Bu bayram tatili nedir ya?
-
26 Ağustos 2017, 12:42
Bizim kadar tatil yapan bi millet yoktur heralde. Üretim hic yok, ama tatil en çok. Bu gariban kesimi anlamıyorum. Kenara köşeye 3 kuruş atıp birikim yapmak kimsenin aklına gelmiyor , ama 10 gün tatil olunca valizi bavulu toplayıp tatile gidiyorlar. Sonra vay kredi kartından ağzım yandı, vay borclarımı ödeyemedim, vay maaşımı alamadım !
Reklamlar
-
26 Ağustos 2017, 13:51
kardeş tek sorun kulak temizletmektense bırak 10 gün daha kalsın yada ne bilim kulak çöpü sok böyle gelmiş böyle gider bende 10 gün tatil kullancam ama rahatsızım vicdanım sızlıyo ama bi yerden de tembelliğe teslim oluyorum oh diyorum yatış var memura sorsan iyi olur der özel sektör işçisine sorsan batsın bu dünya der herkes kendi menfaatinden bakar bu olaya ben diyorum bankalar sabah 7 akşam 10 a kadar açık olsun hastaneler cumartesi pazar da açık olmalı yada 7/24 velhasıl kelam biz hain biz tembel biz haset olduğumuz sürece bizden bi bok olmaz böyle gelir böyle girer
-
26 Ağustos 2017, 14:11
o değil de bu kurban bayramında Muğla'ya 4 milyon turist gelmesi bekleniyormus. oha diyorum. gecen bayramda da boyle olmustu.
10 gün boyunca köyden dışarı cikmamak lazım. vay arkadaş. resmen istilaya ugrayacagiz yine.
-
26 Ağustos 2017, 14:12
Salı günü gümrüğe giren ürünlerimden birisi bile elime ulaştırılmadı. Verdiğim her vergi haram zehir zıkkım olsun.
-
26 Ağustos 2017, 14:14
shruikan adlı üyeden alıntı
bi arap ülkesiydi de hangisiydi hatırlayamadım şimdi; 1 AY ramazan bayramı tatili var.. 1 AY, ulan!
başımızdaki arap sevici sayesinde oraya doğru gidiyoruz
tabi 1ay tatili var petrolü var parası var senin neyin var boş çene den başka
-
26 Ağustos 2017, 16:37
Sanırım maaşlı çalışan değilsiniz. Olsanız bile biraz sağduyu ve empati ile tatilin ihtiyaç olduğunu anlayabilirsiniz.
Öncelikle ülke şartlarında insanlar sabah 9 akşam 7 çalışıyor. Cumartesi artık resmen hafta içi. 6 gün full time çalışıp 1 gün tatil yapmak hiç sağlıklı değil.
İnsanlar stres altında, kaçmak istiyorlar, beklemeye tahammülleri yok.
O yüzden uzun tatiller en azından maaş kesintisi olmadan insanların köyüne tatiline gidebileceği bir fırsat sunuyor.
Örnek olarak verdiğiniz hiçbir şeyin aciliyeti yok, bana göre bencilce düşünceler.
-
26 Ağustos 2017, 16:50
insanlar niye memur olmak için uğraşıyor sanıyorsunuz?2 gün okula giden 5 gün matbaa işleten tanıdığım var.memurlar dinlenmek ve tatil yapmak için memur oluyorlar.
-
26 Ağustos 2017, 16:50
İdari tatil veriyorsun...
Normal günde 8 saat çalışacak adam 16 saat çalışacak...
Özel sektöre zaten tatil 4 gün..
Tatil sanırım idari kesime...
Halka bişey yok...
-
26 Ağustos 2017, 17:42
TUTITO adlı üyeden alıntı
Siyasi ayrıştırma???
İnsanlar mutsuz, bu her konuda anlaşılıyor, birisi bir taş atıyor ve insanlar dolu oldukları için her fırsatta içlerindekini boşaltıyorlar, hepsi bu. Yoksa bunları yazanlar diğer partiden, bölücü, ayrıştırma tekniği uzmanı falan değiller, rahat olun.
Ayrıca toplumsal hobimizi "çalışan iş makinasını veya kepçeyi oturarak izleme" olarak biliyorum ben.
Konuyla alakası uzaktan yakından olsun veya olmasın yazılan yorumlar hakkında gördüğümü söylüyorum. Belli ki ikna olmamışsınız. İş makinesi kısmı hariç ben de sizin yazdıklarınıza ikna olmadım. O yüzden iyi günler dilerim.
-
26 Ağustos 2017, 18:08
İstanbul hala kalabalık, kurban kesecekler herhalde, kimse tatile gitmemiş. Yollar da beklendiği gibi yoğun değil o kadar, Pazartesi salı çalışacak çok kişi var.. Ben de salı akşamı çıkıyorum.
-
26 Ağustos 2017, 21:27
hn33 adlı üyeden alıntı
tabi 1ay tatili var petrolü var parası var senin neyin var boş çene den başka
şimdi burda boşa çene çalan kim? ben de "ne haddimize 10 gün tatil?" diyorum: para yok, üretim yok, ar-ge yok...
he, desene bi içimizdeki tayb yalayıcı, arap sevici seni?
-
26 Ağustos 2017, 22:33
Mezara mı götürücekler parayı %20 ek vergi koydular paralar akıyor , biraz tatil yapıp yesinler bırakında :D
-
27 Ağustos 2017, 01:15
adaletsiz olan ülkede adaletten bahsediliyor ve insanlar inanıyor bir ülkede sığır varsa o ülkede atıp tutmak insanları kandırmak kolaydır bakıyorum da devlet hep memura daha çok zam veriyo çalışan sabah 8 akşam 8 haftada 6 gün çalışan işçiye vermez memur haftada 5 gün çalışır 5-6 saat
BİZİM ORDA HİÇ İŞE GELMEYEN MEMUR VAR DİĞERLERİ DE BİR İKİ SAAT GELİP İNTERNETTEN HABERLERE BAKIP GİDERLER eskiden memur musun sana kız mız yok derlermiş kiralık ev vermezlermiş şimdi tam tersi herkes memura kız ve kiralık ev veriyo
-
27 Ağustos 2017, 01:17
shruikan adlı üyeden alıntı
bi arap ülkesiydi de hangisiydi hatırlayamadım şimdi; 1 AY ramazan bayramı tatili var.. 1 AY, ulan!
başımızdaki arap sevici sayesinde oraya doğru gidiyoruz
Hangi arap ulkesiyse o Ben dubaiye calisiyorum maasim oradan geliyor. Ramazan bayrami resmi tatilimiz bizdeki gibi 4 degil 2 is gunu, bu kurban da ayni, hatta onlarin resmi tatiline de denk geldiginden yalnizca 1 gun tatil var bana.
-
27 Ağustos 2017, 01:19
Aslında denildiği gibi çok tatil yapmıyoruz.Genelde ülkelerin tatil gün sayısı yıllık izinle 25 üzerinde bizde ise yıllık izinle 25 gün.Kaldıki adamlar haftalık 40 saat çalışıyor biz ise 45 saat çalışıyoruz.
-
27 Ağustos 2017, 01:35
Sj's adlı üyeden alıntı
Hangi arap ulkesiyse o
Ben dubaiye calisiyorum maasim oradan geliyor. Ramazan bayrami resmi tatilimiz bizdeki gibi 4 degil 2 is gunu, bu kurban da ayni, hatta onlarin resmi tatiline de denk geldiginden yalnizca 1 gun tatil var bana.
Kusura bakmayın ama o tatil azlığı sizin o ülkede aslında bir maraba(*) olmanızdan kaynaklanmasın? Acaba oranın kendi üstün ari ırkıda sizin şartlarınızdamı tatil yapıyor?
Merakımdan soruyorum.
* (halk ağzında; işci, çiftci, hiçbir mülkü olmayıp başka birinin toprağını işleyerek yalnızca ürüne ortak olan kimse)
Lütfen kelimeye takılmayın, bizde marabayız, üstelikde kendi ülkemizde. Bu yaşa geldik bırakın malı,mülkü, zengin olmayı; hala bir tane kıçı kırık motosiklet sahibi olmaya çalışıyoruz.
-
27 Ağustos 2017, 01:44
Kusura bakmayın ama o tatil azlığı sizin o ülkede aslında bir maraba(*) olmanızdan kaynaklanmasın? Acaba oranın kendi üstün ari ırkıda sizin şartlarınızdamı tatil yapıyor?
Merakımdan soruyorum.
* (halk ağzında; işci, çiftci, hiçbir mülkü olmayıp başka birinin toprağını işleyerek yalnızca ürüne ortak olan kimse)
Lütfen kelimeye takılmayın, bizde marabayız, üstelikde kendi ülkemizde. Bu yaşa geldik bırakın malı,mülkü, zengin olmayı; hala bir tane kıçı kırık motosiklet sahibi olmaya çalışıyoruz.
Yani simdi onlarin marabasi benden iyi yasiyor tabii, cunku ben Turkiye'deyim! Ben daha cok bizim ulkenin arap ulkelerinden bile daha kotu oldugunu anlatmak icin yazdim onlarin tamamini (Araplarda sadece alkol gercekten sikinti, onun disindaki tum hayat standartlari bize 10 basar bir cok arap ulkesinde [dubai icin alkol de problem degil sadece cok pahali])
-
27 Ağustos 2017, 01:50
Merakımdan soruyorum.
Adam ' DUBAİ'DE ÇALIŞIYORUM Demiyor. DUBAİ 'YE ÇALIŞIYORUM. MAAŞIM ORADAN YATIYOR diyor. ( örnek : pc programcısıdır vsvs )
üzülerek söylüyorum okuduğumuzu anladığımız gün marabalıktan 1 tık ötesine gittiğimiz gün olacaktır. #marabalarölümsüzdür :D ulen ne adamsınız...
-
27 Ağustos 2017, 01:57
Eski_kasa adlı üyeden alıntı
Adam ' DUBAİ'DE ÇALIŞIYORUM Demiyor. DUBAİ 'YE ÇALIŞIYORUM. MAAŞIM ORADAN YATIYOR diyor. ( örnek : pc programcısıdır vsvs )
üzülerek söylüyorum okuduğumuzu anladığımız gün marabalıktan 1 tık ötesine gittiğimiz gün olacaktır. #marabalarölümsüzdür :D ulen ne adamsınız...
Sende hemen yakaladın be.
Kafasında bareti görünce (acaba? şimdi ondanda şüpheliyim, cep telefonunda kask değilde baret gibi görünüyor gözüme) benim cinsten maraba olduğunu şeyttiydim.
Özür...
-
27 Ağustos 2017, 03:52
fkambay adlı üyeden alıntı
bu ülkenin bir adım bile ilerleyememesinin tek sebebi memuriyettir.. memur sadece ayın 15 inde parasını almanın ve krallar gibi iznini yapmamnın derdinde işle alakası yok ömrü boyunca.
Genelleme yapılmaması gereken bir konu.
6 senedir kamuda hemşireyim.
Bir çok birimde çalıştım.
Dediğiniz gibi değil,Kendi adıma netim.
Yoğun çalışıyorum,tek tük bazı günler işlerimi erken bitirsem bile bebeklerle ilgili çalışma,eğitim araştırması yada görsel farkındalık resimleri hazırlarım.Yine boş durmadan bir şeyler üretmeye çalışırım.
Şubat ve martta 2 ay hastanede yattım,sonrasında yoğun çalışma,her sabah erken kalkmak,stres,sıcak hava zaten sağlık sorunlarım var.Bu tatil ilaç gibi gelicek bir çok kişiye.
Bazı kurumlarda dediğiniz memurlardan yok mu,tabiki var.
Ama bu genellemeyi herkes haketmiyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)