Türkiye et kurumu satış fiyatları, migroslardan alırsak eti kazığı da yersiz
Mesela geçen babam buradan alınan kıyma ile hamburger yaptı valla nusrete on basar
ÜRÜN ADI SATIŞ FİYATI( ₺ )
DANA KIYMA 28,75
DANA KUŞBAŞI 31,00
DANA BİFTEK-ROSTO 36,00
DANA PİRZOLA 50,00
DANA KONTRFİLE 50,00
DANA BONFİLE 65,00
DANA BİFTEK STRAGONOF 38,00
DANA BİFTEK SOTE 38,00
DANA GULAŞ 38,00
DANA ŞİŞ 38,00
Asgari ücretli günde 8 saat çalışarak; ayda 160 saat eder X 8,5 euro = 1360euro eder. Merkeze uzak daireler 600-700 euro dan başlar.2 odalı 40-50m2 daireler bunlar.
Kaldı mı 750-850euro. Günlük kalır sana 26,6 euro. Faturalara, yeme içme, ulaşım vs için...
Bekar kişilerin vergi kesintisi ailesi olanlara göre de daha yüksektir.
Misal evli ve çocuklu iyi bir saat ücreti ile çalışan işçi 3000 euro maaşından eline geçen 2150euro dur. Bu kaynak şu an Stuttgarta yaşayan ve çalışan bir arkadaşımın bütçesi.
Oda 1100 euro kira ödüyormuş 2+1 daireye, ailesine ve ona de kalıyor geriye 1050 euro. Bozdur bozdur harca.
Örneğin bir Nike Air Max spor ayakkabı 70-100 euro. Louisden motosiklet kaskı aldım 460euro. Geçen hafta Hamburg'daydım.
Yani orada öyle bir işçi elini koluna sallaya sallaya hadi bir Shoei kask alayım diyemiyor abi!!!
Hannover de doğmuş 20 sene yaşamış biri olarak diyorum ki;
Orada yaşamadan, oranın ekonomisi ve yaşam standardı hakkında atıp tutup kendi ülkesini yere dibine sokarak kimse bir yere varamaz bence!
Evet çok eksik var ama hep beraber bunların düzelmesi için çalışacağız, hakkımızı arayacağız. Düzen bazları şikayet edeceğiz, işini laiki ile yapmayanlara ile iş yapmayacağız evet onları da şikayet ve teşhir edeceğiz. Çevremizi doğamızı koruyacağız.
Çok şey yazılır tartışılır ama burada olmuyor.
Örneğin; yere çöp atan bir çocuğun davranışını bile düzeltebilirsen ne mutlu sana ve ülkeye.
Ama doğru işimiz zor dolayısı ile yılmak yok yola devam!