Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Crf 250L ve Rx3i Evo

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Bisan Pasific 125
    Bu motorlardan birini almaya karar verdim forumdakilerin yardımıyla. İkisi arasında karar vermekte zorlanıyorum. Crf 250l daha mantıklı geliyor ama emin olamadım. 1 buçuk ay sonra almış olacağım bu ikisinden birini. Yılın büyük bölümü Kars'ta olacağım orada okuyorum. Yerler kar ve buz oluyor. Araziye girmeyeceğim ama kar ve buz yüzünden bu iki modele karar verdim. Sizin tercihiniz neden ve hangisi olurdu?
    Aklımda kawasaki ninja 250sl de vardı ama kars gibi bir yer için hiç uygun olmaz sanırım.
    Rx3i evo 13.900 tl
    Crf 250l 16.500 tl

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Tabiki de CRF250L.Rx3i'ye iyi diyorlar ama sonuçta Çinli ve nasıl bir enduroysa bakımları 2000 kmde bir.

Motosikleti
    Bisan Pasific 125
    Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabiki de CRF250L.Rx3i'ye iyi diyorlar ama sonuçta Çinli ve nasıl bir enduroysa bakımları 2000 kmde bir.
    Rx3i'de vites göstergesi usb girisi 3 canta koruma demiri olması hoşuma gitti aslında. Daha önce vitesli motosiklet kullanmadım.
    Karlı ve buzlu yolda giderken hangisi daha avantajlıdır acaba motosiklet olarak yani yukseklik teker boyutu vs olsun?

Simsar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Karlı ve buzlu yerde düşeceksin elbet rx3i bu işlere pek gelmez o beğendiğin çantalar plastik dayanmayacaklar , koruma demirlerini bir çok kullanıcısı beğenmiyor . Kullanmadım o yüzden net yorum yapamıyorum ancak crf sürme şansım oldu hiç aklımda yokken kafamı karıştıran bir alet oldu hissiyatı gerçekten güzel mutlaka test etmeden rx3i 'e yönelme derim

Motosikleti
    Bisan Pasific 125
    Alıntı Simsar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karlı ve buzlu yerde düşeceksin elbet rx3i bu işlere pek gelmez o beğendiğin çantalar plastik dayanmayacaklar , koruma demirlerini bir çok kullanıcısı beğenmiyor . Kullanmadım o yüzden net yorum yapamıyorum ancak crf sürme şansım oldu hiç aklımda yokken kafamı karıştıran bir alet oldu hissiyatı gerçekten güzel mutlaka test etmeden rx3i 'e yönelme derim
    Teşekkür ederim yorumunuz için. Boyum kısa bu arada sorun yaratır mı acaba yüksekliği 1.70e yakın boyum belki 1.68. Motoru alçaltma şansım var mı acaba birkaç yerde okudum ama zararı var mıdır bu işlemin motora?

Motosikleti
    WR125R
    Alıntı N4O1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim yorumunuz için. Boyum kısa bu arada sorun yaratır mı acaba yüksekliği 1.70e yakın boyum belki 1.68. Motoru alçaltma şansım var mı acaba birkaç yerde okudum ama zararı var mıdır bu işlemin motora?
    Gizmo diye arat youtubeden bütün kafandaki sorular silinir dostum )

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu iki seçenek olsun diye ne kadar katısın bilmiyorum, fakat karda buzda çok duşersin sanırım çunku crf olsun rx3evo olsun ikisi de yüksek motorlar 1.68 boy ve başlangıç için, ben biraz daha uzunum haftasonu crf baktım bayide ayaklarım tam değmedi..rx3evo biraz daha alçak olması lazım crfden.Atıyorum crf 85 diğeri 82-83.Selesi en fazla 79-80 bakmalisın.

Yerinde olsam yeni başlayacağından ve sele durumundan dolayı honda cb125 ace alırdım, biraz kaba görünse de sağlam motordur.Bir kış lastiği bir koruma demiri mis.Hem öğrenciymışsin paran cebinde kalır.

İlla ikisinden biri dersen kesinlikle crf bence.

Motosikleti
    Bisan Pasific 125
    Alıntı kefkes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu iki seçenek olsun diye ne kadar katısın bilmiyorum, fakat karda buzda çok duşersin sanırım çunku crf olsun rx3evo olsun ikisi de yüksek motorlar 1.68 boy ve başlangıç için, ben biraz daha uzunum haftasonu crf baktım bayide ayaklarım tam değmedi..rx3evo biraz daha alçak olması lazım crfden.Atıyorum crf 85 diğeri 82-83.Selesi en fazla 79-80 bakmalisın.

Yerinde olsam yeni başlayacağından ve sele durumundan dolayı honda cb125 ace alırdım, biraz kaba görünse de sağlam motordur.Bir kış lastiği bir koruma demiri mis.Hem öğrenciymışsin paran cebinde kalır.

İlla ikisinden biri dersen kesinlikle crf bence.
    İlk motosikletim değil daha önce 3 yıl scooter kullandım ama tabi vitesli olarak ilk.
    125lik düşünmüyorum çok usandım çünkü 125liklerden. İlla bu ikisi olacak demiyorum ama 250lik diyorum. Crf oturunca epey iniyor diyorlar videolarla ama gerçekten öyle mi?

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlk motosikletim değil daha önce 3 yıl scooter kullandım ama tabi vitesli olarak ilk.
    125lik düşünmüyorum çok usandım çünkü 125liklerden. İlla bu ikisi olacak demiyorum ama 250lik diyorum. Crf oturunca epey iniyor diyorlar videolarla ama gerçekten öyle mi?
    Vitesli ile scooter aynı değil sürüşü v.s., bayideki sıfır motor selesi pek iniyor gibi gelmedi bana, yolda nasıldır bilmiyorum, o kadar yumuşak süspansiyon tehlikeli gibi;) yani inmiyordur. Bayiye gidip denemelisin bence, belki oturuş pozisyonunu beğenmeyeceksin,belki alçaltma kiti işini görüşürsün. Belki cb125ace'ı bile beğenirsin..

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Karda ve buzda motosiklet kullanmk çok riskli. Fakat karlı yol şartlarında crf ile yol almak daha kolay olur.
    Asfaltta rx3 çok daha konforlu olacaktır.
    rx3 evo çin malı olsa da kullanıcalarının ''arıza'' dan dert yandıklarına şahit olmadım/sorun yaşayan mutlaka vardır. Fakat crf e göre daha kalitesiz olduğu aşikar.
    Benim seçimim hoplaya zıplaya kullanmaya daha yatkın olduğu için crf olurdu

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    Kilolarına bak ve düşün sence hangisini buz üstünde daha kolay kontrol edeceksin.

Geçtiğimiz istanbul kışında, insanlar sokakta yuruyemezken, 40km gidiş 40km geliş yol yaptım her gün işe giderken cam gibi buz üstünde.
    Motorum 120 kilo değilde 220 kilo olsaydı en iyi ihtimalle sadece 1 gün içinde 10 defa zemini öperdim.
    Ama bütün kış boyunca o buz üstünde zincirli arabalar bile sabit duramazken güle oynaya yol yaptım bir defa bile düşmeden.

Kar ve buz üstünde CRF250L ile Rx3iEvo kıyaslamak bile gereksiz
    Ve ek olarak, buz zeminde motor sürmek pek akıllı işi değildir haberin olsun.
    bursalıali bunu beğendi.

Motosikleti
    Bisan Pasific 125
    Alıntı MrMud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kilolarına bak ve düşün sence hangisini buz üstünde daha kolay kontrol edeceksin.

Geçtiğimiz istanbul kışında, insanlar sokakta yuruyemezken, 40km gidiş 40km geliş yol yaptım her gün işe giderken cam gibi buz üstünde.
    Motorum 120 kilo değilde 220 kilo olsaydı en iyi ihtimalle sadece 1 gün içinde 10 defa zemini öperdim.
    Ama bütün kış boyunca o buz üstünde zincirli arabalar bile sabit duramazken güle oynaya yol yaptım bir defa bile düşmeden.

Kar ve buz üstünde CRF250L ile Rx3iEvo kıyaslamak bile gereksiz
    Ve ek olarak, buz zeminde motor sürmek pek akıllı işi değildir haberin olsun.
    146 kilo crf 250l
    163 kilo rx3i evo çok fark yok aralarında. Görüntü oturuş vs olarak rx3i daha çok hoşuma gitti ama sanki crf o yolda daha iyi olurmuş gibi geliyor. Tabi bir de boyum kısa gelirse o da sorun olabilir ne kadar rahat oturursam o kadar güvenli sürerim gibi geliyor yani rx3i evo sanki daha güvenli olur gibi sürerken. Siz ne düşünüyorsunuz?
    Bir de siz hangi motoru kullanıyorsunuz?

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    146 kilo crf 250l
    163 kilo rx3i evo çok fark yok aralarında. Görüntü oturuş vs olarak rx3i daha çok hoşuma gitti ama sanki crf o yolda daha iyi olurmuş gibi geliyor. Tabi bir de boyum kısa gelirse o da sorun olabilir ne kadar rahat oturursam o kadar güvenli sürerim gibi geliyor yani rx3i evo sanki daha güvenli olur gibi sürerken. Siz ne düşünüyorsunuz?
    Ben o teknik verilere hiç inanmıyorum şahsen benim makina boş çantalarla 175 kilonun altında değil dolu çantalarla 220 kilonun altında değil diyebilirim.
    o şartlarda Crf daha mantıklı ama bu zamana kadar hiç tavsiye vermedim gene vermiyeceğim keyfin bilir.
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

Motosikleti
    Bisan Pasific 125
    Alıntı bektanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben o teknik verilere hiç inanmıyorum şahsen benim makina boş çantalarla 175 kilonun altında değil dolu çantalarla 220 kilonun altında değil diyebilirim.
    o şartlarda Crf daha mantıklı ama bu zamana kadar hiç tavsiye vermedim gene vermiyeceğim keyfin bilir.
    Oturuş hakkında söylediklerim için ne düşünüyorsunuz?

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Oturuş rahat diyebilirim fakat burda asıl nokta dengedir yani bozuk arazide asıl olan dengenin mümkün olduğunca motosikletin ortasında toplanması bu konuda RX3 başarılı Crf hakkında bilemiyorum kullanmadım. yalnız kar yada buzda hiç bir motosiklet cross dahil ideal değildir benim şahsi görüşüm Atv daha mantıklı.
    bursalıali bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    crf250l bakıp sadece görüntüsünü bile beğendiysen, tamamdır, oldu bu iş.

rx3i evo hiç bilgim yok, fakat crf250l kullanıcılarıyla vakit geçirdim, 15-20km sürdüğüm de oldu. Rakipleri klx ve wr250r a göre çok daha konforlu.Daha fazla yol ağırlıklı. ayrıca düşürünce gülümseyeceksin. Dual sport kullanmanın faydalarından birisi. v-storm, tenerre, 650gs ile falan karşılaştırsaydın tamam derdim de, honda kalitesinden şaşma derim. Fiyat olarak az biraz pahalı olabilir ama crf 2. el piyasası hareketli bir motor, beğenmedin ya da sıkıldın, az farka satarsın.

Ayrıca lastik seçimin de çok önemli. Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Ben de bu konudan çok çekiyorum, kar değil de, buraya sürekli yağmur yağıyor. Yaz, kış, bahar farketmez. Sürekli ıslak yollar. O yüzden k60 scout aldım lastik olarak, araştırmamı iyi yaptım. Daha motorsikleti almadan lastik araştırmaya başla kar için.

Motosikleti
    Bisan Pasific 125
    Alıntı stupid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    crf250l bakıp sadece görüntüsünü bile beğendiysen, tamamdır, oldu bu iş.

rx3i evo hiç bilgim yok, fakat crf250l kullanıcılarıyla vakit geçirdim, 15-20km sürdüğüm de oldu. Rakipleri klx ve wr250r a göre çok daha konforlu.Daha fazla yol ağırlıklı. ayrıca düşürünce gülümseyeceksin. Dual sport kullanmanın faydalarından birisi. v-storm, tenerre, 650gs ile falan karşılaştırsaydın tamam derdim de, honda kalitesinden şaşma derim. Fiyat olarak az biraz pahalı olabilir ama crf 2. el piyasası hareketli bir motor, beğenmedin ya da sıkıldın, az farka satarsın.

Ayrıca lastik seçimin de çok önemli. Bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Ben de bu konudan çok çekiyorum, kar değil de, buraya sürekli yağmur yağıyor. Yaz, kış, bahar farketmez. Sürekli ıslak yollar. O yüzden k60 scout aldım lastik olarak, araştırmamı iyi yaptım. Daha motorsikleti almadan lastik araştırmaya başla kar için.
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim. İki motoru da canlı olarak görmedim. Videolarda epey izledim sesi görüntüsü de hoşuma gitmedi desem yalan olur. Ama görüntü olarak rx3i evo biraz daha ağır basıyor. Tabi biri honda öbürü mondial. Sanki crf 250l daha sıcak gelmeye başladı araştırdıkça. Şu an endişelendiğim konu boyum. Sanırım 1.68 boyum emin değilim. Boyumun yetmezse alçalttırırsam sıkıntı olur mu diye düşünüyorum. Ancak öyle veya böyle bir motosiklet alacağım. 1bucuk yıldır motosikletim yok bisan pasific 125in canı çıkmıştı artik ve kars için zaten imkansız öyle bir motor 1.5 ay daha var almama ama şimdiden heyecanlıyım

RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Motoru alçaltırsan bence pek sıkıntı yaşamazsın.En fazla 5-6 cm alçalır o da sana yeter zaten.Görüntüye aldanma.Çoğu Çinli daha şekil duruyor ama hepsi şekilde kalıyor.Sende daha kısa olup WR'lere binenler var.Olmadı Kars'a yakın bir bayiye gidip motorun bi üstüne otur.

Kars da kış şartlarında motor sürme amacın nedir ?

MrMud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Husqvarna TE250
    146 kilo crf 250l
    Bahsettiğim karda sürdüğüm motosiklet xtreme max 150di...

Rx3ievo 3 çanta ile mi 146 kilo ? Bi yanlışlık olmalı..

Ki yanlışlık yoksa da, Crf250 her halükarda rx3ievo'dan daha kolay kullanıma sahip, daha çevik daha kontrollü olacaktır eminim.
    Kar ve buzda illa motor sürücem derseniz yere düştüğünüzde en az hasarı hangi motor verir onuda göz onune alin...
    Kesinlikle CRF250 diyorum ikisi arasında, tartışmak bile manasız.
    +299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
    Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
    -MrMud

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)