Toplumsal olaylarda chopper kulüplerinin katılımı inkar edilemez. Örneğin kan bağışları, kimsesiz çocuklara yapılan yardımlar, huzurevi ziyaretleri, milli bayram kortejleri, down sendromlu kerdeşlerimizle yapılan etkinlikler ve bunun gibi sayılabilecek sayısız faaliyetin içinde bulunuyoruz. Ancak gezi olayları gibi veya 15 temmuz gibi olaylar bir miktar siyasi içerikli olduğu için buralara katılımlar yeleksiz olur. Hiçbir chopper kulübü yelekli olarak hiçbir siyasi olayın içinde bulunmaz. Kişiler bireysel olarak katılabilir ancak kulüp ismini taşıyan herhangi birşey üzerinde bulunamaz. Bu genel bir kuraldır.
Ayrıca kulüpler hakkında yapılan yorumları dikkatle okuduğunuzda hakarete varan ve dalga geçen söylemler olduğunu görebilirsiniz. Yok penisi küçük olanların ego tatmini için kurdukları gruplarmış, yok disiplin subayı çarşıları kitlemiş. Orta yaş grubu kel göbekli adamların kurduğu toplulukmuş. Bunlar çok gereksiz ve anlamsız söylemler. Hal böyle olunca ister istemez bu kulüplere üye arkadaşlarımız cevap veriyor ama her verilen cevap bir tehdit veya saldırma olarak algılanıyor. Eminim bu dalga geçer gibi yazan adamlar bizim kulüp üyelerini görünce imreniyorlar
Ya da bir ortamda bizleri görünce aman onlara bakmıyayım da yanlış anlamasınlar diye içlerinden geçiriyorlar. Biz insan yemiyoruz. Bizim de işimiz, mesleğimiz, eşimiz, çocuğumuz var. Biz de sizin gibi yaşayan insanlarız. Bu chopper kullananlara karşı olan önyargı nedendir bir türlü anlamam. Kimse çete olmaya çalışmıyor. İki kulüp arasında yaşanan bir olay da dalga geçilecek bir mevzu değildir. Bu kulüplere laf eden adamlar hiç bir kulüple görüşmüş mü acaba? Hiç içlerine girmeyi deneyip tanışmış mı? Sanmıyorum. Sadece içlerinden "zengin zübbeler altlarında 50 bin liralık motorlar var bizimle konuşmaz bunlar" deyip dönüp gitmişlerdir. Her kulübün haftanın belli günü toplantısı olur. Tavsiyem buyursunlar bizlerle bir tanışsınlar. İstedikleri herhangi bir kulübe ulaşarak sizinle tanışmak istiyorum bilgi almak istiyorum desinler. Gerçekten sıcak karşılanacaklarına emin olabilirsiniz. Ama burdan atıp tutmayın be kardeşim. Uzaktan bakmakla olmaz bu işler buyurun çayımızı çorbamızı için tanışalım.
Kılüplere laf söyleyenlerin profillerine bakıyorum. Çoğu scooter veya commuter kullanıcısı. Kesinlikle küçük görmüyorum yanlış anlaşılmasın. Hiçbir chopper kullanıcısı diğer tür motosikletleri kullananlara bir laf etmemiştir. Sizlerin de kulüpler grupları var. Örneğin scooter kulüpleri veya cg kullananları bir arada olduğu oluşumlar var. Bir tane chopper kullanıcısı da çıkıp bu gruplara hakaret etmemiştir. Vay sizinki de motor mu apaçi misiniz gibi laflar etmez. Neden bu kulüpçülük bu kadar yadırganıyor ki. Sen tek başına keyif alırsın başkası kulüple sürmekten keyif alır. Kime ne? Ama burdan atıp tutarsan cevap da verilir. Cevap gelince de tehdit etti beni diye bağırınıyorlar.
Arkadaşın dediği gibi, 30 ağustosta buyursunlar gelsinler. Tanışmaya çalışsınlar. Ama önyargısız olarak ve artislik yapmadan gelsinler. Sonra da burda nasıl karşılandıklarını yazsınlar. Tuvalete gitseler buraya yazan adamlar bu deneyimlerini de buraya yazsınlar.