Yaşın daha çok küçük kardeşim. Büyümelisin bu bir gerçek, ancak 16 yaşında alabilirsin o zamana kadar kendini geliştirirsen iyi olur tabi elektirikli olabilir
Yaşın daha çok küçük kardeşim. Büyümelisin bu bir gerçek, ancak 16 yaşında alabilirsin o zamana kadar kendini geliştirirsen iyi olur tabi elektirikli olabilir
Madem niyetin var...
Pocket Bike diye birşey var..
Hani at var "midilli var" At'ın aynısı 3-5 beden ufağı
Senin ilacın pocket bike Gir Sahibinden.com a Bak gör
Bende 9 yaşında 26 jant bisiklet sürmeyi 12 yaşında 250 lik motorsiklet sürmeyi öğrendim o zamanda motorsiklet kullanmak büyük bir hata idi. 11 yaşında motorsiklet kullanmanı tavsiye etmem.
12 yaşında motorsikleti öğrendim fakat hatamı anladım tepkiler üzerine 18 yaşında devam ettim kullanmaya. Şimdi 32 yaşındayım hala kullanıyorum.
Bu sevdaya gönül vermiş genç bir arkadaşımıza verilen tavsiyelere yapılan yorumlara bak yazık bütün motor aşkını ve motorculara olan bakış açısını değiştirdiniz belkide ne gerek var böyle kalp kırmalara şevkini kırmaya....
Benim kardeşime naçizane tavsiyem pocket bike ve ya mini cross tarzı motorlar ile Ailen eşliğinde trafiğe kapalı alanlarda alışıp sürüşünü geliştirebilirsin
"ağbü rössü 4 yaşında başlamış yhaa ben olsam ben de kazanırım" derken görmeyelim sizi sonra..
herkesin söylediği yol belli, pocket bike. ancak yaşın küçük olduğu için / yani kendi hayatına yön verme hakkın yasal olarak bulunmadığı için ailenin rızası almak zorundasın. ondan sonra kapalı yerler maddi durumunuz varsa pistlerde eğlenme falan şeklinde bir hobi edinebilirsin.
Bisiklete bin hem kaslarin gelişir.
Herkes dalga gecmis ciddiye almamis ama koyde isen gayet guzel cross motor kullanabilirsin.. bende 30 bin nufuslu bir ilcede buyudum.. ailem ciftcilikle ugrasirdi tarlada calisanlara yemek su vs.. goturur getirirdim..
istanbulda isen ocan hocanin dedigi gibi gerek avrupa gerek anadolu yakasinda cross pistleri var.. bayram harcliginla gidip bir iki saat ders alabilirsin.. hevesini kaybetme dikkatli sur , kurallara uy..
Efe Okur ismini duydunuz mu bilmiyorum?
Ama çocuk daha 5 yaşında ve motosiklet kullanıyor.
Eğitmenler gözetiminde kullanıyor olması da bu iş için bir yaş sınırının olmadığının göstergesidir.
Yeter ki insanda olgunlaşmış bir kafa olsun.
Bence bu işin bir yaş sınırı yok.
Toplayın kafaları beyler, hanginiz babanızdan gizli arabalarını kaçırıp bir iki tur atmadınız ki?
Kaçırıp kaza yapmaktansa göz önünde olmak daha mantıklı. En azından daha iyi eğitim alacağından eminim.
trol var dediler geldik
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:51 ----------
eğer gerçeksen, ailen offroad konusunda yardımcı olabilir. yaş önemli değil. ancak aile bu konuda önayak olmalıdır
Bedirhan merhaba,
Motosiklet kullanmak sadece fiziksel olarak üzerinde durabilmek, boyunun yetmesi ya da hevesinin çok olması, çok sevmek demek değildir. Esas mesele trafikteki görüşündür. Yani trafiğin akışını okuyabilmen, tehlikeleri sezebilmen ve tehlike oluşmadan önlemini alabilmen gerekir.
Henü yaşın çok küçük, bırak aktif olarak sürücü olmayı, yolcu olarak bile trafikte tecrüben olduğunu sanmıyorum. Çok tehlikeli ve çok ailen haklı. Hem de çok haklı. Ben senin baban olsaydım ben de izin vermezdim.
Tehlikesi sadece senin için değil, trafikteki diğer insanlar için de çok fazla. Yayalar içinde yaşlılar, çocuklar ve hamile kadınlar ya da hasta insanlar, senin geldiğini göremeyebilirler ya da eğer kontrolünü kaybedersen insanlara zarar verebilirsin. Haydi hevesin senin kendine olan riskleri tolere etmeni sağlıyor diyelim, peki diğer insanların hayatının sorumluluğunu alabilir misin? Eğer yaşından, fiziksel durumunda ya da tecrübenden kaynaklanan bir kaza olursa diğer insanlar vicdanını rahatsız etmeyecek mi?
Yeşın henüz çok genç. Trafiğe çıkmayacağım, köyde kullanacağım diyorsun ama bunun olmayacağını ikimiz de biliyoruz. 11 yaşındasın ve bisikletten sıkıldığını söylemişsin. 6 ay sonra köyde motor kullanmaktan da sıkılıp trafiğe çıkacaksın. Olmasa bile köyde de insanlara zarar verme olasılığın yüksek.
Her şeyin zamanı var. Ehliyet için yaş alt sınırı olmasının da bir sınır var. Henüz çok gençsin, yaşına uygun taşıtları kullanmanı tavsiye ediyorum. Unutma en iyi sürücü en uzun yaşayan sürücüdür.
Burada genç kardeşimizin motosiklet kullanmasına destek olan arkadaşlara seslenmek istiyorum. Aklınızı başınıza alın. Motosiklet tek taraflı düşünülüp kullanılacak bir taşıt değil. Yollardaki en dikkat gerektiren ve en çok eğitimin gerekli olduğu, hatayı affetmeyen, hem sizin hem yayaların ya da diğer sürücülerin hayatlarını en küçük dikkatsizlikte, ihmalde karartabilen bir araç. Ne olur işin tek tarafından bakmayın. Bu genç kardeşimiz yarın öbür gün bir kazaya karışsa burada aslansın, kaplansın yürü arkandayız diyenler, vicdan azabı duyacaksınız. Trafik şakaya gelmez kendi yakınınız 11 yaşında bir çocuk tarafından ezilirse "nasıl yarışçı çıkacak bu ülkeden" demeyeceksiniz. O yüzden bu tarz mantıksız eylemleri cesaretlendirmeyin lütfen.
Trafiğe çıkmamak ve kask kullanmak şartı ile "Pocket Bike=Ufak motosiklet" al demiş..aklın yolu bir
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)