arkadaşlar alırken çıkan plaka ruhsat masrafları ile ikinci el alırken çıkan farklar nelerdir ikinci el alırken ne değişir?
arkadaşlar alırken çıkan plaka ruhsat masrafları ile ikinci el alırken çıkan farklar nelerdir ikinci el alırken ne değişir?
Merhaba, http://www.motosiklet.net/forum/moto...raflari-2.html konusunun sonlarında güncel fiyatları bulabilirsiniz. 2.el araç alırken de noter araç devir işlem ücreti ödemek gerekiyor yanılmıyorsan 126 liraydı ve buna ek olarak trafik tecilini yaptırmak lazım. Hem 0 hem 2.el için zorunlu trafik sigortası yaptırmak gerekiyor. 2.el ve 0 araç alımında fark plaka ücreti sanırım. Bu konuda bilgi sahibi olanlar daha net bilgi verirler. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Arkadaşlarının "Oooo, sıfır motor almışsın, bunu ıslatmak lazım" taleplerinden başka bir fark yoktur. Sonuçta yapılan resmi işlemler aynı.
Bayi plaka+Ruhsat için=300tl istiyor
Sen 2.el Plakalı+Ruhsatlı alırsan 70tl satış+sigorta masrafı 200tl tutar herhalde
Tabiki 2.el motorun neden satıldığı
Düşme kaza durumu
Bakımları zamanında yapılıp yapılmadığı
Balata kayış/zincir durumu...
Dikkat etmek gerek
sıfırda
EK-1(20)
Ruhsat(210)
Plaka(15,5)
TOPLAM = 245,5 TL + trafik sigortası
ikinci elde
126 tl noter masrafı + trafik sigortası
kısacası ikisinin arasındaki fark 120 tl.
Hocam sırf noter 128 lira mı ne(Ruhsat ücreti sanırım, ekstra ruhsat için ücret ödenmiyor) alıyor zaten :D Daha bir ay önce aldım plaka değiştirdim ayrıca 35tl de o.Plaka basımı 35 lira verdik.Sigorta da 500 tl tuttu.
Yaklaşık 20 gün önce sıfır motor aldım
Masraflarına gelirsek
90 tl ruhsat için
45 tl şöförler odasında dosya+evrak+plaka için
273 tl de sigorta için ödedim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)