Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tricity 155 Nasıl?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Spada Anton 150
    Merhabalar, birkaç sorum var.

Tricity 155 hakkında doğru düzgün bilgi bulamadım. İçinizde kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi? Alınır mı (2016 model 0 km, ucuz olan)? 125'lik versiyonu totosunu kaldırmıyordu buda aynı mıdır? Son sürati nasıl? Uzun yolda çok üzer mi? A1 ehliyetim var 125cc'ye kadar adam gibi (racing dışında) motor yok piyasada. Bende 3 tekerlere merak saldım 15 kw sınır olduğu için.

2. soru https://www.yukimotor.com.tr/product-details/optimus-benzinli-scooter/ bu motora bu kadar para verilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    engin_deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    street triple rs
    ben 125lik sahibiyim. gayette memnunum. tek sorunum heryerde insanların yaklaşıp birsürü soru sorması. gerçekten sırf bu nedenle tricty i satıp 2 tekerlekli bir scooter alabilirim. ilk başlarda ilgi hoşuma gidiyordu. ama artık sıkmaya başladı gerçekten...

Motosikleti
    Spada Anton 150
    Hocam benim olduğum yerde çok fazla yoğunluk olmadığı için çok ilgi çekeceğini sanmiyorum. Uzun yol tecrübeniz var mı? Yorucu oluyor mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı engin_deniz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 125lik sahibiyim. gayette memnunum. tek sorunum heryerde insanların yaklaşıp birsürü soru sorması. gerçekten sırf bu nedenle tricty i satıp 2 tekerlekli bir scooter alabilirim. ilk başlarda ilgi hoşuma gidiyordu. ama artık sıkmaya başladı gerçekten...
    Bende de Rc off road aracı var her gelen benzinlimi diye soruyor

Benzinli olsa ne olucak ne yapacaksın benzinli olsa? sırf ilgiliymiş gibi gözükmek için boşa laf salatası

125 ve 155'i kullandım. 155'te daha büyük sele altı, Led far, el freni gibi güzel eklentiler var. Motor benim beklediğim kadar güçlü değil, daha önce kullandığım 125 Euro3 idi, 155 ise Euro4, sanırım bundan dolayı beklediğim kadar güçlenememiş. Arka süspansiyonlar hala biraz sert ama genel olarak ben bu araçları son derece pratik ve güvenilir buldum.

engin_deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    street triple rs
    uzun yol tecrübem var denilemez. en uzun yolculuğum 200 km oldu sanırım şuana kadar. ben tricity i fazerin yanına yardımcı olarak aldım ama şu kadarını söylyebilirimki güzel motor. güvenli dengeli virajları çok iyi alabilen frenleri güvenli bir motor. sabırlı biriysen elbette uzun yol yapabilirsin. 80 90 km hızlarda rahat seyrediyor. sonrasında nazlı biraz. zaten maksimum rüzgarı arkana da alırsan 102 103 görebilirsin

Motosikleti
    Spada Anton 150
    Alıntı engin_deniz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uzun yol tecrübem var denilemez. en uzun yolculuğum 200 km oldu sanırım şuana kadar. ben tricity i fazerin yanına yardımcı olarak aldım ama şu kadarını söylyebilirimki güzel motor. güvenli dengeli virajları çok iyi alabilen frenleri güvenli bir motor. sabırlı biriysen elbette uzun yol yapabilirsin. 80 90 km hızlarda rahat seyrediyor. sonrasında nazlı biraz. zaten maksimum rüzgarı arkana da alırsan 102 103 görebilirsin
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Bir kaç gün içinde bayiye gidip test edeceğim o halde.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    155 alacaksanız nmax alın bari hem daha ucuz hem daha güzel. 3 tekerin esprisi ne ? maliyeti arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Devrilmez desen bal gibi de devrilir.

Motosikleti
    Spada Anton 150
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    155 alacaksanız nmax alın bari hem daha ucuz hem daha güzel. 3 tekerin esprisi ne ? maliyeti arttırmaktan başka bir işe yaramaz. Devrilmez desen bal gibi de devrilir.
    A1 ehliyet saçmalığı yüzünden onu kullanamıyorum. 3 tekerlekli motorlarda sadece KW sınırı var. Ve onun yanında nmax çok hoşuma gitmedi.

Pcx 125 almak Tricity 125/155 almaktan daha mantıklı mıdır (konfor ve performans açısından)? Artçılı sürüşte hangisi beni yormaz? Pcx 125 hakkında çok yazı var biliyorum ama Tricity karşılaştırılmasını hiç görmediğim için soruyorum.

Bence kesinlikle pcx tercih edilir. Tricity'nin ben bi artısını göremedim. 125 cc olanını kullandım. Bence çok hantal ve manevra kabiliyeti iyi değil. Gidon ağır. Ayak uzatma gereği duyuluyor bazen ama bunu bile karşılayamıyor. Kullanışlı bi motor değil bence.

Motosikleti
    Spada Anton 150
    Alıntı sanausbe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 ve 155'i kullandım. 155'te daha büyük sele altı, Led far, el freni gibi güzel eklentiler var. Motor benim beklediğim kadar güçlü değil, daha önce kullandığım 125 Euro3 idi, 155 ise Euro4, sanırım bundan dolayı beklediğim kadar güçlenememiş. Arka süspansiyonlar hala biraz sert ama genel olarak ben bu araçları son derece pratik ve güvenilir buldum.
    Yorumunuz için teşekkürler (dalgınlıktan geç gördüm)

Alıntı Blackhoney adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence kesinlikle pcx tercih edilir. Tricity'nin ben bi artısını göremedim. 125 cc olanını kullandım. Bence çok hantal ve manevra kabiliyeti iyi değil. Gidon ağır. Ayak uzatma gereği duyuluyor bazen ama bunu bile karşılayamıyor. Kullanışlı bi motor değil bence.
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Peki yol tutuşunda bu iki motor çok fark eder mi? Yamahanın 3 tekerdeki en büyük iddiası sanırım bu. Benim Yamaha Delight ile tecrübelerim oldu. Her dakika kaymaktan dolayı scooterdan soğudum. Hiç devrilmedim ama ikide bir dengemi kaybetmekten dolayı isyan ettirdi. Scooter ile birdaha böyle bir senaryoyla karşılaşmak istemiyorum.

Altın elbiseli adam ekibinden biri, rahmetli Barkın Bayoğlu'da olabilir. Tricity ile düşmüştü. Tecrübeniz ne kadar bilmiyorum ama limitlerde kullanıyorsunuz herhalde. Bende şu an spacy alpha kullanıyorum. Öyle kayma filan yaşamadım.

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı berksengun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    A1 ehliyet saçmalığı yüzünden onu kullanamıyorum. 3 tekerlekli motorlarda sadece KW sınırı var. Ve onun yanında nmax çok hoşuma gitmedi.

Pcx 125 almak Tricity 125/155 almaktan daha mantıklı mıdır (konfor ve performans açısından)? Artçılı sürüşte hangisi beni yormaz? Pcx 125 hakkında çok yazı var biliyorum ama Tricity karşılaştırılmasını hiç görmediğim için soruyorum.
    Tricity155 3 teker dahi olsa kW klasmanında değil cc olarak değerlendirilmesi lazım dolayısıyla A1 ehliyeti ile kullanılamaz. kw değeri elektrikliler için geçerlidir. Tricity aşağıdaki tanıma göre motosiklettir.

Motosiklet: Azami tasarım hızı 45 km/saatten ve/veya silindir kapasitesi 50 santimetreküpten fazla olan sepetli veya sepetsiz iki veya üç tekerlekli motorlu taşıtlar ve net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı, yük taşımacılığında kullanılanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı aşmayan dört tekerlekli L3, L4, L5 ve L7 sınıfı motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz. Bunlardan karoseri yük taşıyabilecek şekilde sandıklı veya özel biçimde yapılmış olan ve yolcu taşımalarında kullanılmayan üç tekerlekli motosikletlere yük motosikleti (triportör) denir.”

PCX125 veya nmax125 kullanabilirsiniz, tricity 155 e yakın belki de daha performanslıdır. Çünkü tricity 165kg, nmax'ten %30 daha ağır.

Motosikleti
    Spada Anton 150
    Tricity zaten L sınıfına girmiyor. L sınıfına girenler 45 km/h maks sürati olanlar.

A1 sınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

Böyle bakarsanız daha iyi anlayacaksınız. 3 tekerlekli motosikletler için sadece kilovat sınırı bulunmakta. Sizin bahsettiğiniz tripörtörler için geçerli.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)