ön lastik orta sehbada boşda dönmüyor
Reklamlar
-
09 Ağustos 2017, 01:18
Arkadaşlar yeni motor aldım alırken kontrol ettim bu şekilde aldım yaptırırım dıye çok sorun değil şuanlık ama motor geri gitmiyor olduğum yerde ön fren diski sıkıyor biraz anlamadım gitti. orta sehbada boşda çevirmeye çalışıyorum 1 tur zor atıyor normalde fırıldak gibi dönmesi lazım neden olabilir ? honda servisi dandirik balata kullandılarsa yapabilir diyor benim aklıma pistonlar pislik içinde diye geliyor yarın açıp bakıcam şimdiden sizlere sorıyım dedım başına gelen varmı diye
Reklamlar
-
09 Ağustos 2017, 01:51
motoru görmeden yorum yapmak saçma olur.. birçok sebepten olabilir.. önce balatalrı ve kaliperleri kontrol etmekle başla bence..
-
09 Ağustos 2017, 01:53
Merhaba
Orta sehpada motosikletin teker bosta dönmüyorsa sasi ile alakali bir durum olabileceği geldi aklima.
Bir zamanlar benm gariban motorunda teker dönmemisti, sasiyi yamultucak bir kaza yapmistim. On takım daha yukarı kalkmis sasi egrilmisti. Normalde orta sehpaada motor on ya da arka havaya kaldirabilirsin. Teker de gayet döner.
-
09 Ağustos 2017, 09:14
Arkadaşın dediği gibi görmeden bişey söylemek yanlış olur. Belki çok ufak bir ayarla her şey yoluna girer.
-
09 Ağustos 2017, 09:19
On tekerin bostayken fırıldak gibi dönmemesi gayet normal. Zaten hiç dönmediğini söylemiyor arkadaş, sadece 1 tur atıyormuş.. Siz kol kuvveti ile ancak bir tur cevirirsiniz sonuçta bisiklet değil bu... Ben bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum...
-
09 Ağustos 2017, 10:06
normalde fırıldak gibi dönmesi lazım
bu bilgi doğru değil.
Fırıldak gibi dönmez.
Bir tur dönmesi normal olabilir.
Geri geri çekince gitmiyor ise belki arka fren de sıkıyor olabilir.
Asıl önemli olan iki konu var :
1. Vites boşta iken ileri gidiyor mu?
Eğer ileri de gitmiyor ise frenler ile ilgili olabilir.
2. Eğer viteste iken debriyajı sıkıp, motoru geri çekiyor isen baskı balatası iyi ayıramıyor olabilir.
Yani arka tekere hala bir miktar güç uyguluyor olabilir ki bu da çok tuhaf değil.
Debriyaj ayarı ile çözülebilir.
Hamdım, piştim, hala hamım.
-
09 Ağustos 2017, 10:16
Süper Moderatör
Sanırım tam olarak hiç birimiz ne dediğini anlamadık.
Orta sehpada iken ön teker genelde yere basar, onunla alakalı değil di mi
Orta sehpa filan diyerek boş yere kafamızı karıştırdıysan sadede gelelim, ön tekerin balatalarının kendi kendine sıktığını/sıkılı kaldığını mı düşünüyorsun?
Arkadaşların dediği gibi, fırıl fırıl dönmesine gerek yok. Bir elinle maşayı tutup tekeri yerden kes, diğer elinle de tekeri hafifçe döndür. Güç harcamadan herhangi bir sıkışma kasma hissetmeden teker dönüyorsa sıkıntı yoktur.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
09 Ağustos 2017, 10:32
zor dönüyorsa kaliper çamur vs kapmış geri çekmiyor olabilir yani balatalar basılı kalıyor olabilir yada bilyalar dağılmaya başlamış kilitlenmek üzere olabilir
-
09 Ağustos 2017, 10:48
anlatamadım biraz millet kusura bakmayın şimdi söyle anlatayım vitesli comnuter bir motoru orta sehbaya aldınız ve arka tarafından baskı yapınca önü kalkar bilirsiniz sonra ise ön tekeri döndürmeye calısın ama 1 tur bıle atmıyor zor donuyor balata sıkıyor diski fren yapıyor ileri giderken sıkıntı yok cunkı motor gucuyle gidiyor ama olduğum yerde geri bile gidemiyorum baya bi sıkıyor bu akşam balataları söküp bakıcam neyden kaynaklı videoya çekebilirsem buraya atarım
-
09 Ağustos 2017, 12:16
Ön freni hiç kullanmadan sakin bir sürüş yap bakalım. 5 dk bile olmasa olur bu sürüş. Sonra dur, hemen bi fren diskini elle bakalım sıcak mı. Dikkat et çok sıcakta olabilir. Eğer sıcaksa balatalar diske sürtüyor/tutuyor. Kaliperde problem var. Pistonlar geri gitmiyor olbilir.
-
09 Ağustos 2017, 12:42
ceyhun383 adlı üyeden alıntı
anlatamadım biraz millet kusura bakmayın şimdi söyle anlatayım vitesli comnuter bir motoru orta sehbaya aldınız ve arka tarafından baskı yapınca önü kalkar bilirsiniz sonra ise ön tekeri döndürmeye calısın ama 1 tur bıle atmıyor zor donuyor balata sıkıyor diski fren yapıyor ileri giderken sıkıntı yok cunkı motor gucuyle gidiyor ama olduğum yerde geri bile gidemiyorum baya bi sıkıyor bu akşam balataları söküp bakıcam neyden kaynaklı videoya çekebilirsem buraya atarım
Teker yere degiyo demedin mi sen ? Yani orta sehpada iki teker yerle temas ediyor ? Bennmii yanlis anladim
-
09 Ağustos 2017, 13:03
Frene yukarıdan bakıp ne tarafı sürtüyor diye bak. Bende de vardı tek tarafı sürtüyordu kaliperin bağlantı yerine pul koydum sorun çözüldü. Yada kaliperin içi çok kirlenmiştir balatanın arkasına bişeyler gitmiştir söküp temizle derim.
-
09 Ağustos 2017, 13:06
balata ve kaliperden değilse
şase de düzgünse
tekerlek rulmanı da sorunlu olabilir
-
09 Ağustos 2017, 14:32
oluroyle adlı üyeden alıntı
Teker yere degiyo demedin mi sen ? Yani orta sehpada iki teker yerle temas ediyor ? Bennmii yanlis anladim
Arkadaş diyorki orta sehpaya aldım ön tekeri kaldırdım elle çevirince 1 tur zor dönüyor
-
09 Ağustos 2017, 14:41
Mertcan39 adlı üyeden alıntı
Arkadaş diyorki orta sehpaya aldım ön tekeri kaldırdım elle çevirince 1 tur zor dönüyor
Bende konu basligini, gece , yere degiyo olarak okudum dedim kesin saseden
Bende yamulttmustum saseyi iki teker yere degiyodu orta sehpada.
-
09 Ağustos 2017, 14:43
Bende konu basligini, gece , yere degiyo olarak okudum
dedim kesin saseden
Bende yamulttmustum saseyi
iki teker yere degiyodu orta sehpada.
Geçmiş olsun nasıl becerdin
-
09 Ağustos 2017, 14:47
Öne gidip arkaya gitmiyorsa, teker rulmanlarin dağılmıştır, ve geri hareketinde kıtliyordur.
Yada fren kaliperi pistonlar vasıtası ile balataya baskı yapar, siz fren yaptığınızda yağ pistona baskı uygular, piston balatayi iter.Böylelikle fren yapılmış olur.Bazen pistonun ileri geri oynamasını engelleyen fiziksel şartlar meydana gelir, freni bırakmanıza rağmen piston hala balataya baskı uygulamaya devam eder.İkinci seçenekte bu..
-
09 Ağustos 2017, 15:25
Geçmiş olsun nasıl becerdin
Kaza , ice kapali saglam bir virajda yol mucur doluydu..
-
09 Ağustos 2017, 15:58
Sonrası yerle buluşma geçmiş olsun bazen bilerekmi yapıyorlar acaba diyorum yol tertemiz tam viraja geliyorum mıcır dolu
-
09 Ağustos 2017, 16:21
geçmiş olsun bende de vardı aynı sorun ( eğer disk yamuk değilse ) balata spreyiyle güzelce temizle büyük ihtimalle pistonlar kirden takılı kalıyordur
birde çok eskiyse sağlığın açısından hidrolik yağını değiştirmeni tavsiye ederim kolay gelsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:20 ----------
Kaza , ice kapali saglam bir virajda yol mucur doluydu..
geçmiş olsun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)