2500km tecrübem oldu. Sürekli aynalara sagdaki soldaki arabalara bakıyorum üzerime kırarlar mı diye. Yoldan zevk alamıyorum artık bu sebepten dolayı benim gibi olan var mı aranızda ?
2500km tecrübem oldu. Sürekli aynalara sagdaki soldaki arabalara bakıyorum üzerime kırarlar mı diye. Yoldan zevk alamıyorum artık bu sebepten dolayı benim gibi olan var mı aranızda ?
Günden güne alışacaksın.Rahat ol.Herkeste o kaygı olmuştur.Ben dahil
Motorun üstünde iken gölden su içen geyik gibi hissediyorum kendimi.
Bende bu yüzden dual sporta geçme kararı aldım.
60km üzeri giderken bende de o his var dikkat iyidir zannımca
Son zamanlarda medyadan ve çevremden kaza ve ölüm haberleri almaya başladıkça bende de olmaya başladı o. Bir de kendim kaza yapmıştım zaten. Flashback geliyor ara ara. :D
Çek bir enduro. Aynayı falan unut, vur kendini bayıra :D.
Daha önce yazmıştım herhalde..
Zamanında para ile herkese ehliyet verilmiş.
Kimse kural bilmiyor-Geçiş üstünlüğü nedir-sinyalsizler neden verilir bilmiyor kullanmıyor
Siz aynaya bakmazsanız yolu öndeki aracı kontrol etmezseniz kaza 90% olur
üç günlük video kaydımı seyrettirsem paranoyak olmanın seni hayatta tutabileceğini anlarsın,
bu sabah duran trafikte motora arkadan araba çarptı,
eğer istanbul içerisinde isen işin çok zor,
bu kadar başıbozuk, serkeş, adamsendeci,
kendisine
ve başkasına saygısı olmayan,
yaşam hakkını ihlal etmekte beis görmeyen bir girdap içerisinde hayatta kalabilmek yeterlidir.
cehaletin öğretildiği,
kanıksandığı,
pavlovun köpeğinden beter eğitilmiş,
iradesiz,
karaktersiz,
amaçsız,
tek meselesi "hakkımda ne düşünüyorlar"
olan bir toplum içerisinde motosiklet kullanmak deli işidir.
delilik müessesesine dahil olmuş onbaşı seviyesinde bir deli olarak,
rütbe törenimde de belirttiğim gibi:
evrimin getirdiği uyum sağlamayı gerçekleştirmek,
sizi olmayan bir dünyanın içerisinde sayısız cephe açmaya itecektir,
mesele hayatta kalmak mıdır ?
mesele yaşarken yaşatabilmek midir ?
mesele çiçeği evin ortasındaki vazoya almak mıdır ?
dalında bırakmak mıdır ?
hülasa bugün yazarak iletişimde oldukların akşama olmayabilirler,
yahut bu gün "O" gün olabilir.
nazımın da dediği gibi,
geberiyorum.
Benim de 2500 km oldu. Hatta ben bisiklet sürmeyi bile bilmeden motosiklet sürmeyi öğrendim. Acemiliğin verdiği tedirginlik var bu iyi bir şey ama
bu senin panik yapmana sebep olmasın. Tecrübeli olsan dahi her zaman tedbirli olmakta fayda var. Kazanın ne zaman , nasıl ve nerede olacağı hiç belli olmaz. Çünkü herkesin bildiği gibi kaza yapmak çoğu zaman dış etkenlere bağlı olarak gerçekleşiyor. Bu yüzden dikkati her zaman yola vermekte fayda var. Herkese kazasız, belasız günler diliyorum.
Benim 24 bin km olmuş. Off road,enduro işine mi dönsem diyorum. Trafiğe kapalı alan çok hoplama zıplamadan,sakin sakin geziyim ormanda veya haftada 1 saat sadece piste mi gitsem diyorum. 2. el temiz bir r6 veya 600rr alıp. Çok ciddi şekilde düşünüyorum.
Off road enduro olursa Mr.Mud a danışıcam.
Ben kendimi alistirdim,en az 10 saniye de bir aynaları kontrol ederim.Bak hatta o kadar çok benimsedim ki bu olayı bi ara eşim ile yürürken arkama bakmak yerine ayna aradım o derece...
Çok ince bir çizgidir paranoya ile temkin arasında bulunan haleti ruhiye mesele aldığın zevki öldürmeyecek kadar tedbirli olmak
son kaza ve ölüm haberlerinden sonra bende aynı durumdayım.2500 km oldu tecrübem, ancak gözüm sürekli aynalarda...artık motora binmekten zevk alamaz hale geldim. Ayrıca bu şekilde sürünce ciddi yoruluyorum. Bir eğitim aldım, ancak hala aynı durumdayım, sanırım 2. bir eğitim daha alacağım.
nasıl çözebilirim bilemiyorum...
Genelde motosiklet kullanımıyla ilgili kaza haberlerinden bahsetmiş arkadaşlar. Biraz algıda seçicilik hissediyorum.
Motosiklet tehlikelidir evet. Fakat bırakın otomobili treni, istatistiklere göre en güvenli araç olan uçaklarda bile ölüm riski var.
Trafikte risk altında olmak için motosiklet veya bisikletin önemi yok, yaya olsanız dahi risk altındasınız.
Şahsi düşüncem, hepimiz bir gün öleceğiz. Kaza ve ölüm korkusunu paranoya haline getirmeye lüzum yok. Yeter ki kendi hatamız yüzünden ölmeyelim. Mezara girdiğimizde diyebilelim ki, ben yapabileceğim herşeyi yaptım, alabileceğim her önlemi aldım, Allah'ın takdiri böyleymiş.
fellik fellik den
periferik bakışa
evrilir inşallah
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)