Yaşım A1 e yetiyor A2 için iki yılım var daha alacağım motor 125 lik olacak ama gelecekte yükseltmek istediğimde a2 ücreti nasıl olur yine benzer ücretleri mi ödemek zorunda kalırım?
Yaşım A1 e yetiyor A2 için iki yılım var daha alacağım motor 125 lik olacak ama gelecekte yükseltmek istediğimde a2 ücreti nasıl olur yine benzer ücretleri mi ödemek zorunda kalırım?
motoru kesin alacaksan 18'e gelene kadar, al A1; yok bi hevesle girişiyorsan bu işe, ailen "hele bi ehliyet al da" diyerek isteksizliklerini belli ediyorsa bekle A2 al.
Ben geçen sene A1'e 800 dediler gereksiz buldum almadım şimdi 900'e A2 alıyorum.
He o süre zarfında her polis gördüğümde kaçtım,ara sokaklarda takıldım.Yakalansaydım en iyi ihtimale 4.000 küsür ceza yerdim. İlle de bineceğim sağa sola gideceğim diyorsanız alın risk büyük.
İleride A2 geçerken daha az para ile geçersiniz yazılı sınav olmazsınız aynı zamanda,araç ehliyeti falan alırkende yazılı sınav olmuyorsun sadece direksiyon sınavı ile kurt arıyorsunuz.Yani daha az bir ücret ödeyerek. Para varsa alın gitsin.
11 şubat 2000 doğumluyum, 2016 eylülde aldım ehliyeti. 18 olana kadar hem motosikletle tecrübelenmiş hem de yazılı sınavdan kurtulmuş durumdayım. Durumun varsa al ehliyetini, kullan motosikletini. A2 için yine 1000 küsür tl ödemek zorundasın kursa maalesef. Fakat ben sabırsız bir kişiliğe sahip olduğum için dayanamadım aldım ehliyeti. Alacağım motosiklet 125 lik olacak yazmışsın bu arada ama 125 lik sana hayli hayli yetecek merak etme. Ha sadece 125 lik kullanabileceğim bir ehliyete bu parayı vermek mantıklı mı diye soruyorsan şöyle diyeyim : 2 yılda edindiğin tecrübelerin parası şu an vereceğin para. İleride a2 alıp 125 lik motosiklet almanı veya 250 likte zorlanmanı engelleyecek şu an aldığın ehliyet. Bu kadar parayı bu dediklerim için vermek saçma geliyorsa A2 ehliyet yaşını bekle derim.
geçen bir kursun önünden geçiyordum pencereye fiyat listesi asmışlardı 670 tl kurs ücreti vardı
A2 ehliyet 17 yaş 18 değil
iki sene motorsuz kalmaktansa, yada ehliyetsiz kalmaktansa mantıklı
Motoru ehliyeti aldığım da direk alacağım diyorsan A1 ehliyetini al fakat Ehliyeti alınca motor almıyacağım diyorsan bekle 18 i al A2 Ehliyetini.
B sınıfı ehliyet alırken kurs sahibi arkadaşım A sınıfı da al aradan çıkar demişti. O zaman motora tutkum yok,gereksiz,boşa para olarak bakıp almamıştım.Bugün A2 sınıfı ehliyetimi tekrar kurs ücreti harç cart curt yatırıp yeni aldım. Bi kerede çıkar derim aradan neyi şuan için alabiliyorsan.
A1 Alman tankı mı okudum konu başlığını. Beyin yandı demekki bu saatlerde.
A1 Alman mantıklı mı değil mi bilmiyorum ama, ehliyet sınıf farkı için alınan ücretler hiç mantıklı değil.
İlk ehliyet olarak A2 almakla A1'den A2 ye yükseltme arasında pek bir fiyat farkı yok şu an için. Fakat 2 yıl sonra ne olur bilemiyoruz. Sizin yerinizde olsam ben kesinlikle alırdım. Eğer tek derdiniz para ise aşağıda A1 ile kullanabileceğiniz motorlar ve avantajlarını yazdım.
50cc altı = Sigorta ve MTV yok
100cc altı = Sigorta var MTV yok
125cc altı = Sigorta ve MTV var
Şayet işinizi görüyorsa, 125cc yerine 50cc bir motor aldığınızda 2 yıl içinde sigorta ve MTV 'den cebinizde kalacak para A2 almaya yeter de artar bile. A2' den sonra nasılsa motor değiştireceksiniz.
50cc Motoru modifiye ile 100cc yapabilen yerler olduğunu söylüyorlar. Bulunduğunuz yerde bu konuyu bir soruşturun derim.
Benim de A1 almama 2 sene kaldı bence imkanınız varsa en yakındakini alın derim 1 gün bile daha yaşayacağımızı bilemeyiz
Kurs ücreti kadar saçma birşey yok. Kurs'da öğrettikleri tek şey , debriyaj kavrama mantığı , frenler nerede , motorun aküsü nerede... Ne bir teknik , ne de başka birşey öğretiyorlar. Bana kurs ücreti 50tl verseler zaten bunları söylerim... 600 küsür tl'ye frenleme tekniği , viraj tekniğini vesaire öğretmesi gerekiyor...
Kardeşim eğer motor kullanacaksan al tabikide.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)