beni savunduğunuz için çok teşekkür ediuyorum. tekrar ediuyorum böylelerini forumdan uzaklaştırmak lazım huzurumuzu bozuyor resmen. önyargını yık araştır diyorum halen üstüme üstüme oynuyor. teşekkürler savunduğunuz için.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------
Bi arkadaşımızda motor ömrü vesayre 150 bin de piston atılır felan fistan yazmış. benim bu konuıyu açma sebebim ön yargıları yıkmaktı. önyargıları toparlayıp konuyu önyargılarla doldurmak değildi.
Motor ömrü konusunda ki açıklamayı şu şekilde yapayım.
NORMAL BİR HONDA 4 ZAMANLI YADA YAMAHA 4 ZAMANLI BİR MOTORUN MOTOR ÖMRÜ BİTTİĞİNDE KARŞILAŞACAĞI DURUM.
Egzantirik zinciri , subap , egzantirik dişlisi , piyanolar , subaplar arası boşluklar motor yenileme masrafına ek olarak eklenecek. motor ömrü tahmini kullanımda 70 80 bin de rektefiye girdiğini hesap edelim ve yapacakları masrafı da 5 bin olarak (hayali bir rakam. ne kadar tutacağını bilmiyorum) varsayalım.
APRİLİA RS 125 VE YA GPR DERBİ 125 YADA BAŞKA Bİ İKİ ZMANLI MOTOR İÇİN AYNI DURUM.
Bu sefer motor ömrü 40 bin civarı felan olacaktır. ancak edeceği masraf 1500 lirayı geçmez. Neden diye sorun ? egzantirik subap dişli piyano 4 zamanlıdaki parçaların bir çoğusu olmayacaktır da ondan.
Saygılar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------
Bu motosikletler yarış motosikleti olarak tasarlandığından dolayı kendi klasmanları için üretiliyor. mesala rs 125 in girdiği klasman 125 lik klasmanda 34 şampiyonluk almış bir motosiklet. 250 likdede zannediyorum ki bi o kadar şampiyonluğu var. İtalyanlar bu işi harbiden biliyor. baktığınız motorda yüksek ihtimal karbüratör yükseltmişler olsa gerek. çünkü bende aprilia rs 125 in 210 yaptığı bir videoya denk geldim yarım yamalak ingilizcemle video sahibine ulaşıp konuştuğumda ise bana 34 lük karbüratör ve full wawe egzos kullandığını söyledi. benim motosikletdede aynıları mevcut hemde yazılım mevcut ancak 194 km hızı geçememiş durumdayım sebebi nedir bilmiyorum. çözemedim de. aman zaten çok hız derdinde değilim. kalkışı hızlanışiı iyi olsun bana yeter. 30 saniyede 200 yapacağıma 4 saniyede 100 yapayım bana yeter.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------
saygı duyuyor ve Allaha havale ediyorum. umarım Allahınızdan bulursunuz hem şerif abi hemde siz. ayıp yaptığınız nasıl böyle bi ömyargıda bulunabiliyorsunuz. Ben motorumu satmak felan istemiyorum öylesine ilan açtım amacım instagram sayfasını coşturmaktı. bu yorumlardan sonrada ilanı sildim zaten. 34 FB 361 satmak gibi bi derdim yok. gayet memnunum.