Merhaba, motorumu ikinci el aldım üstünde, app plaka mevcut idi orjinal plakasi yoktu. Muayene zamanı yaklaşıyor elimdeki bu app plakayı trafik tescile verip orjinalini isteyebilir miyim? Yoksa baştan plaka ruhsat her şey değişecek mi?
Merhaba, motorumu ikinci el aldım üstünde, app plaka mevcut idi orjinal plakasi yoktu. Muayene zamanı yaklaşıyor elimdeki bu app plakayı trafik tescile verip orjinalini isteyebilir miyim? Yoksa baştan plaka ruhsat her şey değişecek mi?
Orjinal boyutlarda başka bi app plaka çıkart? :D o d aolmadı yine orj boyutlarda başka app çıkartıp kır eğ büy sonra plakam düştü kırıldı de göter orjinal versinler
Bağlı bulunduğun trafik şubesine git.
Oradan hazır bir dilekçeyle plaka yenileme işlemi yapacaksın. Dilekçe ekine ruhsat ve kimlik fotokopisi ekleniyor.
15,50 tl ye plakanı bastırıp kullanabilirsin.
Ruhsat vs değişmiyoır, sadece plakanı eskidiği için yeniden bastırmış oluyorsun.
Not: Araç için yaptım, değişen plakalar app değildi ancak eski plakalar kalın harfli olduğu için trafik ekipleri uyarmıştı.
app plaka ile muayeneden geçen çok kişi var. Yanlış bilmiyorsam muayenede plakaya(plakanın nasıl olduğuna vs) bakmıyorlar(yanlışsam arkadaşlar düzeltsin). App plakasına muayene bandrolü yapışık arkadaş gördüm, konuştum daha 2 gün önce.
Ama trafik polisleri sıkıntı yaratabiliyor haklı olarak.
hocam öyle yaparsam eğer muayeneden geçer mi motor ve çevirmelerde sıkıntı olur mu
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------
bazı yerlerde eski plakanın istenildiğini duymuştum eski orijinal plakam yok app var sadece, yarın dediğiniz gibi yapmayı deneyeceğim umarım sorun çıkmaz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)