Arkadaşlar kapora hakkında fazla bilgim yok . O yüzden soru biraz saçma olabilir . Bu kaporayı verdiğimiz zaman örneğin 5000 tlik motora 100 tl kapora verdik alacağımız zaman 4900 mü veriyoruz satıcıya ?
Arkadaşlar kapora hakkında fazla bilgim yok . O yüzden soru biraz saçma olabilir . Bu kaporayı verdiğimiz zaman örneğin 5000 tlik motora 100 tl kapora verdik alacağımız zaman 4900 mü veriyoruz satıcıya ?
evet ama kapora verme dostum. alacaksan git al. görmeden motoru kapora gönderme. böyle bi şerefsiz benim kaporamı yakmıştı. herife 100-200 tl emin değilim para gönderdim. motora bakmaya gelicem satma diye. sonra arkadaşa motoru bakması için gönderdim. adamın söylediği dışında bir sürü şey çıktı. dedim kaporayı geri gönder. yok mık dedi göndermedi.
dipnot: kaporayı gönderdikten ertesi gün arkadaş bakmaya gitti. öyle müşteri kaçırma durumu falan yok.
Geçmiş olsun . Dediğin gibi en iyisi görüpte almak . Saol tşkr ederim .
bide şu var örneğin motor aynı şehirde gidip görüsyosun güzel ama elinde az bi miktar var maaşda 2 hafta sonra yatıyor . Satma diye 100-200 kapora versek olur mu ?
Sizin hatanız daha görmediğiniz motor için kapora göndermek olmuş.
Kapora verilebilir ama nasıl ? Beğenip alacağınız kesin olmadığından haftaiçi mesai saatlerinde işyerinden izin almamak için motor görmeye ya akşam yada haftasonu gidilir genelde. Eğer beğenilirse motorun değerine göre 50-100 tl gibi rakam kapora bırakılır ve ilk mesai gününde notere gidilip satış yapılır. Çok nadir 50-100 tl rakamı kar görüp işi dolandırmaya götüren karaktersiz, şerefsizler olabilir o nedenle kapora abartılmamalı ...
Dostum, başka bir konu aslında bu ama.... motoru alırken, ruhsat sahibi kişiyle, para gönderdiğin kişinin aynı kişi olduğundan kesinlikle emin ol. Aynı şey motor satarken de geçerli, sonra başlar ağrımasın.
En son kapora verdiğimde başıma gelen..
http://www.motosiklet.net/forum/moto...%2A%2A%2A.html
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)