Alkollü veya değil. Sonuçta arkadan gelerek önde seyreden motosiklete sürtecek kadar yakın geçmek başlı başına yeterli bir hatadır. Allah rahmet eylesin.
Alkollü veya değil. Sonuçta arkadan gelerek önde seyreden motosiklete sürtecek kadar yakın geçmek başlı başına yeterli bir hatadır. Allah rahmet eylesin.
Arkadaşa Allah rahmet eylesin. ailesine sabırlar dileriz.
tecrübelerime dayanarak derimki kaza sebebi yolun kazılmasıdır. siz kazılmış yol + viraj + hız üçlüsüne yakalandığınızda motor sizin hakimiyetinizden çıkar. bir anda ne olduğunu anlayamadan yolun tırtıllı kısmı sizi dışarı atmaya başlar. o yüzden kazılmış asfaltta hız değerlerinizi iyi düşünmelisiniz. Eğer gece vakti yorgun motorun başına geçecekseniz yavaş gidiniz. Önünüzü görmediğiniz her saniye size kaza ihtimali olarak gelebilir.
Gece çim sularlar, yolları süpürüler, Köpekler başıboş gezer vb. gibi bir çok etken var.
Kazinmis yol berbat birsey gercekten. Duz giderken bile motoru sapittirabiliyor yani deli oluyorum yolu kaziyorlar oyle birakiyorlar amac ne yani?
Baslayacam bunlarin yapacaklari ise, ne uyari tabelasi koyarlar nede yolu yaparlar oyle mal gibi kaziyip birakiyorlar.
Allah belalarini versin.
Evet gecenin o saatinde her insan dogasi geregi bir miktar sarhosvolur alkol almasa bile o yuzden geceleri oturun kicinizin ustune mumkunse evde.
Daha çok yeni, bir arkadaşımız tüm ısrarlara rağmen alkollü şekilde evine yola çıktı, evinin sapağına kadar kazasız belasız geldi, durma hızına yakın son virajı alamadı ve yeri boyladı, 1 hafta topal gezdi. Neden laf anlamıyorlar çözemiyorum bir türlü.
Vefat eden arkadaştan bağımsız olarak gördüğüm önemli bir gerçek var.
Ya alkol ya motosiklet. Birinden vazgeçmek şart ikisi bir arada bana göre mümkün değil olmaz.
Alkol alıp motosiklete binmem demekte zor çünkü alkol aldıktan sonra cesaret artacak, evim yakın diyecek yavaş giderim diyecek ve alkolün etkisiyle yine binme ihtimali güçlenecek.
Şu meşhur kaza raporu araştırmasında motosiklet kazalarının %50 sinde alkol etkisi yer alıyordu.
ben ve bırcok arkadasım da bazen gec saatlere kadar takılıyoruz hatta gecen hafta 3 evlı arkadas hanımları da alıp şile tarafına gıttık . normalde alkol tuketen bırıyım ama o kadar eglendık sohbet ettık hıckımse alkol tuketmedı .
nasıl bır dusunce mekanızmanız var bıraz anlatır mısınız ?
Hocam siz ne diyorsunuz. Mesajinizin bir ustundeki yazida teshis konmus, recete yazilmis bile.
Adam alkol almis iste, neden anlamak istemiyorsunuz? Alkol, evet.
Bu konu alkol konusu. Her seyi bir kenara birakalim; alkol var mi? Var!
Demek ki neymis? Alkol!
(Bu mesaj, tum anlamak istemeyenlere ragmen, kendince ironi icermektedir. Bazi bunyelere fazla gelebilir.)
Ha bu arada, kesin iciyorsunuzdur siz Sile taraflarinda da haberiniz yoktur. Sorun bakin buradaki arkadaslara. Soylesinler size nasil alkol aldiginizi..
Bi arkadasimiz sarhoş olabilir demiş. Ne var bunda. burada oyle tipler var ki kendini biliyor onlar.devamli insanlarin yazdiklari seyleri okuyup nasil ona karşi bir acik cumle bulurum çabasinda. surekli burada frumda yorumlara yorum atmakla meşgul bu arkadaslar ve takip edin hep ayni insanlar.İNSANLAR BAŞKASINDA KUSUR BULUR KENDİSINE KÖR BAKARMIŞ. inanin hep ayni insanlar inceleyin goreceksiniz. bu insanlar devamli sorgular acik arama pesindeler yazilan yaziyi sürekli ardi ardina okur karsi tarafi rencide etmek icin ugrasirlar. yani kisacasi sidigini yaparken kendi sidigi ile tartisma icindedirler. Burada bu insan tiplerinden cok var. işi gücü yorum yapanlara bulaşmak. Birakin arakadaş bu işleri ya gidin kumda oynayin. Biktirdiniz.
Alkol olmas da gece gec saatlere kadar eglenmenin verdigi yorgunluk, uykusuzluk mutlaka vardir. Bu da konsantrasyon bozukluguna neden olur. Hal boyle iken motor kullanmak riskli is.
Biraz insaf, insanların günahını almayın. Rahmet okuyun aramızdan ayrılan arkadaşa.
Yok alkollüdür, yok vs vs, gerçekten insaf. Kritik yaparken o koca göbekli futbol yorumcularına dönüşmenin anlamı yok.
Hiç kimse kaza yapan motorun altındaki yola bakmadı değil mi? Bir yolun halina bakın ölmüş arkadaşımızın arkasından konuşacağınıza. Kusur elbette vardır ki kaza olmuş, hızını ayarlayamamıştır büyük ihtimal, ne olduğunu bilemeyiz, eh yolda bu halde olunca bu üzücü sonuç.
İki motosikletin birbirine bu kadar yaklaşması neden ve nasıl olur bilmiyorum ama Barkın abi de bu şekilde bir kaza atlatmıştı. Üzüldüm gerçekten...
Kaza nedeni belliki yol.
''Yollar yaptık''
''Yol yaparken para harcamadık''
''Yolları biz yaptık bozarken de kimseye hesap vermeyiz''
en önemlisi: MOTOSİKLETİN FITRATINDA VAR ÖLECEKSİN.
Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar dilerim.
Eve gece 01:00 gibi geldim. Evet arkadaşlarımla eğlendik (çok sıkı bir tavla partisiydi fena halde ezdim kendilerini )
Geç saatte yenen yarım ekmeğe bol yağlı ve acılı kokoreç yanında içilen büyük ayran fena halde uyku yaptı. Yol boyunca gözlerimi açık tutmakta zorlandım. Allaha şükür kazasız belasız eve vardım.
Ya varamasaydım , ya yolda bir motora sürtüp düşüp ölseydim , benim de arkamdan "Alkollüydü geberdi kafir" türünden yorumlar mı yapılacaktı ???
İyi ki başıma bir şey gelmemiş. Yoksa hayatında bir kez bile alkollü araç kullanmamış bir sürücü olarak , kendisini bilir bilmez bilirkişi ilan etmiş üç beş çapulcunun ağzına sakız olacakmışım.
Gazetede okuduğunuz üç beş satır ile kaza analizi yapmaya çalışan arkadaşlar ; Hiç merak etmeyin her iki sürücü içinde alkol testi mutlaka yapılacaktır ve çıkan sonuca göre mahkemede karar verilecektir. ( Ölümlü kazalarda savcı mutlaka dava açacaktır ) . Sizlerin çirkin yorumlarınıza hiç ihtiyaç yok. Şu okuduklarımla motorculuğumdan utandım resmen.
Yol yüzeyindeki kazınma izleri üzerinden politik çakma yapan kardeşler sizinde yukarıda eleştirdiğim üç beş zibididen zerre farkınız yok , ölmüş bir motorcunun kanı üzerinden yaptığınız yorumlar vicdansızlığın dik alasıdır.
Sonuçta bir motorcu kardeşimiz maalesef hayatını kaybetti , iki satır taziyede bulunmak yerine çene ishali olmuş gibi saçmalamak hiç yakışmamış.
Ölene Allahtan rahmet , hayattaki motorcu kardeşimize acil şifalar dilerim...
Hay anasını satayım, bir kere de bir konuda tartışma çıkmasın şu forumda ya... Vallahi bıktık artık. İki motosiklet haberi alalım diye giriyoruz, birbirlerini yiyenlerden başka bir şey yok ortada.
Allah rahmet eylesin ölen kişiye. Benim merak ettiğim, motosiklet kazaları mı son zamanlarda arttı yoksa kazaların medyaya düşme oranı mı?..
sosyal medyada moda gibi, hemen her olayda millet kendi kanalına atma sevdasında olayları.. eskiden ölü olunca saygı duyulurdu şimdi ise millet telefonu çıkarıp kayıta başlıyor yerde yatanın üstünü örtmek yerine.. Barkın dan sonrada ilgi odağı motorcular oldu sanırım. bu ara haberlerde günlük motosiklet kazası yayınlamak için koşturuyolar en ufak bir olayda..
"Alkollüydü geberdi kafir" gibi bir şeyler kimse yazmadı. Hatta benim okumadığım bir mesaj var mı diye bir daha baktım.
(gözümden kaçırdığım bir mesaj varsa lütfen uyarın)
Artık en tahsillisinden en cahiline kadar ülkemizin "okuduğunu anlama ve idrak" problemi olduğuna kanaat getirdim.
Hatta dikkat ettiyseniz alkollü olduğunu düşünen kişiler ve ben arkadaş için üzüldük.
Sizin düşündüğünüz ve yazdığınız gibi sevinmedik.
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Alkolü malkolü geçtim 2 motor birbirne çarparak ölümlü kaza oluşturabiliyorsa sürücülerde büyük hatalar var demektir.
Allah rahmet eylesin.
Küfür etmeden tartışamaz mısınız? Nasıl bir kafanız var sizin ki, uygarca, ölüye saygısızlık etmeden, çok üzüldüğünü de belirterek yorum yapan, düşüncelerini açıklayan insanlara "ZİBİDİ", "ÇAPULCU" diye hakaret/küfür edebiliyorsunuz? Sizi gidi küfürbaz! Yazıklar olsun. Bir de eğitmen geçiniyorsunuz.
Nooldu paşam ?..
Ölen adama alkollüydü yapıştırması uygun ,
ama gerçekleri net bir şekilde anlayacağınız dilde yazmak küfür öylemi ?..
Nerde yaşıyorsunuz ????
Ne yiyip ne içiyorsunuz ?????????
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------
Yav adam ölmüş..Üstelik motorla..
Bunu tartışalım...
Bilmeden işkembeden olasılıkları savcılara bırakalım...
Tekrar allah rahmet etsin..
Yakınlarına sabır versin..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)