Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

yaşım 11 motosiklet almak istiyorum bizimkiler biraz ters bakıyor ne yapmalıyım

REKLAM ALANI

Alıntı Erky Perky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Troll olmayabilir. Zaten babasının verdiği nickle girmiş
    kendi adım bedirhan kaya

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:52 ----------

Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru alsan binebilecen mi sanki? boyun kaç?
    1.40 falan zaten cub yada scooter bakıyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------

Alıntı Muzdarip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yasal olarak motosiklet kullanamazsın. Sizinkilerin ters bakması doğal çünkü 11 yaşındaki bir sürücünün herhangi bir polisin görüş mesafesinden yakalanmadan geçmesi imkansız. Yakalanması durumunda da o motorun sahibi olan baban neredeyse motorun bedeli kadar ceza ödeyecek, ayrıca motor da bağlanmış olacak, o motoru geri almak için de çuvalla para verecek. O yüzden bırak biraz ters ters bakmaya devam etsin. Hakkıdır

İyi haber ise, yasal olarak trafikte bisiklet kullanabilecek yaştasın. 0.25 watt gücünü aşmayan elektrikli bisikletleri yasal olarak kullanabilirsin. Ehliyet veya plaka gerekmiyor.

Aşağıdaki elektrikli scooter kullanabileceğin sınıfa giriyor. Görünüşü cezbedici olsa da pek performans bekleme.

http://www.kralmotor.com.tr/wp-conte...5/05/008-1.jpg
    teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:54 ----------

Alıntı Romedon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi çocukla neden dalga geçiyorsunuz?Herkes telefon delisi olmak zorunda mı.11 yaşında olması hiçbirşey yapamayacağı anlamına gelmez. Bakın öncü kardeşlere çok mu büyükler?
    adamsın abi keşke herkes konuya senin gibi baksa

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:56 ----------

Alıntı KayaEmre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dalga
    geçilicek bir durum yok 9 yaşımda iken başladı motosiklet sevdam o zamanlar kırmızı beyaz r1 bakıyordum 8 yılda alırım dıyordum yaş büyüdükçe araştıra araştıra öğrendim alamıcagımı kısacası 11 yaşında biri için erişimi zor bir yer değil
    teşekkürler abi

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:57 ----------

Alıntı Romedon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi çocukla neden dalga geçiyorsunuz?Herkes telefon delisi olmak zorunda mı.11 yaşında olması hiçbirşey yapamayacağı anlamına gelmez. Bakın öncü kardeşlere çok mu büyükler?
    bilgisayar-bisikletten sıkıldım artık <3

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------

Alıntı leyli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaşım 33, uzaya çıkmak istiyorum. herke(z) bana garip garip bakıyor. Ben de mi bir sorun var?
    evet abicim sende sorun var konuya çok garip bakıyosun

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:59 ----------

Alıntı Muzdarip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belki öyle belki de değil fakat burası genele açık bir forum. Eninde sonunda gerçekten 11 yaşında olan birileri bu konuyu okuyacaktır. Forum kullanıcıları olarak şahıslara değil konuya odaklanırsak daha yararlı oluruz gibi geliyor bana.
    bencede abi adamsın

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaşım 1.5 motosiklet almak istiyorum. annem sütten keserim diyor. çok da seviyorum sütünü ama bi yandan da motosiklet aşkı var ne yapmalıyım

Biraz abartı oldu ama oraya doğru yavaş yavaş gidiyoruz.
    çok küçümseme

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:02 ----------

zaten trafiğe çıkmam

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:04 ----------

trafiğe çıkamam bu yaşta zaten

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Dalga falan geçmiyoruz, motosiklet kullanmak ciddi bir şey, şartlar ne olursa olsun 11 yaş çok erken ve bunu 11 yaşında bir çocuğa anlatmak bizim işimiz değil, ailenin kararını destekliyorum. Özenti yaratacak mesajlar atılmamalı. Bisiklet neyine yetmiyor.
    bedirhankya bunu beğendi.

1.40 falan cub veya scooter düşünüyorum

zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simson
    Bisiklet yetmiyor mu aslan

Ben 11 yaşındayken dedemin Mobileti vardı şu süper103lerden 50 cc motor, kuzenim bana motor sürmeyi öğretmisti onla koyde mahalle arasında toprak yolda git gel yapardım devamli o bana yeterdi. Diyeceğim o ki köy gibi bi yerde isen ve 50cc Mobiletin varsa carsilara kacmadan UFAK UFAK başla yavaş yavaş. Ama trafiğe çıkmak için motor isteme kardeşim benim. Allah korusun bak başına bişi gelir küçük yaştasin vucudun daha tam sağlam değil ufak bi düşmede hatta onu geçtim dururken motoru üzerine devirsen bile biryerlerin kirilabilir. Hele şehirde oturuyorsa hiç bulaşma. Anlıyorum hevesin var ama yapacak bişi yok. Kendine cok dikkat et Aslan ;)

Alıntı WhoAmI? adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 11 yaşındayken dedemin Mobileti vardı şu süper103lerden 50 cc motor, kuzenim bana motor sürmeyi öğretmisti onla koyde mahalle arasında toprak yolda git gel yapardım devamli o bana yeterdi. Diyeceğim o ki köy gibi bi yerde isen ve 50cc Mobiletin varsa carsilara kacmadan UFAK UFAK başla yavaş yavaş. Ama trafiğe çıkmak için motor isteme kardeşim benim. Allah korusun bak başına bişi gelir küçük yaştasin vucudun daha tam sağlam değil ufak bi düşmede hatta onu geçtim dururken motoru üzerine devirsen bile biryerlerin kirilabilir. Hele şehirde oturuyorsa hiç bulaşma. Anlıyorum hevesin var ama yapacak bişi yok. Kendine cok dikkat et Aslan ;)
    abi zaten trafiğe çıkmayacağım köyde bincem

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------

Alıntı zekeriyaimam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bisiklet yetmiyor mu aslan

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim 13 yaşında oğlum var daha tablet oyunu çocuğu, sen ne ara büyüdün de motosiklet forumuna üye olabildin? Kimden yardım aldın ya da gerçek misin bilmiyorum ama bana pek olası gelmedi bu soru. İlgi çekmek için açılan bir başlık olabilir.
    Ben 14 yaşındayken enduro mobiletle fink atardım. Hey gidi gençliğim. Şimdiki nesilde pek iş yok. Benim kardeşimde öyle. Gece gündüz elde tablet.
    İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
    Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bir kebapçıya gir, elektrikli bisiklet verirler. hem para kaznırsın, hem gelişirsin.
    zaten maalesef piyasada çocuk işçi sömürüsü var, bari lehine çevir.

Motosikleti
    pulsar rs 200
    18 yaşında bizimkileri zor ikna edebildim, ikna da değildi aslında elime biraz para geçince ben yarın motoru almaya gidiyorum dedim sigortasını, devrini, kamyonetle gidip almıştım onun mazotunu bile ben koydum da aldım yoksa bizimkilere kalsa 30 yaşıma da gelsem ohooooo. Geçen de ufak kaza geçirince sattırmaya çalışıyorlar şimdi. Ailen mevzuya ters ise hiç bulaşma sinir stres.. Üni de felan alırsın.

Motosikleti
    Tracer700
    Kawasaki h2r yakisir sana,iyide kullanacagina eminim.

Vay beee gerçekten hoşuma gitti.Ben ilk motosiklete bindiğinde yaşım 15,boyum 1.60 civarındaydı.Motosikletin 250 cc jawaydı.Habire üzerime düşerdi .Günümüz gençleri genelde PC,tablet,telefon vs başında vakit geçiriyor.Artık eskisi gibi sokaklarda oyun oynayan nesil de kalmadı gibi.Motosiklet dünyası çok başka VIR dünyadır kardeşim. İnanılmaz derecede sağlam, güçlü dostlar edinirsin.Duyarlı,bilinçli,çok nezih bir aile ortamını yakalayabilirsin.Eğer şimdi senin yaşlarında olsaydım ailemden beni bir motosiklet ustasının yanina işe yerleştirmesini isterdim.Hem meslek için hemde tutkunu bilerek,tecrübe kazanarak çok erken yaslarda doğru kişilerden öğrenmek için.

Aile ikna konusunda dahersry bence senin
    ne kadar istekli ve ne kadar bilinçli olduğunu görmelerine bağlı.Şu anda oğlum 2 yasında ve motosikleti görünce durur gözden kaybolana kadar izler.Zamanı geldiğinde de kullanmayı ben kendim öğretirim.Hayalim ve isteğim bu.Hatta eşim ikinci çocuğumuza hamile.Oda dogsun zaten ismi hazır BARKIN. Büyüsün oda motorcu olacak eminim...Tabi birde yasal düzenlemeler var.ki ne yazık ki motosiklet kullanamazsın ama elektrikli scooter tarzı bir şey olabilir.

Bence iyi bir yoldasın.Ne kadar tecrübe o kadar başarı. Kazasız,belasız eğlenceli sürüşler dilerim şimdiden.

Hayatta kal.Bir ömür boyu motosiklet sür...

Tabi kii alabilirsin, başlangıç motoru olarak Gsxr 1000 veya Hayabusa 1300 olabilir daha düşük cc başlamak istersen MT-09 öneririm...!

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Git Bisiklet al bu yaşta ancak bu kadar..
    Kasksız Bisiklet-kaykay şart...
    Troll bir konu sanki ben ilk motorumu beyaz eşyacıya telefon satıp nakit verip kalanı Taksitle "Mondial CUB" aldım....
    Bionik 52 mobilet

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir kebapçıya gir, elektrikli bisiklet verirler. hem para kaznırsın, hem gelişirsin.
    zaten maalesef piyasada çocuk işçi sömürüsü var, bari lehine çevir.
    Sesli güldüm ya.
    Hayranım bakış açına abi.
    yürekçe bunu beğendi.

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    Burda çocukla dalga geçen tüm motosiklet.net üyelerini kınıyorum. 16-17 yaşında pistlerde profesyonel yarışa katılan bebelere motor kullanmayı usb ile yüklemediler. Bu yaşlarda hatta daha erken yaşlarda başlanıyor motor kullanılmaya. Uygun şartlar sağlandıktan sonra ne kadar erken motor kullanmayı öğrenirse o kadar iyi sürücü olur.

Genç kardeşim sana gelirsek, ailenin teşviki ve rızası olmadan motor kullanman biraz zor görünüyor. Ailen izin vermezse de ilerde kendi maddi manevi yaşam alanını oluşturunca hayallerine kavuşursun.

Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğer başlıkta yazdığın gibi gerçekten "biraz" ters bakıyorsa ailen, hemen rehber öğretmenine, bimere , polis merkezine, valiliğe filan biyerlere başvur sana koruyucu aile mi verecekler, bir yurda mı yerleştirecekler ne yapacaklarsa yapsınlar.

Burada ben senin yaşında şöyle yaptım o yaşta böyle yaptım diyen ağabeylerini, amcalarına filan da sakın ha örnek alma.

En azından ;
    Onların zamanında her saat her yerden hafriyat kamyonları fırlamıyordu. Hem bu kadar yoktu hem de izinli oldukları belirli saatleri vardı.
    Onların zamanlarında bu kadar otomobil yoktu. Büyükşehirlere göç, nüfus ve eğitimsiz adam daha azdı.
    Ne vardı Jawa vardı, Alman MZler vardı Hondanın Titan mitan cubları vardı ama birbirinden bu kadar nefret eden, diş bileyen insan kitleleri de yoktu.

Yani yaşama şansları bir nebze de olsa fazlaydı... Ve şansları yağver gitmiş.

Genç kardeşim paten sür, bisiklet sür model uçaklara, model motosikletlere yönel, en önemlisi kendine yatırım yapmaya çalış filan diyecem bir kulağından girip öbür kulaktan çıkacak nasıl olsa... Umarım trolsündür.
    zekeriyaimam bunu beğendi.

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaşım 1.5 motosiklet almak istiyorum. annem sütten keserim diyor. çok da seviyorum sütünü ama bi yandan da motosiklet aşkı var ne yapmalıyım

Biraz abartı oldu ama oraya doğru yavaş yavaş gidiyoruz.
    Abi şu saatte bağırarak güldüm, eksik olma.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Trafiğe kapalı alanda veya off-road koşullarında motorlu araç kullanımı için ehliyet zorunluluğu yoktur.

Hatta küçük yaşta off-road ile motosiklete başlayan sürücüler , kaza istatistiklerinde en güvenli grup içinde sayılmaktadırlar.

Türkiyede zor bulunmak ile beraber 11 yaşındaki bir çocuk için çok uygun motosikletler vardır.

İstanbulda Şakir Şenkalaycı özellikle küçükler için uygun motosikletler ile nefis eğitimler vermektedir.

İmkanı olan ebeveynlerin çocuklarının motor aşkının önüne engel koymak yerine onları teşvik etmeleri , çocuklarımızın ileride çok daha güvenli sürücüler olmasını sağlayacaktır.

Sevgilerimle
    arifziyaar, yürekçe, matrax33 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    CBR250R
    Bu çocukla dalga geçen arkadaşlar muhabbeti açılınca "Bizden niye MotoGP/Formula 1 yarışçısı çıkmıyor?" diyen arkadaşlarla aynı kişiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Kenan var iste. MotoGP olmasa da bizden de motosiklet yariscisi cikiyo yani... Ama astronot falan cikmiyo hic... Nedense? Aileler tesvik etmiyo diye muhtemelen.
    zekeriyaimam bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)