Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

bilecik ,eskişehir ankara gezisi 29 temmuz 2017 1. bölüm

REKLAM ALANI
    murat 60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda crf 250l rally
    merhaba arkadaşlar

27.7 de honda akademide başlayan 2 günlük eğitimin hemen ardından sabah yola çıktım gezi boyunca rahatsızlık duyduğum tek konu yalnızlık tı keşke bir motor daha olsa idi rota nın hem daha güzel hem daha keyifli olacağından emindim. kendime yol arkadaşı bulamadım kullandığım motosiklet zaten iki kişi kullanılmaya uygun değil gezi boyunca yaptığım 2560 km lik yolda artcılı düşnmek bile istemiyorum :(

27, 28 temmuzda sürüş eğitimimi tamamladım ve yol boyunca öğrendiklerimi kendimi şartlandırarak tatbik etmeye çalıştım bazı yanlışlarımı yenmeyi başardım 29 temmuz sabahı 8:30 da evden çıktım akşamdan eşyalarımı yüklemiştim sabah uğraşmak istemediğim için ve yola koyuldum eğitim boyunca çekebildiğim videoları linklerden izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=WaZVhkEcTRI

https://www.youtube.com/watch?v=1rtIlgDvpjM

rota daki ilk nokta olarak Bilecik şeyh edebali türbesi. tuzladan yola çıkıyorum ve eskihisar arabalı vapuru ile topculara geçiyorum. bu arada belirtmek isterim motosiklet ile ilk defa yolculuk yapıyorum hada önce hiç tecrübe etmediğim bir konu çıkarken tereddütlerim de oldu tabii.rota üzerinde konaklama yerlerimi akrabalarımda kalabileceğim yerleri seçerek akşam olduğunda bu noktalara ulaşmaya çalıştım çadırım var ama daha eksik malzemeler var hepsini temin edemedim hem tek olmanın hemde ilk defa çıkıyor olmanın tedirginliği ile kamp yapmak istemedim. rahmetli barkın abinin cenazesine katıldım kendisi ile tanışıp konuşma şansım olmuştu honda güngör de rally motoru için yapılan lansmanda karşılaşmıştık cenazede verdikleri fotoğrafı tur camına yapıştırdım ve bütün gezi boyunca hep orada kaldı hala da duruyor kendisini rahmetle anıyorum

topcularda indikten sonra otobanın bir kısmını kullandım osman gazi tünelinden geçtim bolu tüneli gibi çok beğendim otoban girişinde bariyerle karşılaşınca bir garip oldum çok eskilerden ogs den önce böyle şeyler vardı ogs plakama tanımlı lakın ogs nın pili bitmiş okumadı tickıt almak istedim vermedi yandaki gişeye geçtim orasıda vermedi bariyeri birtürlü geçemeyince çağrı butonunu kullandım birilerinin bana kamera şakası felan yaptığını düşündüm gişeden gişeye dolaşıyorum bir arkadaş gelip yardımcı oldu sağolsun bilet almadan geçtim çıkışta ücretini ödedim

iznik gölü boyunca giderken yol kenarında şelale gibi bir nokta yakaladım geçerken farkedip geri döndüm birkaç dakika da olsa mola verip dinlenmiş oldum

aslında ilk olarak ertuğrul gazi türbesine gitmek istemiştim ama yol üzerinde tabelayı görünce uğramadan olmaz diye hemen rotayı değiştirdim

türbeyi gezerken nedense ertuğrul gazi türbesinin daha bir ihtişamlı olabileceğini düşündüm merakla çok oyalanmadan yola koyuldum iki nokta arasında belki bir saatlik bir mesafe var yada yok tam hatırlamıyorum ve ratadaki iknci durak dayım

burada ki atmosfer beni heyecanlandırdı nedenini bilmiyorum kendimi çok tuhaf hissettim duygularım karma karışık ama hoş

buradaki gezi beni biraz acıktırdı yemek yedikden sonra rotayı eskişehir tülomsaş a çevirdim tülomsaş için tren garı algısı beni yanılttı gar bu nasıl olsa sürekli açık diye düşündüğüm için oraya vardığımda hayal kırıklığı yaşadım meğer müze imiş ve saat 6:00 da kapanıyormuş ben vardığımda saat 17:30 du görevlilere uzun yoldan geldiğimi anlatmaya çalıssamda nafile elim boş bir şekilde ankara nın yolunu tutmak zorunda kalıyorum eskışehir den ankara da kalacağım nokta arası 243 km akşam saat 2 de ancak varabildim bayağı yorucu oldu ilk gün 650 km yol yapmış oldum mevcut rota ve planlamalara uymaya çalıştım ama tülomsaş benim hatam halbuki ençok görmeyi arzuladığım nokta idi gerekli araştırmayı yapmadım tren garı ne olacak ki deyip es geçtim sonu da hüsran oldu sağlık olsun bir daha ki sefere kısmet olursa
    ankara da konakladıktan sonra ertesi gün öğlen vakti yola koyuluyorum rota budefa tokat

sugurluda mola veriyorum saat 5 ikindi vakti yaklaşık bir saat lik moladan sonra devam ediyorum akşam yedi de tokat a varıyorum

tokat da evimize ulaşıyorum babamın haberi yok motorla geliyorum desem aklı bende kalıcak sıkılmasın diye söylemedim hemde süpriz yapmış oldum gelmeyeceğimi düşünüyordu beni görünce çok sevindi babam da motor kullanıyor 2005 yılında sıfır aldığım bir scooter var hala onu kullanıyor bu arada 73 yaşında babam maaşallah diyelim

anlatıcak şeyler var tatıl devam ediyor hazırladığım videolarla birlikde devam edeceğim şimdilik bukadar
    görüşmek üzere.
    000000, mombohunter, chetaq ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

tebrikler ilk uzun yol deneyimi çok heyecanlıdır:D
    murat 60 bunu beğendi.

murat 60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda crf 250l rally
    Alıntı Portalkal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tebrikler ilk uzun yol deneyimi çok heyecanlıdır:D
    teşekkür ederim benim için büyük deneyim oldu

BESTAPO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 Vstrom
    Elinize sağlık. Bu tarz geziler yapan, sonra da emek harcayıp bunu yazı ya da videoyla okuyucu ve izleyicilere sunan herkesin desteklenmesi, teşvik edilmesi taraftarıyım. Kendi video kanalımda da saatlerimi,günlerimi harcayıp editlediğim gezilerin izlenme sayısını gördükçe umutsuzluğa kapılıyorum. Ardından saçma sapan bir videonun 279 bin kez izlendiğini görünce oturup ağlayasım geliyor.
    Uzun lafın kısası.. Çok güzel bir raporlama olmuş. Keşke bunu da video olarak izleyebilseydik. Babana Allah uzun ömürler versin. Yolun açık olsun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)