Herkese merhaba,
Öncelikle kendimi tanıtayım, adım semih ziraat mühendisiyim, Adana da yaşıyorum, uzun yıllardan beri motosiklet sürücüsüyüm. Motosiklet kullanmayı ilk minsk ile 7 yasımda ögrendim. Daha sonra bir cok motosiklet modelini zamanla kullandım. Yaşadığım yerde motosiklet hayatımın bir parçası halinde hemde işim gereği tarla tarla dolaştığım için.
Esas konuya gelmek istiyorum, uzun zamandan beri gerçekleştirmek istediğim bir hayalim var. Türkiye'yi dolaşarak yöreye has tarım alanlarını gezip gönüllü olarak o alanlarda tarım işçisi gibi çalısıp o anları video kaydına almak, video kaydını gopro ile fpv (first person view) yani kendi gözümüzle bakar gibi tarım işçilerinin gözünden adlı bir proje hazırlamak istiyorum. Örneğin, karadenize gidip çay hasadı yapmak fındık toplamak manisaya gidip üzüm toplamak adanada pamuk toplamak vb bir çok şey var sadece bir kaçından genel olarak bahsettim. Bunu gerçekleştirmek uzun zaman alacak, çünkü her ürünün farklı bir mevsimi var ve türkiye gerçekten büyük bir ülke ve cok çeşitli ürün yelpazesi var.
Sizlere danışmak istediğim konu motosikletle uzun yol tavsiyeri. Bununla ilgili forumdaki hemen hemen her konuyu haftalardan beri okudum, ve yinede bu konuyı açma gereği hissettim Cok sık motosiklet kullanıyorum bir gunde 2 depo bitirdiğim günler oldu ama belirli alanlar içerisinde yani uzun yol gitmedim. En fazla adanadan mersine gitmişimdir. Uzun yola çıkarken yanımda ne tarz ekipmanlar bulunmalı ne tür aksesuarlara ihtiyacım var ihtiyaclarımı yolda nasıl giderebilirim uymam gereken olmazsa olmaz kurallar nelerdir ve bir çok sey, sizlerin tecrube ve deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum ki yolda karsılasacagım sorunları en asgari şekilde atlatayım.
Motosiklet seçimimi mondial rx3i olarak tercih ediyorum. Kredim çıkınca sıfır 2016 model alacagım bir kaç ay içerisinde. Bu fiyata daha iyi marka modellerin ikinci eli alınabilir farkındayım fakat ben ikinci el enduro motosiklet alma konusunda titizimdir. Bilmediğim sürücünün motosikletini satın almam. Yola rx3i ile çıkacagım. Öncelikle adana ve cevre illerden başlayacağım.
Her türlü yoruma öneri ve tavsiyelerinize açığım.
Teşekürler..