Öğrenciler nasıl motor alıcak.
Reklamlar
-
10 Ağustos 2017, 11:51
#1
Türkiye de motosiklet kültürü yayılsın istiyoruz fakat fiyatlar yüzünden yayılamıyor.
Öğrenci adamız kimimiz üniversite de kimimiz lise de zaten ailemiz motora karşı maddi destek vermiyor motosiklete
ee fiyatlar da kol gibi eskiden yazın çalışır motor alırdık artık yazık çalışıp sadece ekipman alıcaz en kötü motorlar bile oldu 4 5 bin tl
bu vergilerden haksız kazançlardan bıktık kim hakkımızı yiyorsa hayallerimizle oynuyorsa ben hakkımı haram ediyorum buna karşı birilerinin bişey
yapması lazım.
Reklamlar
-
10 Ağustos 2017, 11:57
#2
2. öğretimde okuyan bir çocuk var yanımda,
gündüzleri çalışıyor, akşamları okula gidiyor,
motoru sevdi, seneye nasipse yavaştan bir kredi çekip motor alacağız,
isyanınızı anlıyorum hak veriyorum,
böylede bir örnek var,
-
10 Ağustos 2017, 12:23
#3
Maddi gelirin olacak ek iş hafta sonu çalışması filan para gelirin o olacaksa sana motosiklet almak için 3 yol var
acemilik ve ilk motor olacak bu nedenle ucuz Çinli bir motor ile başlamak mantıklıdır
1)beyaz eşya satanlar yuki-kuba-rks hatta Hero satıyor taksit senetle tabi peşin fiyata değil uste komisyon alıyorlar..
2)evde internet TTNET varsa iPhone 7 plus alıp (4500tl değerinde) onu 4000-4200tl rahat satarsin o fiyata sıfır veya temiz kullanılmış adı belli motorlardan alabilirsiniz
3)abi-babanın faturalı hatta ek alınabilir..
Bizim arkadaş evdeki internet te iPhone 7plus+kendi Vodafone faturalı hatta iPhone 7 plus alıp 8500tl yakın para topladı gitti motor aldı şuan ayda 400tl ödüyor 2 hatta(200+200)
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:06 ----------
İş yok para yok gelir yok diyorsan
700-1000 TL 2.el cub Bak derim..
Varsa ceptelefon'un takas eder adam
-
10 Ağustos 2017, 12:31
#4
ya babanla iyi geçinip tabiri caiz ise o nu kafalayacaksın yada okulu bitirip kendi paranı kazanacaksın , motosiklet fiyatlarını değiştirmeye imkan yok , ha ailenizin imkanlarıda kısıtlı ise üzmeyin onları , zaten hayat şartları karşısında eziliyorlar birde evlatlarının isteklerini karşılayamamanın verdiği üzüntüyü yaşamasınlar..
-
10 Ağustos 2017, 12:55
#5
Ben de öğrenciyim. Geçen sene mayıs ayından önce karar verdim almaya. Yazın çalışıp alacaktım. Kışın da biriktirip ekipmanımı alıp öyle binecektim. İş buldum. 15 temmuz iş başıydı. Darbe oldu. O yaz çalışamadım. Bu yaz iş buldum. Çift mesai attım. İftar programları, düğünler falan parayı 2 ayda topladım. Biraz da birikmişim vardı. Çok şükür 3500 e 2014 model cbf 150 aldım. Kısacası epey uğraşmak lazım. Devletin verdiği burstan para koymaya çalışmayın koyulmuyo. Günlük zaten 3-5 lira para harcıyosun. Yurt falan derken yine de yetmiyo.
-
10 Ağustos 2017, 13:11
#6
Aynen hocam bende şuan çalışıyorum para biriktiriyorum okula kadar okulda da artık part time bulucam bi yer
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:10 ----------
Hocam aylık 500 tl gelirim var yani öğrenciyim babam 2. evin kirasını bana veriyo ne yaparsan yap diyo üstüne harçlıkta veriyo ben bu parayla nerden nasıl motosiklet alabilirim ?
-
10 Ağustos 2017, 13:12
#7
Liseden mezun olduktan sonra iki yıllık bir bölümü kazandım. Gece bölümüydü. İlk yıl öyle laylaylom geçti sonrasında bir hocamın önerisiyle bir yazılım ve donanım firmasında işe girdim. 1 yıl kadar çalışıp tabiri caizze paranın tadını alıp kendi ayaklarımın üstünde durmaya alışmışken. DGS sınavına hazırlanmak için işten ayrıldım. Sonrasın da aynı sene sınavı kazanıp Elektrik elektronik mühendisliğine başladım. Tabi paranın tadına vardım ya dolayısıyla ilk tercihim gece bölümüydü ve yine gece bölümünü kazandım. O zamandan beri okul ile birlikte çeşitli firmalarda Tübitak ve Teknogirişim destekli projelerde çalıştım. Halada devam ediyorum.
Bu süre içerisinde Kendi ayaklarım üzerinde durmayı kendi kendime yetmeyi öğrendim.
Çalışmıyorkende babamın bir motosikleti vardı ona biniyordum ama artık kendi motosikletimi alabilecek duruma geldim. Yıllardır üstüne koyup yeni motorlar alıyoruz bu böyle devam edecek gibi. Kimisi boş bir yatırım gibi görüyor ama öyle değil. Benim gözümde ileriye dönük yatırım.
En iyiside sürekli çalıştığım için İş ahlakı, çalışma kültürü, ekip çalışması gibi konularda deneyim sahibi oluyorsun. İşverenlerin aradığı "2 Yıllık iş tecrübesi olan Yeni mezun" lar dan biri olmuş olursun.
Sonrasında okulu bitirdikten sonraki iş fırsatlarına daha bir ciddi bakıyorsun. Bu hem işveren hemde hemde senin için geçerli.
Sonuç olarak kendi hayatının farkında olup bilinçli bir şekilde adım atarsan ileriye dönük daha iyi fırsatların olabilir. Motosiklet vs alınır elbette. Bunlar ikinci planda olmalı.
-
10 Ağustos 2017, 13:22
#8
Halbuki GSMH söylenildiği değerler kadar olsa, asgari ücret adı altında verilen yaşam standartlarına göre çerez parası sayılacak miktar yukarılara çekilse, herkes düşlediği hayat kadar değil de ona yakın şekilde yaşasa, mutlu olsak, ideallerimizi gerçekleştirsek, refah sağlansa, insanlar geçim zorluğundan delirip intihar etmeseler, genç nüfus Avrupa'daki kadar özgürce rahat rahat yaşayabilse ne olur. Ne olacak hükümet ayağındaki şahıslar rahatsız olur, daha zengin, en zengin, uber zengin olamazlar, huzurları kaçar. Başa kim gelirse gelsin, bu soktuğumun coğrafyasında (yakın doğu) medeni, refah, huzurlu bir ülke sadece hayal. Dolayısıyla gerçekleştirmek istediğimiz şeyler de hayal olarak kalıyor. Hata sende değil, düzende. Üzme kendini.
-
10 Ağustos 2017, 13:26
#9
Bende öğrenciyken haziran ayında motor niyetine girmiştim. Yazın bir sitenin havuzunda, kışın da okul açılınca komşu bir fakültenin kantininde çalıştım. Akşamları da derse giriyordum.
Birgün bile amacımdan sapmadım, evden gelen parayla idare edip, çalıştığım parayı hep kenara attım. 19 aralıkta 7200 liraya sıfır km PCX almıştım. Ekipmanları da kredi kartımla taksitle aldım. Hey gidi günler, 1 sene sonra bölümümle ilgili çalışmaya başlayınca olayı abartıp KTM Duke 200 almıştım.
Şimdi 2-3 tane duke-pcx alırım ama o tadı alamam
-
10 Ağustos 2017, 13:31
#10
Dostum bulunduğun yerde lcw falan varsa hazır bayram yaklaşırken git başvur. Destek personel alıp içlerinden daha sonra part time olarak seçiyorlar. Haftada 4 gün günde 7.5 saat aylık 1200 liradan biraz fazla alınıyor. Bir düşün derim. Ben bu yolu izlemiştim
-
10 Ağustos 2017, 13:32
#11
Yurtdışında burs murs bir şeyler bulduktan sonra buralardan çekip giderek motor almak çok mantıklı görünüyor.
Bir taşla beş kuş...
-
10 Ağustos 2017, 13:50
#12
-
10 Ağustos 2017, 14:53
#13
Üniversitede ara sınıf öğrencisiyseniz, Amerika'da work&travel öneririm. Alaska'da balık temizleme fabrikasında çalışıp 4000 USD ile dönen arkadaşım vardı üniversitedeyken. Motosikleti çok istiyorsanız, dişinizi sıkabilirsiniz.
-
10 Ağustos 2017, 15:01
#14
Öğrenciler motosiklet almaktan ziyade eğitim almaya odaklanmalılar. Adı üstünde öğrenci değil mi? Belli bir işi var yani...
-
10 Ağustos 2017, 15:08
#15
Bknz : ben
Ilk cikin, ceyizimdir. Bana çeyiz yapmayin,ceyiz parasini ben pesinn alayim :D
Harcliklari biriktir, bir yerde de daimi calis , zaman oldugunda ek isler yap . Birikiyor ) guzel de ekipman tamamliyosun, guzel de cc yukselttim 100, 125 , 250 e 250 den sonra ???
Birikir
Birikmesine de...
Calismadan da zor , bir an once okulu bitirip , is hayatına atilmak gerek bu sebeple nasilsa oluyo demeyin... oncelik motosiklet tutkusunu yasamak olmamali kesinlikle
-
10 Ağustos 2017, 17:23
#16
bu durum sadece ogrenciler icin gecerli degil, herkes icin ayni durum soz konusu. eger maddi gucun yoksa almayacaksin, bu is bu kadar basit. yoksa bu muhabbetin sonu gelmez. baskasi da ben bu kulturu yaymak istiyorum 125lik motoru buyuk cc ile degistiremiyorum, digeri 600luk alamiyorum, oteki ducati istiyorum der durur.
-
10 Ağustos 2017, 17:35
#17
dün uzun yoldan geldim arabayla, otoyolların %1 i bile motosiklet değil, %0,1 i yanii 1000/1 i motosiklet bile değil diyebilirim o kadar az ki 6 saatlik yolculuktan sadece 3 tane motor gördüm, bunun üstüne hala vergi koyup onu bunu koyup önünü kesiyorlar, tamam birileri çıkıp motor tehlikeli vergiler o yüzden yüksek kullanmanızı istemediğimiz için vergiler yüksek desin bişeyler desin anlarım, ama hayır aksine motosiklet ne kadar az o kadar tehlikeli, bazı sığırlar buralarda çıkıyor vergi tabi olucak yksa hangi asfaltta sürüceksin diyenler olur onlar zaten sığır ne diyiyim, motosiklet ne kadar fazla o kadar araçlar yollarda arabadan başka bişey olduğunuda düşünüp sürücek, yoksa sıkışık trafikte adam aralardan birinin gelceğini nerden bilsin direk sallamasyon çıkıp geçer, konuyu fazla dağıtmadan diyorumki herkez kafasına göre
-
10 Ağustos 2017, 20:46
#18
frankestayn1 adlı üyeden alıntı
Türkiye de motosiklet kültürü yayılsın istiyoruz fakat fiyatlar yüzünden yayılamıyor.
Öğrenci adamız kimimiz üniversite de kimimiz lise de zaten ailemiz motora karşı maddi destek vermiyor motosiklete
ee fiyatlar da kol gibi eskiden yazın çalışır motor alırdık artık yazık çalışıp sadece ekipman alıcaz en kötü motorlar bile oldu 4 5 bin tl
bu vergilerden haksız kazançlardan bıktık kim hakkımızı yiyorsa hayallerimizle oynuyorsa ben hakkımı haram ediyorum buna karşı birilerinin bişey
yapması lazım.
Çalışan adam alamıyor dostum. dolar düşmedikçe fiyatta düşmez dolar da zaten düşmez.
-
11 Ağustos 2017, 01:19
#19
Öğrenci okuyacak büyüyecek iş sahibi olacak yabancı dil öğrenecek ve bu ülkeden kaçacak bir sürü motor olacak.
-
11 Ağustos 2017, 01:41
#20
frankestayn1 adlı üyeden alıntı
Türkiye de motosiklet kültürü yayılsın istiyoruz fakat fiyatlar yüzünden yayılamıyor.
buna karşı birilerinin bişey
yapması lazım.
1-Bunu sadece motosikletçiler istiyor aslında. Öncelikli olarak can güvenliğimiz için.
Sonra; trafik yoğunluğu sorununa kısmen çözüm olabileceği için (hem bizim açımızdan, hem de başkalarının) Bürokrat veya devlet yöneticilerinin en azının dan şimdilik böyle bir kaygısı veya çabası yok.
2- Kimse senin için bir şey yapmayacak. Ama senin yapabileceğin bir şeyler var.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)