Duyuru: Yolumuzu gasp etmeyin
Reklamlar
-
11 Ağustos 2017, 15:13
Konya Motorsiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal otomobil kullanıcılarına seslenerek “yolumuzu gasp etmeyin” dedi. Çal bisiklet yoluna araç park eden sürücülere ceza yazılması için de trafik ekipleri ve trafik zabıtayı göreve davet etti.
Son dönemde otomobil fiyatlarındaki artış ve toplu ulaşımdaki kalabalık insanları motosiklet ve bisiklet kullanmaya yöneltti. Son dönemdeki motosiklet ve bisiklet kullanımıyla ilgili Konya Bisiklet ve Motosiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, Anadolu’da Bugün’e konuştu. Çal, en ucuz ulaşım aracı olan bisiklet ve motosikletin son dönemde kullanımının arttığına dikkat çekerek, “Biz Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri odasıyız. Odamız tamircilerin odası, vatandaş binecek bozulacak biz tamir edeceğiz. Bugün motosiklet ve bisiklet en ucuz ulaşım aracı. Sanayide çalışan bir kardeşimiz dolmuşa binerse parayı yetiştiremiyor. Bu nedenle motosiklet ve bisiklete binecek ama eşini ve çocuklarını düşünerek binecek. Motosiklete binen herkes öncelikle kask takması lazım, kurallara uyması lazım. Kısa mesafeye gidiyorum demeden yolunda gitmesi lazım.” dedi.
BİSİKLET YOLLARI OTOMOBİL PARKI OLARAK KULLANILIYOR
Konya’daki bisiklet yollarında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Ahmet Çal, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızın açıklamasına göre Konya’da 500 km bisiklet yolu var. Peki soruyorum; bu yollar kimin, bisikletlinin mi arabaların mı? Şuan bakıyorum bu yollar otomobil kullananların. Bütün bisiklet yollarının üzerinde arabalar park etmiş durumda. Yanı başında iki lira vererek arabası için park alanı var oraya koymuyor, onun yerine bisiklet yoluna park ediyor. Bisikletli nereden gidecek? Ana caddeye çıkınca kaza oluyor, suçu bisikletliye atıyorlar. Burada suç bisikletlinin değil, otomobil kullanıcısının. Oraya araba park eden sorumsuzların. Sorumsuzluk başını almış gidiyor, bunun sona ermesi için cezai müeyyide uygulanması gerekiyor. Burada hem trafik zabıtaya hem de trafik şube müdürlüğüne büyük iş düşüyor. İnsanlar elini vicdanına koysa bu yolu gasp etmeyim diye düşünür.” şeklinde konuştu.
SANAYİCİLER PARAYI İKİNCİ PLANA ATSIN
Motosiklet kullanıcılarına da uyarılarda bulunan Çal, “Ben kendim zaman zaman motosiklete binerim. Geçenlerde de bir motosiklete bindim yola çıktım. Otomobil sürücüsü beni sıkıştırıyor. Kardeşim beni sıkıştırmaktan ne zevk alıyorsun anlamıyorum. Artık bunları anlatmaktan dilimizde tüy bitti. Herkes kanunlara uyacak. Yeni yetişen gençlerimizi görüyorum. Çocuklarımız egzozu açtırıp, motorun boyunu bastırıyor. Oda başkanı olarak ben gençlere soruyorum ‘neden böyle yapıyorsun’ diye beni tersliyor. Motosiklet tamircileri bunu yapmıyor ama sanayide egzozcuya yaptırıyor. Sanayideki arkadaşlarımızda parayı ikinci plana atarak vatandaşın huzurunu düşünsünler.” ifadelerini kullandı.
Mehmet Bedenli
Kaynak : Anadoludabugün.
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Reklamlar
-
11 Ağustos 2017, 15:38
Son günlerde hakkımızı savunan merciler baya çoğaldı.Birşeyler olur mu olum yönde ne dersiniz.
-
11 Ağustos 2017, 16:13
whitedeamon adlı üyeden alıntı
Son günlerde hakkımızı savunan merciler baya çoğaldı.Birşeyler olur mu olum yönde ne dersiniz.
kesin olur, daha bilinçli ezerler bizi..
-
11 Ağustos 2017, 16:31
Bölünmüş şeritli ayrılmış özel motosiklet yolu olmadığı sürece bi cacık olmaz. Eşyanın tabiatına aykırı her şeyden önce. Birisi 1000 kg diğeri 200 kg, birisi dört teker öbürü iki teker, birisi öz evlat öbürü üvey evlat
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)