merhaba arkadaşlar pulsar 150 ns kullanıcısıyım özellikle 1 ve 2. vitesi atarken devirde biraz yüksekse çat diye ses geliyor vites değişimlerinde sizce neyden olabilir ?
merhaba arkadaşlar pulsar 150 ns kullanıcısıyım özellikle 1 ve 2. vitesi atarken devirde biraz yüksekse çat diye ses geliyor vites değişimlerinde sizce neyden olabilir ?
normal dostum dert etme. vites geçişlerinde çatır çütür öter motor. yüksek cc lerde kırılıyor zannedersin hatta. haşırt diye ses gelir.
kolay gelsin.
peki bu sesler sonradan gelmeye başladıysa ? Çünkü tam da öyle oldu ilk zamanlar bu sorun yoktu ..
dostum büyük ihtimal vardır da sen duymuyorsundur. motora hakim oldukça, vakit geçirdikçe de motordan ses duymaya başlarsın. klasik motor kullanıcı hastalığı. yapacak bir şey yok.
zamanla motor kükreyecek sana göre, şıkırdayacak, katır kutur ses gelecek. normal bunlar. ha km ilerledikçe tabi ki motorun da eskimeye ve bakım istemeye başlayacak. doğanın temel prensibi yani. ama vites atarken gelen tak sesi çok normal dert etmene gerek yok.
debriyaj eskidikçe yavaş yavaş tam ayırma yapmaz. bu da vitesi attığında bir miktar kavrama yapar. gözle görülecek bir etkisi olmadıkça her motorda yaşanan bir durumdur. önceden olmaması sonradan olması da bundan dolayı olabilir. ama yine de sanmıyorum. vites atarken çıkan ses normaldir.
motoru çok aşırı dinleme keyfini çıkar.
kolay gelsin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)