yatak sarar, kol çıkar diyorsunuz. Haklılık payı mevcut.
yatak sarar, kol çıkar diyorsunuz. Haklılık payı mevcut.
Çocukları olan bir çift, iki ayrı motosikletle gezmeye karar verdiler ve hanım kişi artçılıktan motosiklet sürücülüğüne terfi etti.
Sanırım çiftler için en temiz çözüm bu
Artçı meselesi mevcut haliyle çok tehlikeli ama kurallara uyulursa çok daha güvenli hale geliyor.
Benim gördüğüm kadarıyla işin şu tarafı bilinmiyor:
Yolcunun, artçının ana tutuş/tutunuş noktası dizleridir ve sürücünün kalçalarına esas olarak dizleriyle tutunur.
Bu tutuş, özellikle gaz açmalarda en güçlü tutunmayı ve en az denge kaybını getirir; üstelik sürücünün dengesini de çok az etkiler.
*
Artçılı Sürüş yazıları:
1- Artçı Aldığınızda (1/2) uzun, bol okumalı sürüm için tıklayınız.
2- Yolculu (Artçılı) Sürüş Prensipleri (2/2), kısa madde halinde okumak için tıklayınız.
"Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"
Benim hanım hamileliğinden itibaren asla binmedi, bir daha da binmeyecek. (Eskiden hep gezerdik motosikletle, artık çocuk var diye hanımın motosiklet macerası temelli bitmiş oldu... Ki ehliyeti de var, scooterımız varken ufak ufak sürmeye başlamıştı.)
dediğim gibi sollamaya çıkan şahin sürücüsü sarhoş. kazanın görüntüleri bize ulaştı. virajda sollamaya çıktıktan 2 saniye sonra motorun ışığı gözüküyor. arkadaş arabayı görünce yavaşlıyor zaten hızı 60-70 ya var ya yok ama sürücü sarhoş olduğu için o an göremiyor ve çarpışıyorlar. hız yok ekipmansızlık var. ekipman olsa da bu kazada değişen bir şey olacağını sanmıyorum.
Art ci almayın.....almayın...almayın.
Zamanın da genç ken severdik kızları aet ci yapmayı gezmeyi.
Şimdi aklıma geldikçe tüylerim urperiyor...
Art ci almak salaklığın nirvanasi ...
Bendeniz de nefret ederim artçıdan da, artçı olmaktan da..
Artçı pegi yok benim motosiklette. Kısa mesafeye bile kimseyi al(a)mıyorum 🙂
Kusura bakmayın arkadaşlar ve kardeşler.
Ne kadar tehlike li bir hareket olduğunu anlatmak isterken haddimi aşmışım.
%80 den ve %100 den özür dilerim.
Siz yine de art ci almayın.��
Yolcu peglerinin olmaması?? bak buda güzel taktikmiş.
Ama daha güzeli benim taktik; artçı almak istemediğim kişinin direkt yüzüne söylüyorum öküz gibi. Önce karşı taraf kısa süreli bir şok yaşıyor. Eğer yüzsüzse ve "niye ya, ne olur alsan, 2 adımlık yol?" vs diye uzatırsa pat diye nedenini de söylüyorum 2. şoku yaşıyor
Zaten sevdiğim ve motosiklet kültürü olan kişileri ekipmanları tam olmak kaydıyla artçı alırım. Onda sorun yok.
Ama kasksız, ekipmansız hele hele yeni tanıştığım biri binmek isterse net şekilde cevabını alıyor
En güzeli lafı hiç dolandırmadan söylemek. Ortada hiç soru işareti kalmıyor.
Bazen yolda giderken biri otostop çekse de motoru verip artçı olsam diyorum :D böyle uyuklaya uyuklaya gitsem :D
hahah olabilir taşıyabilecek isen 270 kilo al bizi artçı
havalar ısınsın izmire gel de bi fututututu diye gezelim
tabi benim tecrübem az, fen futututu yaparsın ben fıtıtıtı
Ben de direk söylüyorum, tek kişilik bu motosiklet artçı alamıyorum malesef diye ama araziye bile artçı olarak gelmek isteyen var 😀 Ulan ben zaten kah ayağa kalkıp kah zıplayıp hoplayıp zor idare ediyorum motosikleti birde artçı olmak istiyo insanlar.
Hayatım boyunca 2 kez artçı aldım biri eşimdi, o günden sonra birdaha motosiklete binmek istemedi. Diğeride fz6n min satışını vermek için iş yerimden notere 2km.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)