ben de bunlardan alacak olmuştum fakat alet gidiyor gitmesine de bi yandan da canı gidiyor ömrü kısa diye biliyorum.
ben de bunlardan alacak olmuştum fakat alet gidiyor gitmesine de bi yandan da canı gidiyor ömrü kısa diye biliyorum.
Motoru bu kadar övüp ayni zamanda satışa sunmuşsanız insanlar niyetinizi sorgularlar, buna da engel olamazsanız.
Öyle olmamasını istiyorsanız, "keyfe keder koymuştum" gibi bahaneler öne sürmeyip ilanınızı kaldırın, sonra yazın.
Çünkü mesele niyetiniz değil. Niyetinizi hiç birimiz bilemeyiz, çünkü sizi tanımıyoruz. Ancak motorun popüleritesinin size maddi faydası olduğu bir gerçek. Bu durumda sizin her yazdığınıza nasıl güvensin insanlar?
Bu arada 2 zamanlı motordan 4 zamanlı motora geçiş rastgele olmadı. Yüksek performans, basit yapısı, ve hafifliğine rağmen boşuna terkefilmedi 2 zamanlı motorlar. Çim biçme makinaları bile 4 zamanlı uzun süredir. Ve hayır, 4 zamanlı motorlar 70-80 bin km'de ful rektifiye istemezler.
Sorularına cevap vereyim;
24 Hp her aracın şanzıman dişlisini değiştirirsin ,
Lise ögrencisi biliyor ama ezberliyor işin mantıgını anlamıyor sıkıntı orada,
Siz olayı çok farklı mecralara taşıyorsunuz , Ben Doktor olan elamana tepki verdiğimde ne dedi ilk mesajlara bak senin ihtiyacın var hem satışa koymuşsun hemde uçuyor kaçıyor demişsin diye, Sonra olay bu uçardı kaçardıya geldi bende ne dedim hadi uçtugunu ispatla bize dedim...sonra ilanlardan gerçekler yazılınca ilandan kaldırdı aleti..
Senin elinde ki güç belli (F) senin son hızın artmasını engleyen nedir ? Sürtünme direnci ..
Eğer sürtünme direnci olmasa formülde ki (a) da ivme ,ivme şeklinde hızı ışık hızına kadar artar...
Uzayda sürütünmesiz ortamada ışıma ile araç hızlandırma testleri yapıldı ve başarı ile sonuçlandı , koca uzay gemisi ışıma ile hareket etirilebileceği (o kadar az enerji) Dünya o ışıma ile oyuncak araba hareket etiremezsin yerinden..
Neyse konuya dönersek güç belli , grenejlı motor oldugu içinde sürtünme kuvetine naked lara göre daha az direnç gösterecektir, Nispeten daha hızlı olacaktır.
İdda ortada arkadaşda PAzar çıkıp ispat edeceğim diyor bekleyelim görelim ..
Hilesiz ortam koşullarında ;
**Rüzgar arkadan olmadığı ortamda ,(araçların hava tünellerinden faydalanmadan)
**Egimsiz düz yolda
**GPS ile ölçüm.
İtlik mesai ili bir iştir , sabah erken kalkmak gerek.
If you try and fail, congratulations. Most people don't even try.
Neden 4 zamanlı motor kazandı?
2 zamanli motorların gücü yüksek olsa bile özellikle düşük devirde torku çok azdır. O yüzden sürekli yüksek devir isterler. Sürekli yağ yakarlar. Verimsizdirler, yani ürettikleri güce göre çok yakarlar.
turkishmusic.org da ki sezen aksu tartışmasına doğru gidiyor muhabbet. beyler ikiniz de haksızsınız ve size laflar hazırladım
+1(aynen katılıyorum)
Şöylede bir durum var
2 zamanlı motor iyidir 4 zamanlı kötüdür demek dogru değil bir birine göre avantaj ve dez avantajları var.
Eskiden malzeme üretmek zor ve pahlı iken 2 zamanlı motor üretiliyordu daha basit daha ucuz oluyordu , Çin nin dünya üretim sahnesine katılması ile ucuz iş gücü.....hem teknolojik gelişmeler hemde ekonomik durum bunu gerektirdi.
4 zamanlı motor küçük,büyük motorlarda verimli olmasına rağmen çok çok çok çok büyük gemi motorlarında 2 zamanlı motor kulanılır, olay çok aşırı büyünce denklem değişiyor.
Kocaman subaplar gergiler egzantirikler ,birde okyanusta subap kesti motor dağıt gibi dert olmaması için basit motor tercih ediliyor aynı zamanda motorlar o kadar büyünce ve devirsiz çalışınca iki zamanlı daha ekonomikde oluyor..
İtlik mesai ili bir iştir , sabah erken kalkmak gerek.
If you try and fail, congratulations. Most people don't even try.
Yazdıklarınızı ve forumdaki yorumları okudum. Bu yorumları yazarken aynı zamanda motorunuz ilanda olmasaydı keşke. Odak yönü en fazla kaç km yapar, bu karbüratör o performansı verir mi gibi bir vektörde olabilirdi. Konu ne yazık ki vermek istediğiniz bilgilerden sapmış ve farklı bir bakış açısından bakılmış. 3 sayfa boyunca okuduğum yorumlar açıkçası üzücü. İki taraf oluşmuş ve ikisi de (kendince/kısmen) haklı. Görüş birliği sağlanamamış ve yer yer çirkin sözler sarf edilmiş, üzücü...
Malumunuz doktor olduğunuzu beyan etmişsiniz. Hayatın en zor işleri arasında üst sıralarda insanla uğraşmak gelir. İnsanlarla başa çıkabilmek de bir sanattır, hatta bazen erdem gerektirir. Benim işim de yoğun iletişim ve sabır gerektiriyor. Mesleği insanlarla uğraşmak olan tıp fakültesi bitirmiş bir kişden farklı tepkiler ve üslup beklenebilir. Üslubunuzu yargılamak haddim değil tamamen yanlış denilemez ama ithamda bulunan birisine hele ki sizin gördüklerinizi göremiyorsanız daha farklı yaklaşılabileceğini düşünüyorum.
İnsan demek aynı zamanda algı demektir. Çeşit çeşit insan var dünyada ve insanların algılama biçimleri elbette farklı. Mühim olan fiil sonrası yanlış anlaşılmanın önüne geçebilmek veya o algının hiç oluşmaması için fiilden önce bişiler yapmak/yapmamak.
Kimse bu ülkenin vatandaşından utanmasın gerçekten gerek yok. Halkımız yeterince iyi, çok dostumuz yok malesef diye düşünüyorum. Kültürümüz, değerlerimiz, belli. Evet deformasyon uğradık fakat yine de hala insanlık biryerlerde var. Ben zaman zaman denk geliyorum Kendinizi buraya ait hissetmiyorsanız da aranabilecek/uygulanabilecek çözümler belli. Şahsen ben istemediğim yerde durmam. Birileri gitsin diye beklemem. Huzurum kaçmışsa arkama bakmam, siz de böyle yapabilirsiniz demem. Fakat konumuz bu değil/bu noktaya gelmemeliydi.
Konunuza dönecek olursak italyanlara ne yazık ki fazlaca önyargı var. Evet bence bir kısmı haklı önyargılar tabi fakat hepsi doğru değil (6 ay satamazsın, son sahibi olursun gibi.).
Evet İtalyanın parçası bulunuyor. Önceki motorum X9 500ken parça sıkıntısı çekmedim. Tabi bekleme süresini saymazsak. Oldukça keyifli makineler ve anlattığınıza göre bence yerine koyabileceğiniz makineler gerçekten sınırlı. Bence İtalyanların yeri dolmuyor...
Kazasız belasız keyifle sürebilmeniz dileğiyle. Herşey gönlünüzce olsun. Tekeriniz düz bassın.
İçime su serpmesi gayet doğal nedeni bu tür düşüncede olan doktor lara istanbulde özel veya devlet hastanelerinde çok deng gelince bu durumlara vakıf olunca bırak bu memlekete yaşamayı nefes almayı çok arzulamıyor insan fırsatım olsada s... olup gitsem diye düşünüyorum insanlar anlıyormusun anlamasın başına gelmeyince yaşamayınca
Senin çevrende hastayı yoluncak tavuk gibi yolan kaç tane doktora deng geldin senin çevrende hiç birşeyi yokken kaç kişiye kanser dendi bi doktorun sana s....git baş hekime sağlık bakanlığına cumhur başkanını derdini söyle diyen deng geldi şikayete bulundukmu baş hekime tenezür etmedi yüzümüze bakmaya ve yerindeyken şuan yok enildi gözümün önünde makamında olduğu halde ben burda yaşadıklarıma tecrübe ile sabih yazıyorum
Ben bu zihniyete olanların devlet eliyle ayıklanmıyor ama halkın kendisi ayıklamak ve tepkisi direk şahıslar üzerinden yürütüyor anlıyormusun hayır anlamıyorsun sıkıntı burda yaşarsan anlarsın veya araştırınca öğrenirsin googleye girde doktorlardan muzdarip olan insanların dertlerini oku bari
Ben doktorun insana hayvan gibi deyil insan gibi muamele gösterdiği zaman ılaç firmalarından ilaç başına pirim almadan hastaların menfatlerini yerine getirdikleri zaman doktorların medikal ürün tavsiye ederken şuraya git indirim yaparlar benim vasıtamla derken gidince halbuki bindirim yapıyorlar nedenmi doktor olan şahsiyet pirim alıyor duyunca hisedince nasıl bir duygu haline bürünüyor biliyormusun yok hastaları kobay gibi görüp iyleştirme yerine deneme yanılma diye en basit çözümlerde bile hayatından ediyorlar biliyormusun ben yapamadım benim alanım deyil ben çözemiyorum diye birşey bilmezler ölene kadar git gel nerde tırak orda bırak misali çok yazarımda yazmakla bitmez kısaca üzerimizden hem bir pirim söz konusu insan sağlığı rant meselesi kapiş
Doktorun düzgün işini yapmadığı yerde sen birde asistan ve hemşire havalarını aldınmı çiçek gibi olursun
Kısaca insan evladı vicdanlı dürüst işini hakıyla yapan sıfat ayırmaksızın her zaman saygım sevgim var onun dışındakileri salla çöpe
Lafım meclisten dışarı
Büyükler derki kurdun fikri neyse zikride odur bilirmisin
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------
Yaşadığın yerin kıymetini bil greencard çıksada kurtulsak bu kural tanımaz memleketen düzelince pek sanmıyorum ama dönerik
Macera dolu amerikaaa
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
turkishmusic.org da ki sezen aksu tartışmasına doğru gidiyor muhabbet. beyler ikiniz de haksızsınız ve size laflar hazırladım
o tartışma efsaneydi hocam yeni nesilden bilmeyenler olabilir link atarmısın hatırladıkça gülüyorum.
Hocam forumda mühendisin sözünün bir önemi yok. Atıp tutacaksın, fizik kurallarını sallayacaksın herkes inanır, mühendisim dersen sallamazlar. İnsanlar neyi bilmediklerinin farkında bile değiller.
İki zamanlı motor on para etmez bir motordur. Kralı gelse dönüp bakılmaz. Her turda bir kez ateşleme yaptığından verimi düşüktür. Çok yakar, yakıtına göre az kaçar. Burada efsane gibi anlatmanın gereği yok.
Bu kadar genellemenin üzerine başka birşey diyemem.
Genelleme yapıp sonra da sözüm meclisten dışarı demek ile olmuyor maalesef.
Siz benim demek istediğimi anlamıyorsunuz, ön yargınızı atamıyorsunuz.
Herkese iyi günler
Doktor ların daha okunaklı şekilde yazmayı bilmediği hatta eczacıların bile okuyamadığı reçeteler olduğu bir memlekete bir alanda denk gelmek yerine deng gelmek yazdım bak send ne güzel anlayıp bana şey etmişsin onların o kadarıda anlaşılmıyor söylediğinde sen anlamasın eczacı okur diyor eczacıya veriyorum ne yazmış ki bu diyor
Anlamadığım ortada bu yolsuzluk vijdan yoksunluğu dalavere insan zarüretini sivri sinek gibi kan emicilere çanak tutma isteği neden
1. Sizdemi onlardansınız
2. Neden avukatlık savunma nameleri diziyorsunuz
3. Yoksa çıkar ilişkisini gayet normal görüp vurdum duymaz olmak makbul mu geliyor
Daha çok sıralarım velhasıl neden bu durumu tersine ve olması gereken gibi olmasını istediğimiz gibi mucaledemiz yokken yanışların yanında durmak neden
Lafım meclisten dışarı
Büyükler derki insanlar ve hayvanlar arasındaki farkımız biz insanlar düşüne bilir ve sorgulaya biliriz ve doğruyu bulmaya çalışırız
Hastanelerdeki şiddeti görüp içi soğuyan biriyle tartışmak değil niyetim. Yazdığımda avukatlık savunma nağmeleri nerede bilemedim. Demem o ki ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir... ömründe üç satır okumayanların komplekslerini her mecrada dökmeleridir rahatsızlığım. Son olarak insanla hayvan arasındaki fark bana sorarsan eğitimdir. Eğitimde sadece okulda verilmez aileden başlar...
Al işte doktorlara şiddet uygulama adayları da geldi.Güzel kavga.
Sahi ya konu neydi?
Hayvanın da doğal olarak ailesi var kendi kendine var olmuyor o zaman hayvanlarla aramızda bir fark yok
Ne içiyor ve ne okuyorsan bi duble almak isterim
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:27 ----------
Her alanda işini hakkıyla yapana saygı duyarım vellhasıl ali cengiz oyunları yapanın hakkıda kötektir kusuruma bakmayın
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:28 ----------
Reklam kokon hareketler malesef anlıyan sayısı az olunca konu farklı mecralar gitmiş bulunmakta
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)