Herhangi birşey sormak için değil paylaşmak için yazıyorum bu konuyu.
Yolda giderken sürekli olarak arkamı kontrol etme huyum vardır. Gözüm yolda aynalarda sağda solda, manevra yapacağım zaman kör nokta sebebiyle manevra yapmadan önce aynadan bakarım, sonra da başımı çeviririm, baktım temiz, o zaman çıkarım yola. Alışkanlık ve otokontrole binmiş bir durum bu bende.
Yine aynı şekilde gidiyorum, gözüm sürekli aynada, en yakın araba 300 metre uzağımda, onun dışında yol açık, yola bağlanan tali bir yolda yok. Temiz, sağ tarafımda boş, önde, asfaltta logardan kaynaklı bir kaç çıkıntı yer var, zıp zıp zıplamamak için manevra yaparak ilerliyorum.
Gerzeğin birisi kırmızı ışıkta beklerken aracıyla yanaştı yanıma, bu ufak manevralarımı yaparken arkamda 300 metre geride süren arabanın ta kendisi idi, meğer ilkokul arkadaşım imiş, "çok tehlikeli kullanıyorsun, çok manevra yapıyorsun, Allah korusun arabanın birisi alacak ezecek seni bak! Sonra ruhuna fatiha okuruz", anında kafamda bir ateş topu belirdi, tırnaklarım yerlerinde sivrildi, gözlerim kısıldı, tam saldırı atağına geçiyordum ki, Allah'ın belası yeşil ışık yandı, cevap vermeden bastım gaza gittim.
Ulan gerizekalı dümbük, hayatında belki de hiç motosiklet kullanmamışsındır, nasıl sürüldüğünü bilmiyorsun, ne yukardan yukardan bakarak bana fikir satıyorsun, elbette ben, bilmeden sürüş yapacak kadar canımı sokakta bulmuş değilim. Haklı olsa sinirlenmeyeceğim. Tavsiyedir diye heybeme atacak ve dinleyeceğim, ama boş boş büyüksünme.... Kaskımla kafasına vursaydım nasıl olurdu acaba