Kısacık hasret çekmek başka bu ülkede bu şartlarda yaşamak başka kardeş sen orda alım gücünün burda %1 zor görürsün ordaki çocuk yardımı kira yardımı işsizlik maaşı buda rüyanda görürsen vergi keserler sen orda opeli aylık 100 eroa veya 2 3 maaşına sıfır arac alırken burda maketini alırsın ancak sen en düşük saat lik 8.50 euro kazanan adamın aylık maşının 3 te 2 siyle son çıkan apple telefonu alırken sen burda 3 maaşınla zor alırsın sen orda 1.20 euro benzin alırken burda 5.20 alırsın sen ülkemizde üretilen 70 rakıyı orda 12 euro alırken bizim üretiğimiz 100 tl alırsın
Sen almanyaya döndüğünde en yakın camiye git şükür namazını kıl insan gibi yaşıyorsun orda burda uçak bileti dahil her şey dahil otelde keyif çatmaya benzemez senin yaptığın tatili aynı paraya ben yapamıyorum kısaca net anlıyormusun türkiye alım gücü kazan ev kirası elektirik su doğal gaz faturalarından herhangi bir ürün alırken ötv ötv nin kdv ödemek ne demektir bilmesin sen etin kilosu 100 tl kıymaya 50 verilirken nasıl bir duygu yaşıyoruz haberin yok geçen 1 milyon tane angus ithal ettik merak etme size satılan et aynısı bize kol gibi fiyatla yediriyorlar
Kısaca almanya kutuphanelerinde türkiyeye kesin dönüş yapıp nasıl bir tıranva geçirip hayatına son veren türklerin hayat hikayesini oku birdaha bu ülkeye tatile bile gelmek istemesin almanyada halen türkiye çiçek diyen şahıs görürsen mail adresim profilde yazıyor mail at nakliye yer yurt masraflarını karşılayayım o buraya yerleşsin ben almanyaya yerleşim kısa ve net
Ölmeden nasip olursa abd avrupa ülkelerinden bir yere gidip insanca yaşamayı tatmak istiyorum nasipse
Birde orda keyifleri o biçimken türkiye için mis gibi memlekete diyerek gerçeği görmiyen gurbetçilerin yalan yanış oy vererek nasıl bir günaha ortak olduklarını sen düşün