Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Başkası adına ruhsat çıkarma

REKLAM ALANI

Merhaba, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama değil ise moderatörler ilgilenirse sevinirim.

Birkaç hafta önce aldığın motorun faturası elime yeni ulaştı. Ancak galeri faturayı kredi kartı sahibi adına kesmiş. Yani babam adına. Babam şuan şehirdışında ve yanıma gelme imkanı yok. Bugün poliçe çıkarmak için konuştuğum sigorta acentası fatura kimin adınaysa ona dosya düzenleriz, emniyette ruhsat alırken baban almak zorunda olur dedi. Dediğim gibi babamın şu anda yanıma gelme imkanı yok. Bende faturayı ona yollayıp 44 plaka almak istemiyorum. Bu durumda ne yapabilirim? Vekalet almak geliyor aklıma ama ikimizde farklı şehirlerdeyiz yapılabiliyormu bilmiyorum. Yada vekalet alsam bile emniyette sorun çıkarmı bilmiyorum. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    C.Q.Legend - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR NS 200
    Alıntı gisicin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba, konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama değil ise moderatörler ilgilenirse sevinirim.

Birkaç hafta önce aldığın motorun faturası elime yeni ulaştı. Ancak galeri faturayı kredi kartı sahibi adına kesmiş. Yani babam adına. Babam şuan şehirdışında ve yanıma gelme imkanı yok. Bugün poliçe çıkarmak için konuştuğum sigorta acentası fatura kimin adınaysa ona dosya düzenleriz, emniyette ruhsat alırken baban almak zorunda olur dedi. Dediğim gibi babamın şu anda yanıma gelme imkanı yok. Bende faturayı ona yollayıp 44 plaka almak istemiyorum. Bu durumda ne yapabilirim? Vekalet almak geliyor aklıma ama ikimizde farklı şehirlerdeyiz yapılabiliyormu bilmiyorum. Yada vekalet alsam bile emniyette sorun çıkarmı bilmiyorum. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
    fatura kesen firmaya götürüp kesilen faturayı adınıza olacak şekilde düzenlenmesini rica edin. Faturaya bir çizik adınız soyadınız tc'niz ve kaşe imza ile tarafımızdan düzeltilmiştir yapacaklardır

Malesef 10 dk önce görüştüm firma ile. Böyle bir işlem yapamayacaklarını söylediler. Hatta birazda azar işittim en baştan bilgilendirmediğim için

Malesef 10 dk önce görüştüm firma ile. Böyle bir işlem yapamayacaklarını söylediler. Hatta birazda azar işittim en baştan bilgilendirmediğim için
    Öyle bir işlem mümkün. Bende öyle yaptım,yapmak isterse oluyor.

C.Q.Legend - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR NS 200
    zor birşey değil aslında neden bu böyle bir cevap verdiler anlamadım. Bildiğim kadarıyla da ayrı ayrı noterlerden vekalet verilebiliyor. Notere uğra istersen sana vekalet versin yada motoru bi süre yatır. Baban gelince beraber halledersiniz yada satışı üzerine alırsın.

Doğrudur mutlaka yapılıyordur ama aldığım firma biraz sorunlu. Bana biraz mafyavari geldiler. O yüzden çok muhattap olmak istemiyorum. Yarın tecil bürosu ile görüşüp vekalet ile yapılıp yapılamadığını soracağım. Eğer olur derlerse noter ile görüşüp burayı güncelleyeceğim.
    Yorumlarınız için teşekkür ederim
    C.Q.Legend bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)