Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kask konusu böyle bir şey normal mi? Tavsiye

REKLAM ALANI

İyi günler MT ahalisi sizlere çoktandır soru sormamıştım . Kask konusunda sıkıntı yaşıyorum, kullandığım kaskı (Bell Qualifier) zarar gördüğü sebebiyle (kaza değil) değiştirmek istedim. Yeni motor aldığımdan çok fazla param yoktu şu sıralar, internetten MT Thunder 3 kask sipariş ettim S beden, kafam 56 santim bu ölçüde Bell tam oturuyordu ancak yeni gelen kask kafama girmedi bile, iade verdim. Acaba param geri yatınca Edirne'ye gidip herhangi bir mağazadan deneyerek mi kask seçiyim yoksa aynı modelin L bedenini mi sipariş ediyim? Bu kaskın M bedeni de uymayacak bana belli ki. Kafa ölçüm 56 cm Şekli ise İntermediate Oval. Kasktan kaska bu kadar fark olacağını zannetmiyordum yapı olarak bu durum bana çok ilginç geldi.
    Bu ölçülerde olup tavsiye ettiğiniz kask varmıdır bütçeyi zorlamayacak marka model olarak?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mtnin kalıpları genelde küçüktür hep bir beden büyüğü olur-du.
    En son ithalatta çinin yerel bedenleri karışmış siparişin arasına o yüzden xxl - m bedene denk geliyor bazı modellerde.
    Deneyerek al derim

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Mağazada dene, fiyat avantajı varsa internetten al.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Kasktan kaska kabuk yapı farkı çok olur.
    56cm kafa ile Large kask alma nolur. Karışan bedenler kısmı ayrı olmakla birlikte.
    56 için Mediumları deneyebilirsin.
    internetten avantajlı almak istiyorsan o kaskı mutlaka bir dene önce bir yerde.

Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kasktan kaska kabuk yapı farkı çok olur.
    56cm kafa ile Large kask alma nolur. Karışan bedenler kısmı ayrı olmakla birlikte.
    56 için Mediumları deneyebilirsin.
    internetten avantajlı almak istiyorsan o kaskı mutlaka bir dene önce bir yerde.
    L beden ise çok mu büyük gelir diyorsunuz? ölçülere güvenerek S aldım kask kafama girmedi o yüzden M'de ufak gelir diye endişe ettim. Bu kaskı deneyebilecğim en yakın yer tekirdağ imiş. Ne yapsam bilemedim.

Motosikleti
    YBR 125 ESD
    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    L beden ise çok mu büyük gelir diyorsunuz? ölçülere güvenerek S aldım kask kafama girmedi o yüzden M'de ufak gelir diye endişe ettim. Bu kaskı deneyebilecğim en yakın yer tekirdağ imiş. Ne yapsam bilemedim.
    Edirne Yamaha'da Mt kask modelleri var galiba. Bende bikaç ay sonra MT blade alacağım. Forumda bi yerde edirne'den alan birisi vardı sanki.

simurgg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kask alirken tek olcut boy degil. Kafanin sekline uygun olmasi da gerekiyor. Cuk otursa bile bir noktaya fazla baski uygularsa rahatsizlik verir. Denemeden (hatta magazada 15 20 dakika denemeden) kask almamak lazim.

Bence mağazada kendine uyacak kask bak. Nerden uygunsa ordan al. İnternettende alabilirsin fakat mağazada denemeden alma

core-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mt25
    Mağzaları dolaş bütün kaskları dene beğendiğin kaskları not al bütçene en uygununu seç sonra net den al bazı modellerin bedenleri farklı mesela AGV K3 modelin de M benden biraz büyük gelirken bell de tam oturdu

Alıntı Fuatt39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Edirne Yamaha'da Mt kask modelleri var galiba. Bende bikaç ay sonra MT blade alacağım. Forumda bi yerde edirne'den alan birisi vardı sanki.
    Edirne'den biri, kask bakabileceğimiz bir yer yazarsa güzel olur.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    shoei diyecem de, pek bütçe dostu bi kask değil

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)