Akü bitti şarj etme hakkında bilgiye ihtiyacım var.
Reklamlar
-
12 Ağustos 2017, 00:28
Bugün motoru babamı vermiştim O da sanırım kontağı kapatmadan motoru bıraktı ve akü bitti.
Motor ayakla çalışıyor fakat marş basmıyor.
Akü şarj cihazı taktım bunu kaç saat şarj etmem lazım.Hızlı mı yavaş mı yapmam lazım ?
Şarj aletimi daha önce arabada kullanıyorduk bu yüzden motorla nasıl kullanılır bilmiyorum.
Şarj cihazını taktığım halde motor hala marş almıyor takviye yapmış etkisi yaratmadı kısaca.
Motoru çalıştırıp öylece bıraksam sarj olur mu ? Yada tapa gaz yol mu yapim ?
Reklamlar
-
12 Ağustos 2017, 00:38
Aküyü takılı vaziyette şarj edemezsin. Sök ve şarj cihazına bağla en az 12 saat şarj etsin. Akü tamamen ölü değilse adam olur.
-
12 Ağustos 2017, 00:39
artemis99 adlı üyeden alıntı
Aküyü takılı vaziyette şarj edemezsin. Sök ve şarj cihazına bağla en az 12 saat şarj etsin. Akü tamamen ölü değilse adam olur.
Hadi ya sökmek şart mı altan silikonlu zor olur
-
12 Ağustos 2017, 00:46
Eğer bir bağlantısı yoksa takılı da şarj edilir bi 6 saat filan bırakın şarjda sonra bi deneyin olmadı bi 4 saat daha oda olmazsa yeni akü
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:41 ----------
Ufak bir not şarj ederken yanma tehlikesine karşı yanında durun
-
12 Ağustos 2017, 00:48
hardy1234 adlı üyeden alıntı
Eğer bir bağlantısı yoksa takılı da şarj edilir bi 6 saat filan bırakın şarjda sonra bi deneyin olmadı bi 4 saat daha oda olmazsa yeni akü
Normal kendi kabloları bağlı bir tek. Dükkanı kapatınca evde şarj edeyim o zaman.
Şarj çubuğu yavaş mı olsun hızlı mı ?
-
12 Ağustos 2017, 00:51
Yerinden çıkmıyorsa nasıl değiştireceksiniz, silikonla kim yapıştırmış ki? Neyse, kutup başlarını çıkarsanız da olur. Akü şarj cihazına da çok güvenmeyin, dandik bir şeye benziyor, yeterli akımı vermeyebilir.
-
12 Ağustos 2017, 01:05
Yerinden çıkmıyorsa nasıl değiştireceksiniz, silikonla kim yapıştırmış ki? Neyse, kutup başlarını çıkarsanız da olur. Akü şarj cihazına da çok güvenmeyin, dandik bir şeye benziyor, yeterli akımı vermeyebilir.
Akü kapağı olmadığı için ben yapıştırmışdım.Akşam biraz düz yolda gideyim belki kendine gelir.
-
12 Ağustos 2017, 01:31
Akü tamamen bitmişse yavaş ve uzun şarj edilmesi lazım.Diğer yollar kısa vadeli ve pahalı olur.Akünü kurtarmak istiyorsan işini tam yapmalısın.Güzelce söküp havadar ortamda yavaş şarj ile 12 saat şarj edilmeli.
-
12 Ağustos 2017, 01:44
Dağ yolunda farlar kapalı bir şekilde 30 dakika kadar tapagaz gittim sorun çözüldü şu an marş alıyor. Kendi kendi çok iyi dolduruyor.Herkese iyi geceler.
-
12 Ağustos 2017, 03:11
Akü marş basar, fakat o akünün tam dolması için 10 saat kesintisiz yol gitmen lazım.Sabah da olabilir yada birgün çalıştırmazsan büyük ihtimal marş yemeyecek..
-
12 Ağustos 2017, 09:55
Ayak marşıyla çalışıyosa hiç şarj etmekle uraşma. Çalıştır 1-2 saat gez kendine gelir akü.
Kalitesiz bir akü şarj cihazı aküyü şarj ettiği gibi eğer fazla akım verirse akün ömründen yer.
-
12 Ağustos 2017, 10:13
Akü tamamen bitmiş ise artık güvenmemen lazım.
Ama KickStart candır.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
12 Ağustos 2017, 13:03
Erdost adlı üyeden alıntı
Akü marş basar, fakat o akünün tam dolması için 10 saat kesintisiz yol gitmen lazım.Sabah da olabilir yada birgün çalıştırmazsan büyük ihtimal marş yemeyecek..
Ne yazık ki sabah çalışmadı.Sanırım daha uzun süre yol gitmem lazım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:01 ----------
Kızıl pars adlı üyeden alıntı
Akü tamamen bitmiş ise artık güvenmemen lazım.
Ama KickStart candır.
Sabahları çok zor oluyor. Bir de çok fazla kullanınca deyişler birbirine sıyırıyor diyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------
erreguay adlı üyeden alıntı
Ayak marşıyla çalışıyosa hiç şarj etmekle uraşma. Çalıştır 1-2 saat gez kendine gelir akü.
Kalitesiz bir akü şarj cihazı aküyü şarj ettiği gibi eğer fazla akım verirse akün ömründen yer.
Aynen birkaç saat daha gezeyim toparlar. Bu şarj cihazını daha önce babam arabasına kullanıyordu gayet etkiliydi.
-
12 Ağustos 2017, 13:33
Sen bi güzel gez
Baktın yine şarj tutmazsa akünün değişim zamanı gelmiştir
-
12 Ağustos 2017, 14:28
Kızıl pars adlı üyeden alıntı
KickStart candır.
https://www.youtube.com/watch?v=T2Gz2nJ_QV8
-
12 Ağustos 2017, 23:59
Akü kendine gelmeden kullanıyorsun. En az 10 saat aralıksız şarjda tutman lazım. Aksi takdirde ömrü biter bu çok net. Yarım saat yol yapmakla akü dolmaz.
-
13 Ağustos 2017, 00:10
Akü kendine gelmeden kullanıyorsun. En az 10 saat aralıksız şarjda tutman lazım. Aksi takdirde ömrü biter bu çok net. Yarım saat yol yapmakla akü dolmaz.
Dolmak değilde yeticek kadar olsa yeter.Zaten 1.5 senelik akü nerdeyse o yüzden fazla bekletim yok.
-
13 Ağustos 2017, 00:54
Resimdeki sarj cihazının aküye uyguladığı akımla ilgili bir bilgi var mı?
Babanızın araba aküsü sarjında kullandığını yazmışsınız.
Bence motorun aküsünde kullanmayın veya aşağıda yazacağım değerler uyuşuyorsa kullanabilirsiniz.
Motosiklet akünüz büyük ihtimalle 7-9 amper civarındadır.
Aküler üzerinde yazan kapasite akımının yaklaşık 1/10'u kadar akımla 10 saatte şarj edilir.
Yani 7 amper akü 700-800mA lik bir şarj cihazı ile doldurulmalıdır. 10 amperlik akü 1-1,2 amper şarj akımı ile.
Daha güçlü cihazlar akünün ısınmasına ve uzun süreli doluma bırakılırsa kaynamasına neden olur.
Isıdan dolayı akünün verimi de düşer.
__
Alıntı;
"Akülerde asıl dikkat edilmesi gereken deşarjın ne durumda olduğudur.
Gerilimi yaklaşık 8..9 voltlara düşmüş bir akü artık bitmiştir.
Burada aküyü daha fazla deşarj etmeden ve bekletmeden şarja bağlanmalıdır."
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)