Kadınlar Özgürlük İçin Motosikletleri İle Yollarda..
Reklamlar
-
15 Ağustos 2017, 19:16
Gandi'nin sözleri motosiklet ile buluşuyor.
“Bir kadının gece yollarda özgürce yürüyebildiği gün, işte o gün Hindistan gerçekten bağımsızlığını kazanmış diyebiliriz.”.
Yukarıdaki sözler, Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin lideri Mahatma Gandi’ye ait. Hindistan ise bugün (15 Ağustos) Birleşik Krallık’tan ayrılıp bağımsızlığa kavuşmasının 70’inci yılını kutluyor. Ancak Hindistanlı kadınlar, özgürlük konusunda her ne kadar bir hayli yol katetmiş olsalar bile kendileri için neyin iyi neyin kötü olduğu konusunda hala dış etkenlerin baskısı altında yaşamak durumundalar.
Hindistanlı motosiklet markası Bajaj Avenger ve reklam ajansı Mullen Lintas Bombay ise ülkenin bağımsızlığa kavuşmasının yıldönümünde, kadınları özgürlüklerini yollarda bulmaları konusunda cesaretlendiren bir reklam kampanyasına imza atıyor. “#RideYourIndependence” adlı kampanya ile ülkenin özgürlüğüne kavuştuğu gün kadınlar için fırsata çevriliyor ve Gandi’nin sözü üzerinden kadın özgürlüğünün önemi vurgulanıyor.
Sosyal platformlarda yayınlanan filmin yoğun ilgi gördüğünü de ekleyelim. Zira ilk beş günde video 10 milyondan fazla görüntülenme aldı.
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
-
15 Ağustos 2017, 19:35
Geçin efenim.
Aşağıdaki olayların olduğu Hindistan'da mı?
Umarız.
http://www.gazetevatan.com/engelli-k...1081844-dunya/
-
15 Ağustos 2017, 20:19
emremm adlı üyeden alıntı
Allah'ın kahhar ismiyle kahretsin bunu yapan insan müsvettelerini
-
15 Ağustos 2017, 20:29
ceydamer adlı üyeden alıntı
Allah'ın kahhar ismiyle kahretsin bunu yapan insan müsvettelerini
Amiiiin.!!!
-
15 Ağustos 2017, 20:45
hachiko adlı üyeden alıntı
Gandi'nin sözleri motosiklet ile buluşuyor.
Hindistanlı motosiklet markası Bajaj Avenger ve reklam ajansı Mullen Lintas Bombay ise ülkenin bağımsızlığa kavuşmasının yıldönümünde, kadınları özgürlüklerini yollarda bulmaları konusunda cesaretlendiren bir reklam kampanyasına imza atıyor.
Evet çok yerinde bir uygulama. Bajaj'ı tebrik ediyorum.
Kadınların ortalama ömrünün erkeklerden yüksek olmasını hep kıskanmışımdır. Bajaj bunu değiştireceğe benziyor. İyi iş Bajaj, Devamını belkeriz
-
15 Ağustos 2017, 20:53
-
15 Ağustos 2017, 21:00
Desinler.
Bunlara da AMİİN diyorum.
-
15 Ağustos 2017, 21:01
Kadına en çok saldırı olan..
Turistlerin eşi yanında tecevüz edilen..
Özürlü sakat kıza tecavüz edilen
Trende tecavüz edilen
Otobüste taciz saldırıya uğramış an yer Hindistan...bajaj avanger reklamı
Motosiklet hoş ama Hindistan=kadınların özgürlüğü denilince baya komik oluyor inanılır gibi değil
-
15 Ağustos 2017, 21:24
Zaten en az olan yere en çok lazım değilmi.Yoksa örnek Hollandalı kadınlar içinmi özgürlük lazım.
-
15 Ağustos 2017, 21:40
Ne yazık ki benzeri olaylar Hindistanda olduğu gibi dünyadaki bir çok ülkede de yaşanıyor. Bu ve benzeri cinayetlerin faillerinin bir an önce "etkisiz" hale getirilmesi en büyük temennimiz.
Fakat aynı zamanda dünya basınında ve sosyal medyada özellikle Çin, Hindistan ve Kuzey Kore ile ilgili olumsuz haberlerin sıkça yayımlandığını görüyorum.
Belli ki söz konusu ülkelere karşı İngiltere ve Amerika kaynaklı dünya çapında bir karalama kampanyası yürütülüyor.
Bu tür haberler özellikle sosyal medyada "birilerinin" yüklediği videolara dayanıyorsa şahsen pek ciddiye almamayı tercih ediyorum.
-
15 Ağustos 2017, 22:00
Böyle şeylerin işe yaramadığı neden kabullenilemiyor? Kadına veya herhangi bir zümreye bu şekilde bir şey kazandırılamaz.
-
16 Ağustos 2017, 00:24
Çok beğendim.
Hiç bu kadar rahat olamıcaz gibi geliyor.
Kamyoncularla çeşmede yüzünü yıkamak,bu özgürlük işte.
Türkiye versiyonı çekilirse teklifleri değerlendirebilirim.
-
16 Ağustos 2017, 08:03
"Today she wears what she wants."
Azıcık da olsa ekipmanın önemine de vurgu olsaydı iyi olurdu diye düşünüyorum.
Hiç değilse ablamız deri eldiven giyseydi, belki bir dizlik taksaydı falan.
İnşallah bir gün tüm dünya bu şekilde özgür olur.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
16 Ağustos 2017, 09:21
öyle rezil bir ırk ki otobüste tek kadın kalınca toplu tecavüze uğruyor. Yolda yürüyen kadını alıp sokak ortasında tecavüz edebiliyorlar. Neyse ki bajaj düşünmüş kadınlara motosiklet verip özgürleştirecek.
-
16 Ağustos 2017, 10:08
tecavüz denildiğinde aklıma hep ensar tecavüzleri geliyor.
ne güzel de üstü kapatıldı.
n.ç. davası da aynı şekilde,
ne de olsa kalınelbiseüstündenşevkatleokşayanlar ın memleketi burası.
sanki bu tecavüzler hindistanda oldu.
bajajı tebrik ederim.
not: ilk taşı en günahsız olan atsın.
-
16 Ağustos 2017, 10:16
Kübra006 adlı üyeden alıntı
Çok beğendim.
Hiç bu kadar rahat olamıcaz gibi geliyor.
Kamyoncularla çeşmede yüzünü yıkamak,bu özgürlük işte.
Türkiye versiyonı çekilirse teklifleri değerlendirebilirim.
Hem güldüm hem üzüldüm..
Ülkemizde yüklü halde saatte 90-100km ile giden kamypn-Tır şöförleri var ve onların motoru-motorcuyu görmesi yol vermesi yavaşlaması 2% ihtimal
-
16 Ağustos 2017, 11:26
Kızıl pars adlı üyeden alıntı
Azıcık da olsa ekipmanın önemine de vurgu olsaydı iyi olurdu diye düşünüyorum.
Hiç değilse ablamız deri eldiven giyseydi, belki bir dizlik taksaydı falan.
İnşallah bir gün tüm dünya bu şekilde özgür olur.
Geçen yıl da benzer bir konu açılmıştı(Türk bir motorsever işkadını konu idi), o zaman da aynı yorumu yapmıştım.
Kadınların motosiklet kullanması şaşılacak, ayıplanacak, garipsenecek bir durum değil, gayet normal. Fakat o haberde de benzer fotoğraf vardı, kadınız diye topuklu ayakkabı ile, etek ile, kask yerine cicili-bicili rengarenk atkılar ve bereler ile motosiklete binmek farkındalık değil olsa olsa felaket yaratır Allah muhafaza.
-
16 Ağustos 2017, 11:32
Allah belasını versin böyle ülkenin tamam mı..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)