide kalmadı çoğu su soğutmalı motorda yağ soğutmada mevcut radyatör suyu sık kontrol edilmemi bana kalırsa bu arada megelli 250 r dada hararet göstergesi yok sıvı soğutma
Su soğutmalı motorlarda su değiştirilmez. Direk Antifiriz konur o korozyonu engeller. sadece eksildikçe su eklenir.
Pulsar 200NS var seviye kontrolünde şuan minimum seviye de fakat nereden koyulacağını bilmiyorum
bu mu acaba ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)