Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Dobloya Arkadan Çarptım

REKLAM ALANI
    Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Çok garip bir forum ya burası.

Girmiyordum aylardır, AEA haberinden sonra girdim. Bu da son olur muhtemelen.

Adam ilk mesajında "tamamen benim hatam" demiş. İki mesaj sonra biri gelip, araba suçlu demiş. Sonra millet ona doğrusunu anlatacağım diye 15 mesaj atıyor. Adam tamam haklısınız ben yanlış anlamışım diyor. Yetmiyor, iki mesaj sonra şunu atıyor;

Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu benim aklım almıyor, motosiklet kaza ne şekilde yaparsa yapsın mutlaka motorcuyu haklı bulan zihniyeti aklım almıyor.

Bu vergiler de hak size, hor görülmeniz de, trafikte adam sayılmamanız da. Nolur artık sahibi olduğunuz o ehliyetin kurallarını bir öğrenin. Yer yüzünde bir araca arkadan girip de haklı çıkan araç sayısı yok gibi bir şey.

Nasıl hala olayı bile anlamadan otomobil haksız diyebilen zihniyetler var benim gerçekten aklım almıyor.

Adam aklım almıyor demiş, ama aklını kullanıp da ilk mesajı ve sonrası hiç bir mesajı almadan "aklım almıyor" diye sitem ediyor ısrarla.

Abi senin zaten aklının aldığı şeyleri biz almayalım ya sana kalsın.

Eğitim seviyesinden midir, nedir, çok değişik adamlar var şu forumda.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğer sadece far camı ise biraz fazla vermişsin ama boşver, sigorta işin içine girse idi, seneye daha fazla maliyetli olurdu.

Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer GT+ GT Plus
    Alıntı yusufkalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ciddi mi bu ?
    Adam suçlu.Siz de hiçbir şekilde polise çağırmadınız yarın elden para vermesi mi istiyorsunuz ?

Aynı ülkede mi yaşıyoruz ben anlamıyorum ya.Ben kaza yapıyorum adam bana bakmak yerine önce kontak anahtarını almayı tercih ediyor kaçarım diye.
    üzerine gitme manası anlama sakın belli ki benden bir hayli gençsin yıllardır trafikte olan birisi olarak söyleyeyim, trafik kuralları der ki eğer iki araç aynı şeritte ise ve seyir halinde ise, ister ani fren, ister yavaş yavaş dursun ya da hız azaltsın, sen gelip arkadan çarparsan yüzde yüz suçlu sendirsin, sebebi de trafikte takip mesafesi kuralıdır, bu kuralı ihlal etmişsin ki ona arkadan çarpmışsın, bütün trafik derslerinde bu okutulur, yani benim iki tekerim var üç tekerim ya da altı tekerim var demekle olmaz, duramayacaksan o hızda gitmemen gerekir, böyle bir durumda hiç kimseye diklenmeyin hatalısınız. Arkadaş da zaten hatalı olduğunu söylemiş, geçmiş olsun önemli olan cana zarar gelmemesi..

bu arada hep tekrar olmuş ben sadece kuralı izah edeyim diye yazdım yanlış anlaşılmasın, biraz boş yazmış gibi de görünmeyim :D

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Sigortaya böyle ufak tefek şeyleri kesinlikle işletmeyin. Sicil bozuluyor.

Geçen sene kamyona 1700e sigorta yaptırmıştım. Şoför kaza yaptı bu sene 3800 mü neydi o civarda yaptırdım. Keşke adamın 2-3 bin liralık masrafını karşılayıp sicili bozmasaydım diyorum. Şimdi üstümdeki her vasıtanın yüksek çıkıyor. 3500'e tripörtör aldım ona bile 1700 lira sigorta çıktı.

Sigorta işi kadar saçma birşey yok.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)